Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто се тепате да ги дадете тешко заработените пари во компании чија судбина зависи од судски спорови, политички интриги и манипулации како што се фирмите од нафтениот бизнис ,кога имате компании со добри економски показатели ,јасни развојни планови за 2-3години ипо не толку висока цена?Мене тоа ми личи на економски мазохизам, да чекам покачување на цена на акции кое покачување зависи од милион не , економски туку политички ,геостратешки,и судски одлуки.NON SENS.

Не знам зошто се тепате да ги дадете тешко заработените пари во компании чија судбина зависи од судски спорови, политички интриги и манипулации како што се фирмите од нафтениот бизнис ,кога имате компании со добри економски показатели ,јасни развојни планови за 2-3години ипо не толку висока цена?Мене тоа ми личи на економски мазохизам, да чекам покачување на цена на акции кое покачување зависи од милион не , економски туку политички ,геостратешки,и судски одлуки.NON SENS.
SEKOJA CEST ZA KAZANOTO !!!

1. Од хоби
2. Затоа што гледаш добра инвестиција со добра заработка преку некој начин на берзата.

Што мислиш ти?

Хехе, сега ова што го велиш за "единствената судбина" на Макпетрол делува како виц.

Македонски Телеком исто така го шитнаа, го преполовија бројот на вработени, форсираат пакети кои не се одржливи на долг рок на сегашната бакарна телекомуникациска мрежа без соодветни монтери да ја одржуваат истата таа мрежа, но тоа не ги спречува швабите секоја година да бараат доброволци за заминување.

Баш оваа недела истекува крајниот рок кој го имаат дадено за специфична група на вработени кои би си заминале, но ај да не им правам беља на вработените со објавување на цифрата за отпремнина, не заслужуваат дополнително сол на рана.
Телеком??? .."тоа е друга приказна" што би рекле едни други теле-лопови по на север.. :)

Телеком??? .."тоа е друга приказна" што би рекле едни други теле-лопови по на север.. :)

Не гледам ништо поинакво во менувањето на сопственикот на некогашна државна фирма од гледна точка на отпуштањата и намалувањата на бројот на вработени.

Истото се случи кај сите државни фирми кои беа приватизирани, а истото ги чека и вработените во Макпетрол, без разлика дали нивната фирма ќе биде продадена на друг сопственик или некој од сегашните акционери ќе ја зацврсти својата сопственичка положба.

VIP kotira na berza?
gradonacalnicki sin(dolgogodishen direktor vo telekom i soucesnik vo prisluskuvanjeto) denes stana direktor na VIP
kade ziveeme nie...

Еве зошто не се ризикува со фирми како 11 Октомври. Објавиле нов биланс за 2015, со намалено вредносно усогласување за 1м евра.

Еве зошто не се ризикува со фирми како 11 Октомври. Објавиле нов биланс за 2015, со намалено вредносно усогласување за 1м евра.
..кој 11 Октомври???...ФЗЦ или ФАС???

Ама прецизен бев за корекцијава. Веќе трет ден во минус. Ќе потрае ова. Може да се претвори и во шанса за купување.

уоb i jas mislam da dokupam na cena ispod 900den. ,tuku cekam da vidam deneska po koja cena ke se trguva i sigurno ke dokupam uste nekoja akcija , a se nadevam t.e siguren sum deka nema da se zezneme zasto za 1mesec dobivame 15% dobivka na vlozenite pari.Nesto sto me zamisluva se veke dosta visokite P/E i P/B ama mislam deka cenata vo 2017 ke odi barem uste malce nagore.

калкулирав јас на 900 ама еве сега пак крена нагоре.

Колку што ве гледам ве има само 5-6 души на куповна страна, да применевте малку од магијата на Џон Неш ќе си ги распределите и земете за поефтино. Just a thought.

Почекај го ревизорскиот, ќе има објаснување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom