Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
za 4 denari sum utnal dobivkata na STB :sneaky: I odma pobrzavte da kupite na povisoka cena, ni eden den da ne uzivame vo ednocifren p/e. Pederi :D

ajde sega, sto cekate, vcera 1.515, sega 1.468....na vakvi rezultati....kupuvajte KMB i NLB na 20% poskapo, ako.

za 4 denari sum utnal dobivkata na STB :sneaky: I odma pobrzavte da kupite na povisoka cena, ni eden den da ne uzivame vo ednocifren p/e. Pederi :D

ajde sega, sto cekate, vcera 1.515, sega 1.468....na vakvi rezultati....kupuvajte KMB i NLB na 20% poskapo, ako.

Јас кај UNI очекувам послаба година, бидејќи ланската беше рекордно страшно добра. Очекувањата ми се согласно резулатите на 3 квартал од 4 - 4.5 милиони евра на крај на годината.

Така да што би рекол Blizzard, купувајте 300% поскапо, ако. :D
Автоматски споено мислење:

#ТТК е стабилна како Бритни у 2007ма

А Бритни и сега не е нешто постабилна од 2007ма :D

Последно уредено:
Јас кај UNI очекувам послаба година, бидејќи ланската беше рекордно страшно добра. Очекувањата ми се согласно резулатите на 3 квартал од 4 - 4.5 милиони евра на крај на годината.

Така да што би рекол Blizzard, купувајте 300% поскапо, ако. :D
Автоматски споено мислење:

А Бритни и сега не е нешто постабилна од 2007ма :D
Uni treba da dade barem 1 dividenda od 8-10% kako STB na vremeto, ako sakas da ja vidis pogore. A posle toa, treba da dade 2-3 godini po red konstantno, pa togas ke e, ne 300% ama duplo pogore.

Uni treba da dade barem 1 dividenda od 8-10% kako STB na vremeto, ako sakas da ja vidis pogore. A posle toa, treba da dade 2-3 godini po red konstantno, pa togas ke e, ne 300% ama duplo pogore.
УНИ треба да престане да издава обврзници со повластена камата, ама тие најавуваат дека ќе продолжат и понатаму да го прават тоа.

УНИ треба да престане да издава обврзници со повластена камата, ама тие најавуваат дека ќе продолжат и понатаму да го прават тоа.
Obvrznocata na UNI e edinstvenata logicna alarka za obezbeduvanje na svezi pari, baska i kapitalot se zgolemuva za cca 10-15%. Vo momentov UNI e lider vo hendlanje na depozitna baza i palsirani krediti( poveke od 80%) taka da imaat potreba od svezi pari sto sakaat da gi rabotat

Obvrznocata na UNI e edinstvenata logicna alarka za obezbeduvanje na svezi pari, baska i kapitalot se zgolemuva za cca 10-15%. Vo momentov UNI e lider vo hendlanje na depozitna baza i palsirani krediti( poveke od 80%) taka da imaat potreba od svezi pari sto sakaat da gi rabotat
Коментарот беше за цената на инструментот, 9-11 проценти мислам дека беше каматната стапка.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hub
Nekoj izleze od TNB (40.000.000) den (10.17h)
A nekoj zede blok za 40.000.000 den vo KBM po 12.800den(10.28h) moze nekoj poiskusen da objasni sto se desava.?
A mozebi i ne e istiot (osven ako nemate info direktno od brokerot).
Eve i deneska dva bloka so nad 40 mil. Ovojpat prvo KMB pa TNB...

Коментарот беше за цената на инструментот, 9-11 проценти мислам дека беше каматната стапка.
Vo pravo si, 9 % e mnogu, da vidime novata perpetualna sto ja najavuvaat kolku ke bide. Kamatata ne treba da e pogolema od povratot od dividendata sto ja najavija, logicno e akcionerite podobro da se ofajdat a ne imatelite na obvrznici

Vo pravo si, 9 % e mnogu, da vidime novata perpetualna sto ja najavuvaat kolku ke bide. Kamatata ne treba da e pogolema od povratot od dividendata sto ja najavija, logicno e akcionerite podobro da se ofajdat a ne imatelite na obvrznici
Ако им горело под нозе за ликвидност кога ја издавале нема малку многу, плус со висок ризик е самата обврзница бидејќи не нуди сигурност за исплата.1643742380849.png1643742591617.png
Ем имаат у ракав ова да ја откупат. (за две години 22.01.2024)
1643742493443.png
Тоест ако сакаат можат педерски да штелуваат со финансии и да ги прикажат како резерви и да не ја исплатат самата камата и дивиденда у следните две години и после да ја откупат. Иако овој потег би ги коштал на репутација.

Блек свон ивенти малтене веќе не ни претстоjaт бар у догледна иднина. Украина, руска шатро револуција и слични бул шитс да се разбереме 21ви сме веќе, си ги мерат они со амерото од коа постоиме. Преваленција имало и ќе има но варварски војни не верувам. Крај на пандемијата веќе прогласија неколку земји низ светот. Европа освен со тесните дистрибутивни грла си ја врати стапката на развој и вработеност како пред кризното ниво. Мантрата со каматни стапки и мелење на УСА како кула од карти пред нас можно е до умерен степен но ни тогаш не верувам дека освен краткорочен ефект нема да има значителен ниту по ЕУ не па кон нас. Искрено ми беше мисловна именка дека КМБ ќе напраи 13 миљони у q4 и се утепав од замарање за имотите каде би можеле да ослободат резервации да изделкаат 13 миљони а они направија 15.5 без око да им трепне со намалување на резервации од цирка 7 миљони еур шо дури и мислам дека се од редовно лофтирање на лимбо портфолија и прочистување на кредитна база и ситни оштетени побарувања. Кај се тука имотите од Гофи преку 10 миљони еур? Каде е Топлификација 10-12 ? Веројатно го нема ниту ТНБ книжено имотот од Македонија Табак у Кисела Вода. Ова ми дава за право да размислувам дека всушност некој таму внатре повеќе од мене и вас мисли како да јебе матер у 2022а во овие наши на рака да ги наброиш 3-4 блу чип компании.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom