Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Ja si zemav komercijalna blokce na 12800 pa mora da se dokupuva dividenda nad 700 den i rast do kaj ke vidime
Автоматски споено мислење:

Ama ke bide dosta

Зетот слабо работел. Минчо е доказ дека членови од фамилија не се поставуваат на раководни позиции, или бар треба да ги одбереш поквалитетните. Поради сестрата од жена му го изгуби Макстил. Поради зетот, Бетон слабо. Позитивно е што зетот сфатил дека кога не знаеш, ќе си платиш професионалец да ти работи, па да се надеваме дека новиот ќе ја зголеми вредноста на Бетон.

Се мислам за продажба на TTK...не сум сигурен дали да продавам со загуба 10% или да чекам подобри цени на краток рок. Според добивката за 2021 дивидендата ќе биде ситна, можеби околу 30ден./акција, раст во последните година две патгетичен.... Ако чекам, ќе пропуштам други опции кои растат и може да надокнадат загуба. Ваше размислување кога е време да се продаде?
Buffett вика: "Кога имаш друг избор кој би ти направил поголем профит" https://www.youtube.com/watch?v=uh5MgS9_roA

Се мислам за продажба на TTK...не сум сигурен дали да продавам со загуба 10% или да чекам подобри цени на краток рок. Според добивката за 2021 дивидендата ќе биде ситна, можеби околу 30ден./акција, раст во последните година две патгетичен.... Ако чекам, ќе пропуштам други опции кои растат и може да надокнадат загуба. Ваше размислување кога е време да се продаде?
Buffett вика: "Кога имаш друг избор кој би ти направил поголем профит" https://www.youtube.com/watch?v=uh5MgS9_roA
Сега ти е касно за математики, требаше на 3/4 извештај да правиш математики.
Скини сега пред да падне уште повеќе, или чувај ја за бољи дани, ако дојдат…

Зетот слабо работел. Минчо е доказ дека членови од фамилија не се поставуваат на раководни позиции, или бар треба да ги одбереш поквалитетните. Поради сестрата од жена му го изгуби Макстил. Поради зетот, Бетон слабо. Позитивно е што зетот сфатил дека кога не знаеш, ќе си платиш професионалец да ти работи, па да се надеваме дека новиот ќе ја зголеми вредноста на Бетон.

Зетот ништо не сфатил. Кој го знае меурче знае што зборам.

Okeanskive branovi od 2022 ja razbranuvaa malku i akcijava na STB,si prognozirame mnogumina vo potsvesta deka bi trebalo veke konecno posle nekolku godini veligdenski posti ovaa godina da se padne vo mrsno iako nikade zasega nisto nema oficijalno za isplata na dividenta.Ako si ja sledi Stopanska tradicijatai da si zadrzi dobivkata i nekoja koska da frli na imatelite na prioritetni akcii togas ke ima davenje plivajki grbno vo visoki branovi za imatelite na Obicnive akcii.Naredniov period ke doznaeme dali se osloboduvaat imatelite na obicnive akcii ili se zadovolni od izminative godini pa sega dokupuvaat.:angel:

Slusam NLB ke ima golema dividenda,sto mislite za kypuvanje na 30.000,ok li e.
sakam da prasam ( za prijatel mi e ne e za mene) dali da kupi KMB na 13.300 dobra zdelka li e ili da poceka do tromesecniot izvestaj,sto mislite,kolkava ke e dividendata,posle nema li da padne pa da e vo zaguba,saka da zaraboti,zatoa prasuva,me prasuva da ne e ringe ringe raja balonot se naduva pazi da ne pukne,ama ne znam so da mu kazam,ne sum iskusen,predlozete so da kupi,( mislam ona sto vi e za prodavanje,glup e on ke nasedne,mislam na mojot prijatel-),

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom