Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Otide STB na 1.515 a? Neka, ke otide i do 1.600 den, pocekajte malku:kafence:

KMB 700 den dividenda? mnogu be 5.7%, so 10% danok i pod 5% ke otide :pos: Kakov value, ludilo. Kupuvajte pobrzo da ne vi izbega.:tapp:

KMB 700 den dividenda? mnogu be 5.7%, so 10% danok i pod 5% ke otide :pos: Kakov value, ludilo. Kupuvajte pobrzo da ne vi izbega.:tapp:
A zasto da ne?!?.....koga coca cola dava 2,7% dividenda KB e na dupli %....nemam kesh ....inace 2022/23 bi kupuval ....dalje e hold ili sell za dobra cena .....;)

Dodeka ne pomine sobranieto ke si nagagame ovie tolku ke dadat onie treba uste tolku da dodadat ,da se priceka oti kaj mnogu firmi ima posti fateno za dividenti po nekolku godini a za kvalitet seuste se bara prsutata na pazarot-koj ne probal ke si ja fali i ponatamu posebnava pileska:oleee:

Nisto bez grimi... sê se izmesha so salamive :)
Тек сите ќе го барате Грими...После 21.921 страници реално он е мангата шо остава впечаток при читање. ПКБ пустата остана траш а он победи, глорифицирајќи ја YOY.
#Фалиш будалче!

Последно уредено:

Очигледно е веќе дека беше во право кога предвиде само пред 4 месеци дека оваа акција ќе биде над 1500 денари, со напомена дека е најефтина акција во моментов од сите банки. Еве гледам дека отиде и едно мало блокче(ама само по износот во однос другиве банки заради големата цена), но индикативно за оваа акција. Сега има уште едно исто таков блок со помала количина но по повисока цена.

Се на се уште еднаш се покажа дека имаш добри анализи, потсетувајки на бошко, многу ми е жал што веќе не пишува ништо на овој форум имаше премногу солидни анализи.

Благодарам многу.

Очигледно е веќе дека беше во право кога предвиде само пред 4 месеци дека оваа акција ќе биде над 1500 денари, со напомена дека е најефтина акција во моментов од сите банки. Еве гледам дека отиде и едно мало блокче(ама само по износот во однос другиве банки заради големата цена), но индикативно за оваа акција. Сега има уште едно исто таков блок со помала количина но по повисока цена.

Се на се уште еднаш се покажа дека имаш добри анализи, потсетувајки на бошко, многу ми е жал што веќе не пишува ништо на овој форум имаше премногу солидни анализи.

Благодарам многу.
Posle tolku hejt kon mene na forumot vo poslednite 2 godini od groto clenovi ovde, cudno mi e koga nekoj ke napise vakvo nesto. Fala ti i se nadevam me poslusa.(y)

Многу тука збореа како КМБ на 8.000 е скапа па потоа на 10.000 се чудеа како некој купува на таа цена ..

Еве ја сега на скоро 13.000 , и веројатно со објава на дивиденда од 700 денари ке оди и на 14.000 денари акција ...

Дали е скапа или не никој со сигурно неможе да каже , се додека има побарувачка и промет по 15-20 милиони нема стоп за КМБ

Знам и на Mandrac некој му се смееше кога ја креваше високо летвичката и пишуваше дека КМБ ке оди 12.000 , ама еве иде и над тоа и не сопира ...

Многу тука збореа како КМБ на 8.000 е скапа па потоа на 10.000 се чудеа како некој купува на таа цена ..

Еве ја сега на скоро 13.000 , и веројатно со објава на дивиденда од 700 денари ке оди и на 14.000 денари акција ...

Дали е скапа или не никој со сигурно неможе да каже , се додека има побарувачка и промет по 15-20 милиони нема стоп за КМБ

Знам и на Mandrac некој му се смееше кога ја креваше високо летвичката и пишуваше дека КМБ ке оди 12.000 , ама еве иде и над тоа и не сопира ...
Ne znam sho ne e jasno. Cenata ne ja odreduva nekoja ekonomska-matematicka formula. Se dodeka ima interes na pazarot, nekoj koj e spremen da plati poveke, cenata ke raste.

Posle tolku hejt kon mene na forumot vo poslednite 2 godini od groto clenovi ovde, cudno mi e koga nekoj ke napise vakvo nesto. Fala ti i se nadevam me poslusa.(y)
Благодарноста беше баш затоа што излегов на многу ниска цена од КБ од денешна гледна точка и читајки го твојот пост некаде на крај на август во време кога се збореше за некоја си девалвација .... одлучив да купам СТБ. Еднаш ќе истресат денда ама тогаш акцијава ја гледам некаде многу високо, грците се чудна биљка, споро палат некако ама ако ги запалиш горат со се фитиљ.

Уште еднаш јавно од се срце ти благодарам.

П.С. Ако си фирма и ако имаш кеш што немаш што да му правиш, што се истовари поготово овие две години, а не знаеш да го работиш тој најарно да го ставиш во банка и од камата да ти носи 5%, плус ако направиш и разлика во цена ќар до гуша, нема кој да слуша. Шо правиме со пензијата нао двајцата чичковци кој седат на балконот како кај мапетите.

Многу ме интересира што ќе биде кога коронава ќе заврши и кога гореспоменатите фирма ќе сакаат да работат, а не да чекаат камата еднаш годишно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom