Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го нема Грим одамна, он да не истресеПрегледај го приврзокот 320963Прегледај го приврзокот 320963PKPПрегледај го приврзокот 320963
Автоматски споено мислење:
Pekabesko nesto mrna ....
Grimi ne bi mozel toa da napravi samo bi mozel da dokupi. A shto go nema go nema nigdeГо нема Грим одамна, он да не истресе![]()
za 4 denari sum utnal dobivkata na STBI odma pobrzavte da kupite na povisoka cena, ni eden den da ne uzivame vo ednocifren p/e. Pederi
ajde sega, sto cekate, vcera 1.515, sega 1.468....na vakvi rezultati....kupuvajte KMB i NLB na 20% poskapo, ako.
#ТТК е стабилна како Бритни у 2007ма
Uni treba da dade barem 1 dividenda od 8-10% kako STB na vremeto, ako sakas da ja vidis pogore. A posle toa, treba da dade 2-3 godini po red konstantno, pa togas ke e, ne 300% ama duplo pogore.Јас кај UNI очекувам послаба година, бидејќи ланската беше рекордно страшно добра. Очекувањата ми се согласно резулатите на 3 квартал од 4 - 4.5 милиони евра на крај на годината.
Така да што би рекол Blizzard, купувајте 300% поскапо, ако.
Автоматски споено мислење:
А Бритни и сега не е нешто постабилна од 2007ма![]()
УНИ треба да престане да издава обврзници со повластена камата, ама тие најавуваат дека ќе продолжат и понатаму да го прават тоа.Uni treba da dade barem 1 dividenda od 8-10% kako STB na vremeto, ako sakas da ja vidis pogore. A posle toa, treba da dade 2-3 godini po red konstantno, pa togas ke e, ne 300% ama duplo pogore.
Obvrznocata na UNI e edinstvenata logicna alarka za obezbeduvanje na svezi pari, baska i kapitalot se zgolemuva za cca 10-15%. Vo momentov UNI e lider vo hendlanje na depozitna baza i palsirani krediti( poveke od 80%) taka da imaat potreba od svezi pari sto sakaat da gi rabotatУНИ треба да престане да издава обврзници со повластена камата, ама тие најавуваат дека ќе продолжат и понатаму да го прават тоа.
Коментарот беше за цената на инструментот, 9-11 проценти мислам дека беше каматната стапка.Obvrznocata na UNI e edinstvenata logicna alarka za obezbeduvanje na svezi pari, baska i kapitalot se zgolemuva za cca 10-15%. Vo momentov UNI e lider vo hendlanje na depozitna baza i palsirani krediti( poveke od 80%) taka da imaat potreba od svezi pari sto sakaat da gi rabotat
A mozebi i ne e istiot (osven ako nemate info direktno od brokerot).Nekoj izleze od TNB (40.000.000) den (10.17h)
A nekoj zede blok za 40.000.000 den vo KBM po 12.800den(10.28h) moze nekoj poiskusen da objasni sto se desava.?
Vo pravo si, 9 % e mnogu, da vidime novata perpetualna sto ja najavuvaat kolku ke bide. Kamatata ne treba da e pogolema od povratot od dividendata sto ja najavija, logicno e akcionerite podobro da se ofajdat a ne imatelite na obvrzniciКоментарот беше за цената на инструментот, 9-11 проценти мислам дека беше каматната стапка.
Ако им горело под нозе за ликвидност кога ја издавале нема малку многу, плус со висок ризик е самата обврзница бидејќи не нуди сигурност за исплата.Vo pravo si, 9 % e mnogu, da vidime novata perpetualna sto ja najavuvaat kolku ke bide. Kamatata ne treba da e pogolema od povratot od dividendata sto ja najavija, logicno e akcionerite podobro da se ofajdat a ne imatelite na obvrznici
Da imav info ke pisev site ke ve informirav, ama mojot broker me odjeba na kulturen nacin...A mozebi i ne e istiot (osven ako nemate info direktno od brokerot).
Eve i deneska dva bloka so nad 40 mil. Ovojpat prvo KMB pa TNB...