Македонска берза

Член од
19 декември 2018
Мислења
43
Поени од реакции
49
Prodaju oni koji su zaradili ili trebaju novac. Pa ne znam da bas nije usporedivo. Skopska je dvostruko veća pivovara od PPIV (ili čak i još nešto veća), a kad je kupljen manjinski paket 2012. bila je vrednovana 192 milijuna eura. Ako PPIV i ne vrijedi 96 milijuna eura, vrijedi barem 60-70, a onda opet dolazimo na ono sto ja tvrdim. U preuzimanju vrijedi 1500-1800 eura.

I na ne bih ništa rekao da je akcija na burzi 1100 ili 1200 eura, a ona je 700. Zato lijepo ti meni objasni zašto bi premija morala biti najmanje 100%. Premije se obicno kreću u rasponu do 50%, a to drugim riječima znaci da je cijena prilično povoljna. A to je vjerojatno posljedica nelikvidnosti i neznanja.

Ako laže koza, ne laže rog.

I zapamti, ne postoje akcije koje kupuju Makedonci ili Hrvati, postoje samo podcijenjene, precijenjene i fer vrednovane akcije. Ako ja negdje grijesim u svojim procjenama, time slobodno demantiraj i pokaži mi suprotno.[DOUBLEPOST=1552422331][/DOUBLEPOST]Al mozemo mi otvoriti i novu temu. MK banke, zašto da i zašto ne te ako da, koje?

Da se pogrešno ne shvati, ja ne mislim da su makedonske banke ozbiljno precijenjene samo da vise nisu jeftine i da treba objektivno sagledati situaciju oko njih.

Recimo, UNI. Mene bi konkretno zanimalo sto štovani forumaši misle o izdanju njihovih obveznica, te ako je poznat podatak, tko je upisao i uplatio te obveznice? Ako sam dobro shvatio, kupon na te obveznice nosi 9% godišnje ili sam pogrešno informiran.?

Последно уредено:

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Prodaju oni koji su zaradili ili trebaju novac. Pa ne znam da bas nije usporedivo. Skopska je dvostruko veća pivovara od PPIV (ili čak i kos nešto veća), a kad je kupljen manjinski paket 2012. bila je vrednovana 192 milijuna eura. Ako PPIV i ne vrijedi 96 milijuna eura, vrijedi barem 60-70, a onda opet dolazimo na ono sto ja tvrdim. U preuzimanju vrijedi 1500-1800 eura.

I na ne bih ništa rekao da je akcija na burzi 1100 ili 1200 eura, a ona je 700. Zato lijepo ti meni objasni zašto bi premija morala biti najmanje 100%. Premije se obicno kreću u rasponu do 50%, a to drugim riječima znaci da je cijena prilično povoljna. A to je vjerojatno posljedica nelikvidnosti i neznanja.

Ako laže koza, ne laže rog.

I zapamti, ne postoje akcije koje kupuju Makedonci ili Hrvati, postoje samo podcijenjene, precijenjene i fer vrednovane akcije. Ako ja negdje grijesim u svojim procjenama, time slobodno demantiraj i pokaži mi suprotno.[DOUBLEPOST=1552422331][/DOUBLEPOST]Al mozemo mi otvoriti i novu temu. MK banke, zašto da i zašto ne te ako da, koje?

Da se pogrešno ne shvati, ja ne mislim da su makedonske banke ozbiljno precijenjene samo da vise nisu jeftine i da treba objektivno sagledati situaciju oko njih.

Recimo, UNI. Mene bi konkretno zanimalo sto štovani forumaši misle o izdanju njihovih obveznica, te ako je poznat podatak, tko je upisao i uplatio te obveznice? Ako sam dobro shvatio, kupon na te obveznice nosi 9% godišnje ili sam pogrešno informiran.?
Добро си разбрал. Ќе добиваат 9% годишна камата. Еве ти листа кој ги купи обврзниците:

Attachments

Член од
19 декември 2018
Мислења
43
Поени од реакции
49
Odlicno.

Ti koji su kupovali, jesu li oni i vlasnici banke i/ili njome upravljaju? Tko su zapravo najveći dionicari banke?

Isplaćuje li banka dividendu?

I kolike su pasivne kamate u toj banci na depozite?

http://www.unibank.mk/categories/view/903

I sad ono najvažnije pitanje... zašto banka kojoj je maksimalna pasivna kamatna stopa na 3 godine iznosi 3,30% u mkd odnosno 2,50% za EUR, plaća vlasnicima obveznica 9% godišnje? Je li to sve premija rizika ili je to instrument da se izvuče dobit iz banke (ili dio dobiti) za odabrane?

Zato pitam, isplaćuje li UNI dividendu?

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Znaci Zagrepcanac, ti bi da kupis za 150 dens dionicu koja daje cca 20 dens dividende. Dakle ti bi DY 13-14%, sa tendencijom za blagi rast? U 2019?

I tata bi sine :vozbud:

Ama nema. To se mozda moglo kupit 2009-10 kad su depoziti vracali 8%. U doba kad je referentna kamata niza nego u SAD, momentalna je trzisna cena as good as it gets.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Znaci Zagrepcanac, ti bi da kupis za 150 dens dionicu koja daje cca 20 dens dividende. Dakle ti bi DY 13-14%, sa tendencijom za blagi rast? U 2019?

I tata bi sine :vozbud:

Ama nema. To se mozda moglo kupit 2009-10 kad su depoziti vracali 8%. U doba kad je referentna kamata niza nego u SAD, momentalna je trzisna cena as good as it gets.
У 2008ма ТНБ даваше 1/100 дивидена а 8 насто на депозит. Чисто илустративно.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.584
Поени од реакции
16.789
Добро си разбрал. Ќе добиваат 9% годишна камата. Еве ти листа кој ги купи обврзниците:
1, од кога рекоа ќе се оданочува Приход од камати ??
2, очекувам инфлација, не само кај нас, цела ЕВРО зона....

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Комерцијална Банка на АДОРА??

Видел некој да градат згради?? Вака без работа на 6000 имаат скоро 8% поврат. Па не им е мн лошо...

6452 по цена од 6000 ден. @Mandrac изгледа знае нешто повеќе од нас :)

Kajgana Shop

На врв Bottom