Македонска берза

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
kolku se brokerskite provizii? koi brokeri imaat najniski provizii i koi se koristeni najvise? fala
Пред да коментирате и прашувате, потребно е да исчитате многу страници од темава. Таму ќе си ги најдете сите ваши одговори

Член од
22 февруари 2019
Мислења
318
Поени од реакции
309
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Од она што избарав само ова https://broker.nlb.mk/eTrader го најдов, но не ми ми изгледа едноставно. Има некое др. или андроид апп?
Ако не мислиш барем еден етрејдер да научиш а треба тон други работи да се знаат, треба малку повеќе воља и трпение и загревање столче инаку се сведува се на спортска.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Nekogas e podobro da go igras kako sportska bar nema da se nerviras kako sto nie se nervirame a kao dobro gi poznavame prilikite :)
Site znaeme deka MTUR e zlatna kokoska ama nikako da snese jajce neli ?
I sega ako uleta nekoj na nea bas sega i za dve godini duplira da ne mu priznae slucajno nekoj od ekspertite deka i on nesakajki stanal ekspert ?

Член од
23 февруари 2019
Мислења
305
Поени од реакции
307
kolku se brokerskite provizii? koi brokeri imaat najniski provizii i koi se koristeni najvise? fala
Провизијата во Илирика е 1,7% вклучувајки ја и провизијата за ЦДХВ. Кај другите не знам точно колку е но горе-долу тука е некаде.

Член од
9 мај 2017
Мислења
352
Поени од реакции
635
Провизијата во Илирика е 1,7% вклучувајки ја и провизијата за ЦДХВ. Кај другите не знам точно колку е но горе-долу тука е некаде.
Еј колега, те молам немој со 1,7% провизија, освен ако не си дојден овде за да ја промовираш ИЛИРИКА (што воопшто не ми е логично).
Од искуство, НЛБ и СТБ брокер имаат вкупна 1,2%, Еурохаус имаат 0,8%, а од пишувањата пред некое време дел од членовите тука информираа дека КМБ брокер е далеку најдобра со провизии за тргување на берза.

Член од
23 февруари 2019
Мислења
305
Поени од реакции
307
Еј колега, те молам немој со 1,7% провизија, освен ако не си дојден овде за да ја промовираш ИЛИРИКА (што воопшто не ми е логично).
Од искуство, НЛБ и СТБ брокер имаат вкупна 1,2%, Еурохаус имаат 0,8%, а од пишувањата пред некое време дел од членовите тука информираа дека КМБ брокер е далеку најдобра со провизии за тргување на берза.
Не промовирам никого. Споделувам она штп го знам.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.311
Поени од реакции
2.373
Па ова во никој случај не би можело да биде ПРОМОЦИЈА.

1,7% провизија = стрижење на клиентите (во случаеви кога сите останати брокерски куќи даваат 2-3 пати пониски провизии)

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Nikoj ne dade prognoza za NLB rezultatite, a popladne kje gi objavat...

Последно уредено:
Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Гледано по најниска провизија:
1. КМБ
2. Еурохаус
3. НЛБ
...

За тргување онлајн, можеш да си уплатиш етрадер 850ден месечно и преку него праќаш налози мн е едноставен но е само за десктоп, со него ти следи и мтрадер тоа ти е истото само како апликација за мобилен....полесно здравје... иди до кај брокерите направи договор, стави кеш и виви која ти фаќа око о сподели зашто баш таа/тие акции...

Kajgana Shop

На врв Bottom