Македонија - Русија, 12.09 - 20:00 ч.

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Не се секирајте нашето време допрва е на ред.Мислев дека се нешто страшни литванците ама гледам како изигравме со Русија ,и ич не се плашам!
Дерби !

Како и да е, може и бевме ограбени, ама јас сепак сум среќен, до тука стигнавме, изигравме брилијантно и денес, машки, со срце и душа за Македонија. Вистински херои се кошаркарите,
камо сите наши спортисти (читај фудбалерите) да се бореа вака за Македонија.

Ајде давајте тема Македонија -Литванија да собираме информации за 1/4 финале. Баталете ја Русија!!

Можи некој поупатен да ми објасни зошто беше вратено времето ? По кошаркарски правила ?

Хах ситуацијава беше баш:
Абе ај имате 2 секунди готово ве победивме сеа праете шо сакате...ИИИИи абе како шо сакате...

иначе да и мене тоа ме интересира, по кое правило им се врати време?

Абе ај имате 2 секунди готово ве победивме сеа праете шо сакате...ИИИИи абе како шо сакате...

Не знам и дали има некакво правило, бидејќи штом судиите штом судиите ќе свирнат од записничка треба да го допрат времето, а тоа не беше направено и нормално Русите реагираа. Делегатот одлучува колку враќа и тоа е тоа. Ама и нема баш тоа врска, едноставно сакало да биде. Ајде сега одиме да ги нагостиме домаќиниве.

Од Русија со љубов беше ова :cautious:
Дај затворајте темава префрлајте се на темата со Литванија - најважната утакмица досега. Админи затворајте

Пошто не беше запрено кога топката излезе во аут.
Иначе не можев да видам, а многу ме интересираше ова: дали топката откако удри од Мекелеб прво тапна ВО терен или надвор?
Ако тапнала во, ондак времето продолжува да се брои се' до тапкање надвор. Што значи требаше да им останат уште 0.8 секунди.

Btw, check this out.

capturmqm.png

Се разбуди ѕверот во него. Да игра и вака со Литванија, и плус Илиевски да не биде толку дрво ко сега - обавезно ги тепаме.

Нема простор за паника!! Мора да издржат психолошки нашите јунаци после овај пораз, а неблагодарно е од ваша страна да плукате по Самарџиски!! Братот играше со повреда!!!

Значи шо се напнавте со тие секундите, ружниот русин ја испуца одма топката што значи потроши од прилика 0.6/7 секунди. Таков quick release шут се изведува и побрзо у НБА. Штета што му избега на Чековки и имаше дечкото добар поглед на кошот за да се намести, а Ѓорѓи кога дојде на блокада тој веќе имаше нацентриран шут само малку го дигна. Сигурен сум дека не ја гаѓаше таблата, така да ова може да се впише у бугарските buzzer битери!

Да имаше уште 0,7 секунди мислам дека Русите ќе одеа на цепелин преку Мозгов. Дали ќе погодеа тоа е друго прашање.

Тоа е тоа...
Толку ни беше среќата...
Ама верувам во нашите момци. Може и подобро што изгубивме сега, пошто во случај да загубиме од литванија за место во квалчификациите за ЛОИ ќе играме со Словенија најверојатно. Не се ништо посебно ни Литванциве, можеме да се носиме, само да се надмине домашниот притисок. Еееее до овде дојдовме, па тука да се предадеме.
Море има да ги прегазиме бе!!!
БРАВО МОМЦИ!!!
Само Самарџиски...:tapp:

Јас досега јадев бурек за Самарџиски ,ама за Македонија - Русија не беше така ,како сакате речете.Имам еден играч шо ми е на око во негативна смисла ама нема да го спомнам.Ние сме ТИМ!
Чао Литванија!

Тоа е тоа...
Само Самарџиски...:tapp:

Самарџиски што?

За Вас добро изигрл човек доколку фрла и погодува по некоја тројка? Бидејќи, само тоа го прават, другиот дел од играта е канта. Е сега, Самарџиски не фрла од тројка, па не се познава неговиот учинок.

Друга работа е што никој никогаш не играл толку добро против Мозгов како Самарџиски вечерва.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom