Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Топка е. Се врти.
Зашто Македонија да не победи.

Инаку би требало да идам.
Се очекува да има добар фудбал. Шпанците се у првите 5 по ранг селекции во светот. Ќе играа со нивниот прв состав.
Што значи дека сигурно ќе има што да се види.
А пак и ние не сме за фрлање.

Колку што сум запознаен, а мислам дека сум запознаен, не.
Само официјални натпревари во квалификации или турнири (првенства) се бодуваат. Пријателските најчесто се користат за да се испроба нова тактика, нови играчи, нов систем, па не ретко на полувреме се менува и цел состав.
И пријателски натпревари се бодуваат, можеби не исто како во квалификации или на првенства ама се бодуваат. Ако ја победиме Шпанија сигурно би имале скок од најмалце десет места на ранглистата на ФИФА и би го имале најдобриот пласман досега. Тоа ќе биде добро и за наредните квалификации кога би биле најверојатно во третиот барабан... Се разбира под услов да имаме добри резултати со Шпанија, Норвешка и Шкотска.

Кога ќе пристигнат тука Шпанците знае некој?

Во кој градови ќе бидат пуштени карти мислам пишуваше некаде не можам да најдам.

брака не ме сфатифте реков они се добри играци али не многу големи зведи како к.роналдо,бекам,кака,роналдино,кака,меси овие 6 играци се врвни мајстори и верувај да играсе некој од овие играци сите со кидеа на стаидон ке казеа еве на прмиер да дојдесе португалија морам да идам најдобриот иград доага к.роналдо сфакате со сакам да казам инаце спанија има мн добри играци затоа беа и европски прваци не викам не инеста е звер,торес,касилас на гол и.т.н. сите на стадион ова не се пропуста

А по што заклучи дека к роналдо бекам се поголеми звезди?:toe:

Некоја информација за кога ќе доаѓаат шпанциве, дали ќе има негде пречек за да може да се земе автограм? :)

Aх за ова се распрашував и јас:)
Ќе се сместени во Александар Палас и тоа под огромно обезбедување. Палас ќе биде изолоран и никој ќе не смее да се приближи.
А не се знае ни дали ќе имаат тренинг, ни кога ако имаат. Се се држи во тајност.
:(

како бе по со заклучив па к.роналдо е најдобар фудбалер на планетата има ли некој таков од спанија со е приблизно до него и раликувај звезда од поголема звезда ти реков инеста,торес,вила,чави,касилас се добри фудбалери али немозес да ги споредувас со к.роналдо,меси,роналдино,кака,ибрахимовиц и др

@rossonerka

Се надевам дека ќе имаат тренинг или коа ќе си идат да ги начекаме.Некоја информација дали ќе доаѓаат фанови од Шпанија?

Инаку

Тешко повреден градежен работник

54-годишен градежен работник утрово падна од скеле на северната трибина на стадионот „Филип Втори“.

За дополнителната работа градежната фирма „Бетон“ не им плаќа ниту денар. Тие велат дека заморот е една од причините поради која нивниот колега паднал.

„Без одмор, нон-стоп работиме, без разлика дали сме истовар, ѕидари... Се работи претерано, по 12 часа, од 7 до 7. Згорчено ни е на сите. Работам и саботи и недели и празници и делници“, велат работниците.

„За Духов Ден слава ми е, бев на работа, а ми пишаа дека сум седел дома. За осум илјадарки“, вели еден градежен работник.

Иако таа се уште не е готова, картите за фудбалскиот меч Македонија - Шпанија се во продажба.​

Сите сакаат да се заврши трибинава али до волку да ги мачат не е во ред.Јел да тоа им е работа али и на празници,викенди по 12 сати да работиш на 40 степени...

Картите пуштени се во продажба?Читав дека ќе се пуштени на 1ви а тука пишува дека веќе се пуштени.

абе од 1 ке ги пустат не се секирајте сите идеме усте сабајле цекаме ред зимаме карти и си идеме дома а ова за работникот со паднал гревота али сеа мора да се работи со полна пареа тоа е доага спанија не е заебаницја поз

Сите сакаат да се заврши трибинава али до волку да ги мачат не е во ред.Јел да тоа им е работа али и на празници,викенди по 12 сати да работиш на 40 степени...

Картите пуштени се во продажба?Читав дека ќе се пуштени на 1ви а тука пишува дека веќе се пуштени.

се работи и ноќе под рефлектори

А само во Скопје ке се продаваат карти, нема да има и во други градови??

абе од 1 ке ги пустат не се секирајте сите идеме усте сабајле цекаме ред зимаме карти и си идеме дома а ова за работникот со паднал гревота али сеа мора да се работи со полна пареа тоа е доага спанија не е заебаницја поз

на крај краева ако доаѓа шпанија не доаѓа господ
да умираме треба ?

Ме интересира што ќе биде ако не се заврши трибината до тогаш. Гледајќи ги снимките на А1 далеку е од завршување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom