Македонките неамбициозни, бараат просечен маж...?

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво
На женското и паѓа цената
На машкото му расте.
Болната вистина. - јебига
Друго не се кариеристки, тие што се ги има многу малку. Социјалната ситуацијата во Македонија не е сјајна и обично паразитираат врз грбот на својот партнер. Пука 25та год и ги фаќаат кризи, 30та веќе се стари моми.
Ќе и склепа некој дете, ќе се скрие зад параванот Домаќинка и оди ти мачи се, после животен век на мажот 50год. на жената 80
Што е таму погрешно напишано ја незнам. Се од А до Ш е точно.

Е имаш можда 10% кој виделе свет, не зависат од мама и тато и што ќе речеле комшиите.
и kudos за ними.

И македонците нејќат просечна жена. Сакаат жена со плата 500-1000 евра, стан од татко је и кола поклон. Бар веќина македонци, ја на пример. Зае**би љубов, тоа важело во социјализмот

Да бараа Македонците стварно такви жени до сега процентот на неженети ќе беше над 90%

Како прво
На женското и паѓа цената
На машкото му расте.
Болната вистина. - јебига
Друго не се кариеристки, тие што се ги има многу малку. Социјалната ситуацијата во Македонија не е сјајна и обично паразитираат врз грбот на својот партнер. Пука 25та год и ги фаќаат кризи, 30та веќе се стари моми.
Ќе и склепа некој дете, ќе се скрие зад параванот Домаќинка и оди ти мачи се, после животен век на мажот 50год. на жената 80

некои и на 35 години се мислат дека се во првата младост :pos:

Па тоа е просек бе луѓе. Земи жена, две деца, ти, кука на 1 спрат еве (без свекор и свекрва пошо тоа не знам како личи) па да те видам помини со 30 000 денари месечно. Под добар ауто ако се подразбира голф 5 стар 6 години а жената форд ка стар 9-10 години и сега удри есап (пазарски) едното дете ми е мало, уше сере и моча у пелени, значи минимум 2000 денари у пелени одат месечно, секој ден пие по 1 литро млеко и по 1 литар сок, тоа се уште 3000 денари месечно, секој ден за појадок јаде каша бебешка, тоа се уште 1500 денари, струја имам 3000 денари секој месец, мобилен и интернет 2000-3000 денари итн.... ете ја пола сума каде е отидена.... а каде е другото дете, па школо, па јадење за секој ден па други давачки, даноци, сметки за вода, комуналии, бензин итн итн итн.... и пази.... не се луксузирам воопшто (ако имам примања далеку поголеми од 30 000 денари) значи одам еднаш на одмор у годината, излегувам у град на ручек/вечера може 2-3 пати месечно, на работа јадење од дома си носам..... така да 30 000 денари за фамилија е смешка (али зборам за пристоен живот) така да да, се задоволуваат со просек бидејки кај нас у шугавиов ФИРОМ просекот се рачуна како огромено постигнување.

друже тоа за многу во Македонија е луксуз а не просек,посебно во Источна Македонија,тоа што ние немаме стандард е друга тема

Добра девојка рака под рака со грд дечко Насекаде

Хаха, краток прирачник за како да си фатиш Македонка.

Да бараа Македонците стварно такви жени до сега процентот на неженети ќе беше над 90%
% се зголемува, инаку нема врска тоа што го пишав :)
Мислам кој како е воспитан од дома. Ме смеат вакви "истражувања" ама чда оти беше

Последно уредено:
Тачно, ама има народ шо вози ферариња, има јахти итн итн итн... е тоа е луксуз. Ова моево верувам дека со малку напор и памет скоро секој може да го постигне бидејки ни јас не сум од некој развиен град, од Велес сум, а велес ти е отепан до даска, а исто така не сум ни многу паметен (да не мислиш дека сум некој гениј) ниту па школо имам завршено ниту пак имам родители кој што се финанскиски мокни (татко ми е почнат а мајка ми пензионер) така да знам дека кога се сака се може и кај нас тука.

друже тоа за многу во Македонија е луксуз а не просек,посебно во Источна Македонија,тоа што ние немаме стандард е друга тема

Трагедија лична моја што не сум просечен.

Од перспекитва на странец мислам дека е добро напишано и точно. Јас гледам голема разлика (тука пред се зборам за односот, адаптабилноста, амбициите) меѓу скопјанките и остатокот. Да не ја претвориме темата во СК vs провинција, мислам дека едина грешка во статијата е тоа поголемите градови, требало само да си стои Скопје.

Друга работа што не се согласувам е со делот за ех-ју. Далеку сме од Словенија и Хрватска кој ете имаат повеќе можности ама да се каже дека нашите се позатуцани од остатокот на ех-ју е чиста глупост
Да, супер и што се случува со Скандинавија на пример? Значи не зборувам лаички, туку возев камион 2 години таму. Значи ти во одредени градови, делови на градови на Шведска можеш да видиш едвај стотина Швеѓани. Се другото имигранти. Пола деца по школите им се полни со имигранти. Малме е катастрофа. Нема кој да им раѓа, земја со најголем број разводи и силувања по реципроцитет на население.

А, што се однесува до амбициозноста и тука е деликатно. Мнозинството Швеѓанки што сум ги видел и запознал работат типично женски професии од чување стари лица, бебиситерки, по продавници, медицински сестри, во градинки, учителки. Истиот просек што е и кај нас. Професии коишто бараат многу труд, посветеност, интелегенција, физичка сила просекот на жени е многу мал.[DOUBLEPOST=1401738795][/DOUBLEPOST]
Сите напатени народи, како шо впрочем се Македонците се задоволуваат со медиокритет. Просечен маж/жена, просечна плата колку за преживување, просечен автомобил стар петнаесетина години, просечна интелигенција итд. Не се потресувајте девојки, ако се гордееш шо си Македонка, а не се стремиш кон идеалот наречен Скандинавка и ти си просечна па не е ни чудно што се задоволуваш со просеци.
Имаш судир тука на многу работи. Затоа сега полно Германци, Скандинавци одат и бараат жени по Источна Азија каде што жените се попатријахални, затоа што им е преку глава од мушкадарки. Германките се дефакто мушкадарки. Изгледаат и се однесуваат како машко. Ни грам женско во нив.

Од друга страна жените пак се повеќе наоѓаат интерес во Африканци или од Азија, затоа што им е преку глава од латентни педери како што се Скандинавците. Природа си е природа. Жените си сакаат доминантни машки и за нив тоа е сексипил. Јебига така функционира природата.

А бе тоа е текст у кој треба да се каже нешто за жените во скеоја земја и луѓето мора да напишат нешто.
Си мислиш у некоја вукојебина у Лујзијана или Франција се поамбициозни од нас? ! Или као има голема разлика меѓу Макеоднките, Бугарките и Србините?

Хммм...вакви демек истражувања ги има и премногу...
Но... искрено... кој не сака да се закачи на некое јако место? Кој не сака да има убав живот?
Сите сакаме... Има некои кои одат на тоа да најдат некој богат/богата и цел живот да го дрват...
Други се водени од срцето...
Трети се во некој свој свет, живеат во некој свој филм...
И... тоа е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom