Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
kolku se brokerskite provizii? koi brokeri imaat najniski provizii i koi se koristeni najvise? fala
Пред да коментирате и прашувате, потребно е да исчитате многу страници од темава. Таму ќе си ги најдете сите ваши одговори

Од она што избарав само ова https://broker.nlb.mk/eTrader го најдов, но не ми ми изгледа едноставно. Има некое др. или андроид апп?
Ако не мислиш барем еден етрејдер да научиш а треба тон други работи да се знаат, треба малку повеќе воља и трпение и загревање столче инаку се сведува се на спортска.

Nekogas e podobro da go igras kako sportska bar nema da se nerviras kako sto nie se nervirame a kao dobro gi poznavame prilikite :)
Site znaeme deka MTUR e zlatna kokoska ama nikako da snese jajce neli ?
I sega ako uleta nekoj na nea bas sega i za dve godini duplira da ne mu priznae slucajno nekoj od ekspertite deka i on nesakajki stanal ekspert ?

kolku se brokerskite provizii? koi brokeri imaat najniski provizii i koi se koristeni najvise? fala
Провизијата во Илирика е 1,7% вклучувајки ја и провизијата за ЦДХВ. Кај другите не знам точно колку е но горе-долу тука е некаде.

Провизијата во Илирика е 1,7% вклучувајки ја и провизијата за ЦДХВ. Кај другите не знам точно колку е но горе-долу тука е некаде.
Еј колега, те молам немој со 1,7% провизија, освен ако не си дојден овде за да ја промовираш ИЛИРИКА (што воопшто не ми е логично).
Од искуство, НЛБ и СТБ брокер имаат вкупна 1,2%, Еурохаус имаат 0,8%, а од пишувањата пред некое време дел од членовите тука информираа дека КМБ брокер е далеку најдобра со провизии за тргување на берза.

Еј колега, те молам немој со 1,7% провизија, освен ако не си дојден овде за да ја промовираш ИЛИРИКА (што воопшто не ми е логично).
Од искуство, НЛБ и СТБ брокер имаат вкупна 1,2%, Еурохаус имаат 0,8%, а од пишувањата пред некое време дел од членовите тука информираа дека КМБ брокер е далеку најдобра со провизии за тргување на берза.
Не промовирам никого. Споделувам она штп го знам.

Па ова во никој случај не би можело да биде ПРОМОЦИЈА.

1,7% провизија = стрижење на клиентите (во случаеви кога сите останати брокерски куќи даваат 2-3 пати пониски провизии)

Nikoj ne dade prognoza za NLB rezultatite, a popladne kje gi objavat...

Последно уредено:
Nikoj ne dade prognoza za NLB rezultatite, a popladne kje gi objavat...

Пааа, задоволни ќе бидеме со добивка од 50 евра од акција. :) Све над тоа е екстра.

Warning!! ТНБ ми сочинува 90% од портфолиото...

Гледано по најниска провизија:
1. КМБ
2. Еурохаус
3. НЛБ
...

За тргување онлајн, можеш да си уплатиш етрадер 850ден месечно и преку него праќаш налози мн е едноставен но е само за десктоп, со него ти следи и мтрадер тоа ти е истото само како апликација за мобилен....полесно здравје... иди до кај брокерите направи договор, стави кеш и виви која ти фаќа око о сподели зашто баш таа/тие акции...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom