Абе фраерче , јас како албанец , да речеме дека сум сличен со сите ... но сепак не ми искача рачунот да се тепам со албанеци , пошто тепачката не е крајот на проблемот туку само почетокот на кошмарот.
Можам да бидам јак во тупаница , но ако не сум јак како семејство , ќе треба да платам пеналии , ќе ми се одмаздат или ќе ми бараат материален надоместок.
Сето ова оди вонсудски , вонполициски ... тие нити имаат поима дека јас сум се тепал ... Но и да ме прогласи судот невин .... утре ќе искача некој од нивното семејство и ќе ме стрела у чело ...
Сега ти рачунај ако на Сител искача вест Филип М. (19) му нанел тешка повреда на Хасан С. (18).
Затоа јас пред да ја пуштам тупаницата , првин рачунам , дали сум спремен за понатаму , јас да убијам , да ме убијат мене или некој мој роднина , да лежам доживотен затвор итн.
Имаш најтежок пример во Чаир , кога македонец уби еден албанец и рани друг ... после некоја година истиот тој македонец заедно со неговиот роднина беше убиен на раскрсница , а нивните жени тешко ранети.
Прочитај тука нешто
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=B7F8F514C301F34C9DC076C5FECA18F1