Stefus Corp.
Рационална Коза
- Член од
- 22 август 2012
- Мислења
- 2.097
- Поени од реакции
- 1.821
11 дена пред во плус.
Интересно кога расте расте кога паѓа паѓа кога е рамна е рамна.
Интересно кога расте расте кога паѓа паѓа кога е рамна е рамна.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу организации го велат истото веќе со месеци...така да би требало...На Сител (економски вести) слушнав нешто како: ЕБРД предвидува крај на рецесијата во ЕУ зона те постепен излез од криза во 13 и 14.... но ништо од тоа неможам да најдам на нет. Да не булазнат нешто овие од Сител или мене така ми се (сони) слушна!?
Ако е така, ќе продолжи растот на берзата!?
На Сител (економски вести) слушнав нешто како: ЕБРД предвидува крај на рецесијата во ЕУ зона те постепен излез од криза во 13 и 14.... но ништо од тоа неможам да најдам на нет. Да не булазнат нешто овие од Сител или мене така ми се (сони) слушна!?
Ако е така, ќе продолжи растот на берзата!?
Не е се' така розево. Еве што викаат од Светска Банка
Светска банка: Годинава 1% раст на македонската економија
Економскиот ратс годинава нема да биде поголем од 1%, објави во последниот извештај на Светска банка.
Инаку, банката ја ревидираше проекцијата од 2% на 1% како резултат на зголемите ризици за намалување на извозот поради европската криза и одложувањето на дел од најавените странски инвестиции.
Еве што стои во извештајот на Светска банка. Годинава прогнозата за раст е 1%, во 2014 Светска банка проектира пораст на економијата од 2,5%, додека во 2015 година растот се очекува да биде 3,5%
Забавно нели
Абе Ја знам песнаат сто пати чуена. Кога е рецесија ќе пекаат дека нема работа и пари кога е експанзија ќе плачат поради инфлација. Никако да им се угоди
... Заеби тоа розево не розево се е исто срање или убавина зависно од перспективата
Ќе ги опраи ‘‘Пуцко петрол‘‘Пред 2 години може и повеќе цената на една акција беше околу 27 000 денари. Сега немам претстава што се случува ама тешко дека ке се поправат.
.... ОКТА највредната македонска компанија!Што е работа со пуцко петрол ај осветли ме не сум во тек баш последно времеЌе ги опраи ‘‘Пуцко петрол‘‘.... ОКТА највредната македонска компанија!
Утре ќе купат пристоен % акции од ОКТА.... ова од инсајдерски информации!Што е работа со пуцко петрол ај осветли ме не сум во тек баш последно време
Се зезам... СИТЕЛ објави:
Или толку беше... фатива позиции за дивиденди и сега за недела-две пак у летаргија!?Што знам мене само ми изгледа дека има дно или блиску е до дно на МСЕ. Рецесијата е прикрај и дека треба да расте ама само „треба“. Акциите изгледаат подценети а би требало да има следен циклус на економска експанзија така да би требало да има позитивен поврат на берзата за време на следнава фаза од бизнис циклусот...А колку кога како појма немам во основа планот ми е да ги чувам барем најголем дел од акциите до следната контракција или барем блиску до следниот експанзивен пик...сега за сега не ми изгледа дека ќе има наскоро. Од прилика тоа ми е планот конкретни бројки на цели на берза баш и не ми значат многу. Би требало да расте но не би било и чудо да остане рамна или некој минус во следнава година.Што мислиш Stefus Corp. ќе продолжи ли растечкиот тренд на берзата? Никој незнае додуша ама што прогнозираш?
Денес поприлично рипнал индексот..... УНИ и мене омилената ОКТА збеснале!Или толку беше... фатива позиции за дивиденди и сега за недела-две пак у летаргија!?