Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Pojma neam brat, ne sum insajder, a I ne bev tuka nekoe vreme, znam deka samo jas nemam prodadeno ni edna akcija tuka, posledno kupuvav na 970.... znam deka mnogu se iscistija tuka I zaminaa kmb, e sega molat boga hari da im dade 4%... a beshe taka I pred prvata I pred vtorata dividenda :-)

Какви резултати на НЛБ, свака част. Да почекаме на Стопанска резултати, посебно по расчистувањето колкав е долгот на ФЕНИ према нив - али мислам НЛБ се издвојува како број 1.

35% раст е феноменален резултат. Честитки на тие кои ќе си земете 2500 дивиденда.

Какви резултати на НЛБ, свака част. Да почекаме на Стопанска резултати, посебно по расчистувањето колкав е долгот на ФЕНИ према нив - али мислам НЛБ се издвојува како број 1.

35% раст е феноменален резултат. Честитки на тие кои ќе си земете 2500 дивиденда.

:rolleyes: не им потпалувај черги на луѓето, не иде цела сума за денда... само ќе напраиш дома да им пораснат уште од сега нереални апетити и ќе предизвикаш мини инфлација и поскапувања :cool:

Што се однесува на ТНБ, без да ја калкулираме продажбата на пензискиот фонд, тогаш ако одиме со добивката по акција за 2016 која изнесува 1849,16 , и добивката по акција до 06.2017 која изнесува 1088,61 и добивката по акција до 09.2017 која изнесува 1782,72 и ако ги споредиме добивките до 06.2017 929.740 милиони денари и 09.2017 1,528.534, значи може да очекуваме добивка по акција некаде околу 2350-2400.

Ако за 2016 на 1849,16 се подели дивиденда 995, тогаш на овие очекувани мој 2350-2400 треба да се подели диведенда околу 1260-1290. Некој погоре предвиде 1300 и мислам дека според анализираново не погрешил многу.

Мала корекција на добивка по акција 2488,05 ќе има мала корекција по ревидираниот извештај, ама нема голема разлика да има, така да има и корекција во дивидендата, значи корекцијата оди малку нагоре од 1350-1380 максимум.

TNB najavi 70 % pay-out, taka sto e za ocekuvanje denda od okolu 1740 den.

Do koga ke rasne ovaa akcija? Dodeka rasne dobivkata. A toa moze da potrae

Moze li nekoj da mi pusti bid/ask [ po kolicina] za ALK. i TNB?Blagodaram.

Со таква дивиденда, отидов јас одма у пензија! :bravobe:

Ми се чини дека Стопанска нема да успее да биде ниту 5 проценти повеќе од лани. И онака последниот квартал им е најслаб поради тоа што прв пат се појавува данок на добивка.

Од денес ТНБ и официјално П/Е 5,4. Следна цел - П/Е 7,5!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom