Македонска берза

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Не знам зошто се тепате да ги дадете тешко заработените пари во компании чија судбина зависи од судски спорови, политички интриги и манипулации како што се фирмите од нафтениот бизнис ,кога имате компании со добри економски показатели ,јасни развојни планови за 2-3години ипо не толку висока цена?Мене тоа ми личи на економски мазохизам, да чекам покачување на цена на акции кое покачување зависи од милион не , економски туку политички ,геостратешки,и судски одлуки.NON SENS.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Не знам зошто се тепате да ги дадете тешко заработените пари во компании чија судбина зависи од судски спорови, политички интриги и манипулации како што се фирмите од нафтениот бизнис ,кога имате компании со добри економски показатели ,јасни развојни планови за 2-3години ипо не толку висока цена?Мене тоа ми личи на економски мазохизам, да чекам покачување на цена на акции кое покачување зависи од милион не , економски туку политички ,геостратешки,и судски одлуки.NON SENS.
SEKOJA CEST ZA KAZANOTO !!!

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
1. Од хоби
2. Затоа што гледаш добра инвестиција со добра заработка преку некој начин на берзата.

Што мислиш ти?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Хехе, сега ова што го велиш за "единствената судбина" на Макпетрол делува како виц.

Македонски Телеком исто така го шитнаа, го преполовија бројот на вработени, форсираат пакети кои не се одржливи на долг рок на сегашната бакарна телекомуникациска мрежа без соодветни монтери да ја одржуваат истата таа мрежа, но тоа не ги спречува швабите секоја година да бараат доброволци за заминување.

Баш оваа недела истекува крајниот рок кој го имаат дадено за специфична група на вработени кои би си заминале, но ај да не им правам беља на вработените со објавување на цифрата за отпремнина, не заслужуваат дополнително сол на рана.
Телеком??? .."тоа е друга приказна" што би рекле едни други теле-лопови по на север.. :)

Член од
24 април 2008
Мислења
11.022
Поени од реакции
12.525
Телеком??? .."тоа е друга приказна" што би рекле едни други теле-лопови по на север.. :)
Не гледам ништо поинакво во менувањето на сопственикот на некогашна државна фирма од гледна точка на отпуштањата и намалувањата на бројот на вработени.

Истото се случи кај сите државни фирми кои беа приватизирани, а истото ги чека и вработените во Макпетрол, без разлика дали нивната фирма ќе биде продадена на друг сопственик или некој од сегашните акционери ќе ја зацврсти својата сопственичка положба.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
VIP kotira na berza?
gradonacalnicki sin(dolgogodishen direktor vo telekom i soucesnik vo prisluskuvanjeto) denes stana direktor na VIP
kade ziveeme nie...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Еве зошто не се ризикува со фирми како 11 Октомври. Објавиле нов биланс за 2015, со намалено вредносно усогласување за 1м евра.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еве зошто не се ризикува со фирми како 11 Октомври. Објавиле нов биланс за 2015, со намалено вредносно усогласување за 1м евра.
..кој 11 Октомври???...ФЗЦ или ФАС???

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Ама прецизен бев за корекцијава. Веќе трет ден во минус. Ќе потрае ова. Може да се претвори и во шанса за купување.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
уоb i jas mislam da dokupam na cena ispod 900den. ,tuku cekam da vidam deneska po koja cena ke se trguva i sigurno ke dokupam uste nekoja akcija , a se nadevam t.e siguren sum deka nema da se zezneme zasto za 1mesec dobivame 15% dobivka na vlozenite pari.Nesto sto me zamisluva se veke dosta visokite P/E i P/B ama mislam deka cenata vo 2017 ke odi barem uste malce nagore.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
калкулирав јас на 900 ама еве сега пак крена нагоре.
Колку што ве гледам ве има само 5-6 души на куповна страна, да применевте малку од магијата на Џон Неш ќе си ги распределите и земете за поефтино. Just a thought.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Почекај го ревизорскиот, ќе има објаснување.

Kajgana Shop

На врв Bottom