- Член од
- 15 февруари 2012
- Мислења
- 441
- Поени од реакции
- 544
Ne znam dali zakonskata regulativa za hartii od vrednost go dozvoluva shortanjeto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дозволува се и опции и фјучерси и шортови.Ne znam dali zakonskata regulativa za hartii od vrednost go dozvoluva shortanjeto
За дивиденди нема проблем. Само треба правник да најдеме и да видиме кои се трошоците и колку е легално ова и за кои акции си заинтересиран. Пиши ппПретпоставувам дивидендите остануваат кај сопственикот инаку нема смисла. Друг проблем е што договори , нотари ќе коштаат повеќе од тие 2% . Инаку ако ми презентираш договор и гаранција што ги покрива овие ситници, имаш дил. Дил ориентед![]()
Пошо мислам дека за најмногу 3 години цената на недвижнините кај нас ќе оди у пичку матер...
П.С. Нека си има финансиски инструменти, а не вака да бидиме креативни да смислуваме договори, па да бараме правници и нотари, па трошоции...
Не е тоа промет туку цена зошто го ставиле така на телетрејдер незнам.
Нешто не е во ред со графиконот бидејќи на 1/7 пример имало 8,7 м промет а на 1/12 е 4,1 милион. Колку за информација во ноември кога растеше секој ден МСЕ имаше денови кога се тргуваа 17-18м
Нешто не е во ред со графиконот бидејќи на 1/7 пример имало 8,7 м промет а на 1/12 е 4,1 милион. Колку за информација во ноември кога растеше секој ден МСЕ имаше денови кога се тргуваа 17-18м
Во која смисла цената ќе иде у пичку матер нагорна или надолна ....
Ova e onaa blok transakcija od 28\11Оилко агресивно купувал акции од Макпетрол, можеби затоа цената одите на 30 000
...Оилко???..тоа да не старите-нови "газди" .., да не си купуат газдински удел?? Ако е тогаш се навистина невидени пацериОилко агресивно купувал акции од Макпетрол, можеби затоа цената одите на 30 000
Tendo, јас би го прифатил твојот шорт, за репер ќе го земеме Housing indexОдоговорот го имаш во претходната реченица пред постот, дека сакам да одам short во недвижнини, што значи сметам дека цената ќе оди надолу.