Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Лани беше во крај на април. За ова година незнам.

Знам за лани, ама сега ја ставија ТНБ на задолжителна котација со поголеми обрски за објавување извештаи, мислев дека ќе мора порано да извадата неревидиран годишен за лани.

@bladeruner има пишано за добивката на друг форум.

Vo koja od bankite e podobro da se investira , KMB ili TNB?Spored mene TNB ima mnogu podobri rezultati no sakam da cujam i drugo mislenje.

Tutunska mislam deka e problematicna zosto, nejzinata maticna kompanija t.e. NLB Slovenija e vo mnogu pogolemi problemi, i ke i treba dolgo vreme dodeka da se razdolzat i da pocnat da davaat dividendi...

Лани беше во крај на април. За ова година незнам. Мене ми изгледа многу ова ама можно е тука некаде да е. Официјално ова не би требало да е познато и да се објавува сега. Инаку според оваа добивка и 50% исплата на добивка како дивиденда би било 350 денари по акција ако се е поплан за 2016 би требало окулу 400-450 денари по акција. Иако сум малку скептичен дека воопшто и ќе дадат дивиденда.

http://www.kapital.mk/mk/magazin.aspx.aspx?iId=3365&pdf=1
Интервјуто со Ѓорѓи Јанчевски за “Капитал“ почнува на 22 страна. На самиот почеток имаш нешто како блиц финансиски извештај за 2013. Очигледно е задоволен со резултатите штом толку рано ги обелодени.[DOUBLEPOST=1393253310][/DOUBLEPOST]
Лани беше во крај на април. За ова година незнам. Мене ми изгледа многу ова ама можно е тука некаде да е. Официјално ова не би требало да е познато и да се објавува сега. Инаку според оваа добивка и 50% исплата на добивка како дивиденда би било 350 денари по акција ако се е поплан за 2016 би требало окулу 400-450 денари по акција. Иако сум малку скептичен дека воопшто и ќе дадат дивиденда.

Интервјуто со Ѓорѓи Јанчевски за “Капитал“ почнува на 22 страна. На самиот почеток имаш нешто како блиц финансиски извештај за 2013. Очигледно е задоволен со резултатите штом толку рано ги обелодени.

Интервјуто со Ѓорѓи Јанчевски за “Капитал“ почнува на 22 страна. На самиот почеток имаш нешто како блиц финансиски извештај за 2013. Очигледно е задоволен со резултатите штом толку рано ги обелодени.
Незнам како е регулирано ова зошто го нема извештајот на СЕИНет. Во секој случај добра вест подобро од очекувањата. (y)

Профитот на телеком лани потонал за цели 47,3% на околу 2 милијарди денари.
Добивката по акција е 23 денари, а колкава ќе биде дивидендата е знак прашање.

Нето добивката на Тутунска банка изнесува 625 милиони денари или 25,1 % повеке од 2012, додека нето добивката на Стопанска банка Скопје изнесува околу 989 милиони денари или околу 25% повеќе од лани.
п.с Акциите на Макпетрол почнаа да доагаат до предвидената вредност од 30 000 :)

Нето добивката на Тутунска банка изнесува 625 милиони денари или 25,1 % повеке од 2012, додека нето добивката на Стопанска банка Скопје изнесува околу 989 милиони денари или околу 25% повеќе од лани.

Што фајде кога ни едната ни другата даваат дивиденда.
Ќарот оди на друго место а не кај акционерите.

Што фајде кога ни едната ни другата даваат дивиденда.
Ќарот оди на друго место а не кај акционерите.
тоа е точно дека не делат,но сепак важни се информациите затоа и напишав[DOUBLEPOST=1393617085][/DOUBLEPOST]Мислам дека ТТК банка ќе дели дивиденда, тие имаат 53мил. денари или 29,7 % повеќе од лани

Последно уредено:
Kako mislite deka izborite vo RM ke se odrazat na berzata opsto ?

Kako mislite deka izborite vo RM ke se odrazat na berzata opsto ?

Секоја неизвесност негативно се одразува на инвеститорите. Само прашање е колку се неизвесни овие избори, уште сега грубо се знаат резултатите.

FERS katastrofa 4ti kvartal....se vkupno dobivka namalena za 90%.

Секоја неизвесност негативно се одразува на инвеститорите. Само прашање е колку се неизвесни овие избори, уште сега грубо се знаат резултатите.
Koj investitori? Investitor nema stapnato od 2008 :D

Investitor nema stapnato od 2008

Не си во право, во 2007-08 најголемиот промет го правеа шпекулантите, луѓе кои продаваа станови и земаа кредити со 20% камата за да станат милионери преку ноќ.
Денес најголемиот број на трансакции го прават инвеститори ко тебе, мене, Стефус, луѓе кои читаат финансиски извештаи и се надеваат на растови од 10% годишно и по некоја дивиденда од 5-10%.
Инаку се слагам дека фалат институционални инвеститори, пред се фондови и осигурителни компании.

Не си во право, во 2007-08 најголемиот промет го правеа шпекулантите, луѓе кои продаваа станови и земаа кредити со 20% камата за да станат милионери преку ноќ.
Денес најголемиот број на трансакции го прават инвеститори ко тебе, мене, Стефус, луѓе кои читаат финансиски извештаи и се надеваат на растови од 10% годишно и по некоја дивиденда од 5-10%.
Инаку се слагам дека фалат институционални инвеститори, пред се фондови и осигурителни компании.
Или во превод фалат луѓе/институции со многу кеш :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom