Македонија за 20 години

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Иста како пред 10-20 години ... само со појќе вакви

313449_10151327719610233_458747786_n.jpg

first_time_gif_reactions_to_seeing_guys_package_640_05.gif

Доцна е да се предвиди што ќе биде Македонија за 20 години оти ќе има 3-та светска војна ,а богами и балканска војна :facepalm:

БившаНезависнаСегашнаНечијкурацколонијаМакедонија

Ќе почнува полека да се дели... односно ќе се формира ГОЛЕМА АЛБАНИЈА. Тетово, Куманово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга... тој дел дефинитивно станува цел албански. Скопје, Велес, Битола, Прилеп... постепено стануваат повеќе албанци отколку Македонци... И на крај, Струмица, Радовиш, Штип, Кавадарци, Неготино... стануваат дел од Бугарија.

Македонците за тоа време ќе се иселуваат низ други држави.

Укинат Рамковен договор. Легално на попис!

Вака јас ја гледам МК за 10-20 години.

Оваа неофицијална практика, владата да се формира од најјакиот политчки фактор од македонскиот и од албанскиот блок ќе стане официјалена, a може да има и федерализација или кантонизација на државата, а може и да имаме уште една граѓанска војна. Меѓуетничките односи нема да се подобрат. Се додека се користат во добивање поени во предизборие, нема да се подобрат сигурно. Македонците и албанците нема да живеат заедно туку ќе живеат едни покрај други, како и досега.

На поле на економија сигурно ќе има мал раст. Може да се очекува уште поголем јаз меѓу богатите и сиромашните. Богатите и тие што имаат врски ќе се збогатат уште повеќе, а сиромашните ќе бараат чаре надовор од државата. Демографијата ќе предизвика неможност да се исплаќаат пензиите, зошто нацијата се повеќе и повеќе ќе старее. Во државата ќе останат само пензионерите и политичарите (и тие што се со врски, и тие што уште не успеале да избегаат)
Може и да не примат во ЕУ ама сигурно со сменето име.

Така да може да се каже дека за просечниот македонец во оваа држава не се пишува добро. Во западна македонија, полека но сигурно ќе не истиснат тотално, па ќе преминат и на другите градови. Името ќе ни го сменатат 100%!
Остануваме без земја, без пари, без идентитет, без ништо.

Ќе почнува полека да се дели... односно ќе се формира ГОЛЕМА АЛБАНИЈА. Тетово, Куманово, Гостивар, Дебар, Кичево, Струга... тој дел дефинитивно станува цел албански. Скопје, Велес, Битола, Прилеп... постепено стануваат повеќе албанци отколку Македонци... И на крај, Струмица, Радовиш, Штип, Кавадарци, Неготино... стануваат дел од Бугарија.

Македонците за тоа време ќе се иселуваат низ други држави.
Ова е нај песимистичката прогноза:facepalm:
Јас не би сакала да е така,затоа што мене нема кој да ме прибере во друга држава...мојте предци се тука...а кај они тамо и јас;)
На кого не му одговара оваа држава ваква како што е...границите се отворени,со време нека си го фатат патот,посебно тие што сакаат големи држави:cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom