Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Prodaju oni koji su zaradili ili trebaju novac. Pa ne znam da bas nije usporedivo. Skopska je dvostruko veća pivovara od PPIV (ili čak i još nešto veća), a kad je kupljen manjinski paket 2012. bila je vrednovana 192 milijuna eura. Ako PPIV i ne vrijedi 96 milijuna eura, vrijedi barem 60-70, a onda opet dolazimo na ono sto ja tvrdim. U preuzimanju vrijedi 1500-1800 eura.

I na ne bih ništa rekao da je akcija na burzi 1100 ili 1200 eura, a ona je 700. Zato lijepo ti meni objasni zašto bi premija morala biti najmanje 100%. Premije se obicno kreću u rasponu do 50%, a to drugim riječima znaci da je cijena prilično povoljna. A to je vjerojatno posljedica nelikvidnosti i neznanja.

Ako laže koza, ne laže rog.

I zapamti, ne postoje akcije koje kupuju Makedonci ili Hrvati, postoje samo podcijenjene, precijenjene i fer vrednovane akcije. Ako ja negdje grijesim u svojim procjenama, time slobodno demantiraj i pokaži mi suprotno.[DOUBLEPOST=1552422331][/DOUBLEPOST]Al mozemo mi otvoriti i novu temu. MK banke, zašto da i zašto ne te ako da, koje?

Da se pogrešno ne shvati, ja ne mislim da su makedonske banke ozbiljno precijenjene samo da vise nisu jeftine i da treba objektivno sagledati situaciju oko njih.

Recimo, UNI. Mene bi konkretno zanimalo sto štovani forumaši misle o izdanju njihovih obveznica, te ako je poznat podatak, tko je upisao i uplatio te obveznice? Ako sam dobro shvatio, kupon na te obveznice nosi 9% godišnje ili sam pogrešno informiran.?

Последно уредено:
Prodaju oni koji su zaradili ili trebaju novac. Pa ne znam da bas nije usporedivo. Skopska je dvostruko veća pivovara od PPIV (ili čak i kos nešto veća), a kad je kupljen manjinski paket 2012. bila je vrednovana 192 milijuna eura. Ako PPIV i ne vrijedi 96 milijuna eura, vrijedi barem 60-70, a onda opet dolazimo na ono sto ja tvrdim. U preuzimanju vrijedi 1500-1800 eura.

I na ne bih ništa rekao da je akcija na burzi 1100 ili 1200 eura, a ona je 700. Zato lijepo ti meni objasni zašto bi premija morala biti najmanje 100%. Premije se obicno kreću u rasponu do 50%, a to drugim riječima znaci da je cijena prilično povoljna. A to je vjerojatno posljedica nelikvidnosti i neznanja.

Ako laže koza, ne laže rog.

I zapamti, ne postoje akcije koje kupuju Makedonci ili Hrvati, postoje samo podcijenjene, precijenjene i fer vrednovane akcije. Ako ja negdje grijesim u svojim procjenama, time slobodno demantiraj i pokaži mi suprotno.[DOUBLEPOST=1552422331][/DOUBLEPOST]Al mozemo mi otvoriti i novu temu. MK banke, zašto da i zašto ne te ako da, koje?

Da se pogrešno ne shvati, ja ne mislim da su makedonske banke ozbiljno precijenjene samo da vise nisu jeftine i da treba objektivno sagledati situaciju oko njih.

Recimo, UNI. Mene bi konkretno zanimalo sto štovani forumaši misle o izdanju njihovih obveznica, te ako je poznat podatak, tko je upisao i uplatio te obveznice? Ako sam dobro shvatio, kupon na te obveznice nosi 9% godišnje ili sam pogrešno informiran.?
Добро си разбрал. Ќе добиваат 9% годишна камата. Еве ти листа кој ги купи обврзниците:

Attachments

• upload_2019-1-20_22-54-30.png
    upload_2019-1-20_22-54-30.png
    764,2 KB · Прегледи: 29
Odlicno.

Ti koji su kupovali, jesu li oni i vlasnici banke i/ili njome upravljaju? Tko su zapravo najveći dionicari banke?

Isplaćuje li banka dividendu?

I kolike su pasivne kamate u toj banci na depozite?

http://www.unibank.mk/categories/view/903

I sad ono najvažnije pitanje... zašto banka kojoj je maksimalna pasivna kamatna stopa na 3 godine iznosi 3,30% u mkd odnosno 2,50% za EUR, plaća vlasnicima obveznica 9% godišnje? Je li to sve premija rizika ili je to instrument da se izvuče dobit iz banke (ili dio dobiti) za odabrane?

Zato pitam, isplaćuje li UNI dividendu?

Последно уредено:
Znaci Zagrepcanac, ti bi da kupis za 150 dens dionicu koja daje cca 20 dens dividende. Dakle ti bi DY 13-14%, sa tendencijom za blagi rast? U 2019?

I tata bi sine :vozbud:

Ama nema. To se mozda moglo kupit 2009-10 kad su depoziti vracali 8%. U doba kad je referentna kamata niza nego u SAD, momentalna je trzisna cena as good as it gets.

Znaci Zagrepcanac, ti bi da kupis za 150 dens dionicu koja daje cca 20 dens dividende. Dakle ti bi DY 13-14%, sa tendencijom za blagi rast? U 2019?

I tata bi sine :vozbud:

Ama nema. To se mozda moglo kupit 2009-10 kad su depoziti vracali 8%. U doba kad je referentna kamata niza nego u SAD, momentalna je trzisna cena as good as it gets.
У 2008ма ТНБ даваше 1/100 дивидена а 8 насто на депозит. Чисто илустративно.

Добро си разбрал. Ќе добиваат 9% годишна камата. Еве ти листа кој ги купи обврзниците:
1, од кога рекоа ќе се оданочува Приход од камати ??
2, очекувам инфлација, не само кај нас, цела ЕВРО зона....

КМБ , од сабајле 6500 акции по 5700 ден.(n)

Комерцијална Банка на АДОРА??

Видел некој да градат згради?? Вака без работа на 6000 имаат скоро 8% поврат. Па не им е мн лошо...

6452 по цена од 6000 ден. @Mandrac изгледа знае нешто повеќе од нас :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom