Македонија и западната заедница

• Креатор на темата Креатор на темата Славјански
  • Време на започнување Време на започнување
Aбе Куртон ти беше тој што викаше одиме на вежби во Грузија затоа што имаме голема корист. И ни беше ветено дека после вежбите во Грузија ќе добиеме злато и дијаманти, а добивме ветар и магла.

бидејќи неможам да си изменам пост ..
а не побарав .. де наведи линк каде тоа сум рекол злато и дијаманти ... де те молам почни да си ги поткрепуваш постовиве .. 25г си ..
а ова Куртон се надевам дека Модераторот ќе реагира и ќе го санкционира ...

Братот ти промовира единство и само лепи етикети, русофил итн.
Тој тешко сфаќа дека славјанството не значи русофилство.
Човекот тешко му е да разбере дека ние како дел од славјанската култура, како Македонци, тоа треба да ни биде предност а не недостаток.
Дај боже САД да имаат принципиелна политика кон Македонија и да ги слушнам да кажат еднаш, ние ја признавме Македонија под уставното име за век и векова.
Пеки, да живее америка, ама Русија ми е блиска и братски народ ми е.
Нивниот прв монарх Рурик по мајка е од племето на Македонците, Бодричите и се викала Умилова.
Тоа племе кое пребегнало од римскиот егзодус подоцна се вградило во руската држава.

И сега ја да уринирам на тоа, затоа што Руси биле тоа.
Бог да те чува, некој филм ќе сними за тоа, ќе донесе 100000 Руси како туристи и ќе печали на тоа, ама кај нас не, ние сме самите со себе, од нас почнал светот и точка.

Ти бе со секој ваков нареден налудничав пост губиш контакт со овој свет, сериозно мислам.

Русите му биле братски народ, нит видел Русин на свои очи ниту некогаш бил во Русија, да не навлегувам во другите социолошко културни елементи, каде седиме на дијаметрално спротивни ставови.
Со една разлика, јас сум бил, живеел, живеам и сум пријател со многу Руси од сите делови на земјата, тука можам да ги додадам останатите народи од бившиот СССР и целиот Варшавски пакт. Ама сега сфаќам дека залудно потрошено ми е тоа време, во запознавање на тие луѓе и учењето од нив и за нив, кога се’ што ми требало во животов било собрано во форумскиот лик на Славјански, вистински трезор и заштитник на братските крвни односи.

Доколку се’ водиме само според логиката на “сродноста“ со Русите според Славјански, тогаш не верувам дека ни тој самиот има капацитет да пресмета со колку други народи од цели два континенти на Европа и Азија, тие “наши“ браќа имаат навистина КРВНИ врски и тоа многу поизразени и сочувани, отколку панславјанските легенди за трет братучед по мајчина страна кој изебал некоја руска селанка која подоцна родила ќерка чија внука чистела во кралската палата, па родила ќерка која најверојатно е микс од чуварите, куварите, писарите и можеби Царот лично, па повикувајќи се на долгогодишната врска со Дворот, внукот на синот на Царот ја зема за жена и детето нивно е крвната врска и ја запечатува братската врска меѓу Русија и Македонија.

И сега кога би се направил филм за ова, не 100.000 туку 10 000 000 руски туристи ќе дојдат да ја видат “својата“ татковина. Значи зависи многу од сценариото, а се знае дека еротиката отсекогаш била попривлечна отколку сувата историја.

Брату читајќи јас по твоите постови ти си тој што прифаќаш се што ќе ти се сервират во пајнцата и си доста заслепен од пропаганди.
Ти си за Македонија да влезе во НАТО и ЕУ ти беше за Македонија да учествува на воените вежби во Грузија итн.

1. Што ако влеземе во НАТО дали можат да ни гарантираат безбедност???
Ако сакаат Русија и НР Кина да не смачкаат не во НАТО да сме во СВ.НАТО да сме ако сакаат тие за неколку минути можат да не збришат
2. Што ако влеземе во ЕУ ќе имаме ли стандард којшто ќе биде еднаков со „трулите“ НЕЕУ држави Швајцарија и Норвешка???
3. И што добивме со тоа што учествувавме на воените вежби во Грузија - мај 2009 година??? Дај молимте објасни ми. Пошто ти беше за Македонија да учествува!

Абе што се замислуваш со овие прашања, дека разговараш со пиљарот од маало, па муабетов “дали татко ти бил во војска“?

За која тема со Грузија поточно мислиш, ајде чим си водел строга евиденција кој за што бил, еве најди ја темата и покажи, ептен ме заинтересира да видам од кога е таа тема. :)

Човекот тешко му е да разбере дека ние како дел од славјанската култура, како Македонци, тоа треба да ни биде предност а не недостаток.
Дај боже САД да имаат принципиелна политика кон Македонија и да ги слушнам да кажат еднаш, ние ја признавме Македонија под уставното име за век и векова.
Нивниот прв монарх Рурик по мајка е од племето на Македонците, Бодричите и се викала Умилова.
Тоа племе кое пребегнало од римскиот егзодус подоцна се вградило во руската држава.
Бог да те чува, некој филм ќе сними за тоа, ќе донесе 100000 Руси како туристи и ќе печали на тоа, ама кај нас не, ние сме самите со себе, од нас почнал светот и точка.

Греота си ти. Те жалам искрено.

Ти бе со секој ваков нареден налудничав пост губиш контакт со овој свет, сериозно мислам.

Русите му биле братски народ, нит видел Русин на свои очи ниту некогаш бил во Русија, да не навлегувам во другите социолошко културни елементи, каде седиме на дијаметрално спротивни ставови.
Со една разлика, јас сум бил, живеел, живеам и сум пријател со многу Руси од сите делови на земјата, тука можам да ги додадам останатите народи од бившиот СССР и целиот Варшавски пакт. Ама сега сфаќам дека залудно потрошено ми е тоа време, во запознавање на тие луѓе и учењето од нив и за нив, кога се’ што ми требало во животов било собрано во форумскиот лик на Славјански, вистински трезор и заштитник на братските крвни односи.

Доколку се’ водиме само според логиката на “сродноста“ со Русите според Славјански, тогаш не верувам дека ни тој самиот има капацитет да пресмета со колку други народи од цели два континенти на Европа и Азија, тие “наши“ браќа имаат навистина КРВНИ врски и тоа многу поизразени и сочувани, отколку панславјанските легенди за трет братучед по мајчина страна кој изебал некоја руска селанка која подоцна родила ќерка чија внука чистела во кралската палата, па родила ќерка која најверојатно е микс од чуварите, куварите, писарите и можеби Царот лично, па повикувајќи се на долгогодишната врска со Дворот, внукот на синот на Царот ја зема за жена и детето нивно е крвната врска и ја запечатува братската врска меѓу Русија и Македонија.

И сега кога би се направил филм за ова, не 100.000 туку 10 000 000 руски туристи ќе дојдат да ја видат “својата“ татковина. Значи зависи многу од сценариото, а се знае дека еротиката отсекогаш била попривлечна отколку сувата историја.

Ајде детенце мало, седни во клупата, час по историја.
Не го чепкај носот, мирен.

До переселенија на јужное побережье Прибалтики Бодричи назывались Македонјане (Македонцы) и их племја составлјало костјак Македонского царства Александра Великого. Переселилась Македонјане в рајон Кимврского полуострова в 320 г до Р.Х. – сразу после распада Македонского царства, унаследовав от Александра воинское искусство, его герб и неосјазаемују, но уже в то времја сформулированнују и провереннују на практике Русскују Идеју.
Вот что пишет о них выдајуштијсја исследователь славјанској древности Егор Классен: "По паденију Македонского царства часть македонцев, около 320 года до Р.Х., переселилась к Балтијскому морју и основала свои новые жилишта под названием Бодричеј, сохранивших до самого паденија своего герб Александра Македонского, изображавшиј буцефала и грифа. А вскоре после того одна часть их снова переселилась на Ильмень и Ловать". (Е. Классен, Стр. 30 - 31).

Од Бодричите е Умилои, Умилова, мајката на Рурик.
Бодричите создаваат држава која се вика Венетија, Вендија.
Има и партија во Цариград која ја викаат партија на Венетите во која членуваат многу од македонските кралски фамилии.
Случајно бе, прдешница, голема работа, денеска имаме евроатлански ориентации со хомосексуален шмек и само од денес за денес се гледа.

Има руски учени кои велат дека Русија е направена по лик на државата на Александар Македонски и тоа токму на темелот од Бодричите-Македонјаните.
И да ти еем ти треба да си вол без трунка мозок да си амеба и сето ова да неможеш да го ставиш во било каков контекст.
Неможам да ти помогнам, нема лек.

Инаку денеска Русија си е нација како што Македонија е нација со сите свои особености.
Не викам ја паради да правиме како топли браќа, туку да почне едно нормално општење развивање на сите врски, културни, економски, воени, цивилни, итн ....

Многу е тешко да го разбереш сето ова, не се труди.

Ајде детенце мало, седни во клупата, час по историја.
Не го чепкај носот, мирен.

До переселенија на јужное побережье Прибалтики Бодричи назывались Македонјане (Македонцы) и их племја составлјало костјак Македонского царства Александра Великого. Переселилась Македонјане в рајон Кимврского полуострова в 320 г до Р.Х. – сразу после распада Македонского царства, унаследовав от Александра воинское искусство, его герб и неосјазаемују, но уже в то времја сформулированнују и провереннују на практике Русскују Идеју.
Вот что пишет о них выдајуштијсја исследователь славјанској древности Егор Классен: "По паденију Македонского царства часть македонцев, около 320 года до Р.Х., переселилась к Балтијскому морју и основала свои новые жилишта под названием Бодричеј, сохранивших до самого паденија своего герб Александра Македонского, изображавшиј буцефала и грифа. А вскоре после того одна часть их снова переселилась на Ильмень и Ловать". (Е. Классен, Стр. 30 - 31).

Од Бодричите е Умилои, Умилова, мајката на Рурик.
Бодричите создаваат држава која се вика Венетија, Вендија.
Има и партија во Цариград која ја викаат партија на Венетите во која членуваат многу од македонските кралски фамилии.
Случајно бе, прдешница, голема работа, денеска имаме евроатлански ориентации со хомосексуален шмек и само од денес за денес се гледа.

Има руски учени кои велат дека Русија е направена по лик на државата на Александар Македонски и тоа токму на темелот од Бодричите-Македонјаните.
И да ти еем ти треба да си вол без трунка мозок да си амеба и сето ова да неможеш да го ставиш во било каков контекст.
Неможам да ти помогнам, нема лек.

Инаку денеска Русија си е нација како што Македонија е нација со сите свои особености.
Не викам ја паради да правиме како топли браќа, туку да почне едно нормално општење развивање на сите врски, културни, економски, воени, цивилни, итн ....

Многу е тешко да го разбереш сето ова, не се труди.

На тоа ти се сведува целата полемика со мене, копирање на текстови и презентирање како виша вистина која е неоспорлива и извршна во име на некое панславјанство.

Види сега како само со 5 мин. работа над твојот пост, се разбива целата глувонема магла околу тоа што го постираше:

Этническое происхождение

Бодричи (обдориты, оботриты, обортриты, рароги, руги, руссы). Одно из самых загадочных славјанских племен, жившее в јужној Прибалтике около 16 веков (с 4 века до Р.Х. вплоть до 12 века от Р.Х.), имевшее свои поселенија в Новгородчине.

Оставшајасја часть македонјан в неприступных горных рајонах Балкан сумели сохранить этническују культуру и национальнују идеологију вплоть до нашего времени под именем Сербов. Впрочем до 17 века современники не знали различиј между сербами и руссами и совершенно справедливо относили их к одној национальности (Классен, Стр. 154-159).

Со вакви Руско-Српски пропаганди и никогаш недокажани муабети може да се занимаваат само неписмени... и полу-писмени.

Е сега во врска со грифините, лавовите и другите симболи од антиката кои биле користени меѓудругото и од Македонците а денеска и од Англија, Германија, Шпанија ИТН. ИТН. , потоа со учеството на македонските генерали во Римската Војска, а подоцна и императори во Источната Римска Империја треба ли да ни сведочат дека целиот свет е во крвна врска со нас?

Ебате таа налудничавост од типот на Васиљ Иљов која ни носи поголема штета отколку корист и служиме за потсмев со неподдржани теории, доколку целиот муабет ти се сведува на тоа што го запишал Германецот Класен кој бил поданик на рускиот двор и според неговите записи многу веројатно е дека по налог на Дворот требало да се произведуваат милион теории за далечното РУСКО СЛАВНО потекло, па така ќе наидеме на неколку варијанти како Русите ја бараат својата слава преку идентификување со нас, сето тоа се случува во периодот на засилен панславизам и словенски романтизам.

Меѓутоа кој сум јас тебе да те учам кога ти располагаш со сајтови од висок буџет и проверени референци како http://www.oocities.com/vodin2000/bodrichi.html

Во целата историја на 20 век, САД играа најфер со Македонците, така да за мене нема дилема.

Истото важи и овде:)

САД никогаш не ни наштетија а дури и ни помогнаа хмм всушност и НАТО не рекламираше некако.

Но истото е и за русија...видете само Со Признавањето на Русија под уставно-како држава после независноста и Русија не ни наштети-напротив ехх да бевме економски на повисоко ниво на соработка...цц има потенцијал огромен за соработка.

Славјански јас мислам дека треба да ти стане јасно немаме ЦИВИЛИЗАЦИИ така поделени и поставени како што ти мислиш...види НАТО-СУПРАнационален сојуз...исто и ЕУ...

Во секој случај мое лично мислење е дека стварно се трудевме во надворешната политика но претрпевме пораз поддршката од САД и Турција за НАТО е неизбежна(од САД и за во ЕУ)...но се судривме со помоќно лоби и структура на едно како да го наречам ЗАСТАРЕНО НАТО кое нема да функционира вака(ВЕТО)..сега засега сметам дека треба првенствено од спорот за името(е**И спорот и" ОСНОВОТ") како и од криминилната транзиција и потенцирам асиметричните дејства на соседните земји....многу удрија во Јадрото на државата..Мислам дека треба на долг рок(10 години) да се средиме економски,значи "дезинфекција" од ПАРАЗИТИТЕ,Консолидирање на Економијата(Економска соработка СЕКАДЕ!!) создавање првенствено нефикасен судски систем...Средување со т.н различни ставови на опозицијата во врска со Името-со еден збор поразот би требало да не направи помоќни-останува да видиме.

Поздрав за договорот со Русија за кој верувам ќе помогне и те како во градењето на Енергетски конкурентна и стабилна Р. Македонија

Ретко од политичар да речам сум задоволен ама барем кога е во прашање Претседателот-мислам дека Г-инот Иванов ја Оправда мојата доверба.

Аха и уште нешто, никој не ти брани да си веруваш и да си ги сметаш Русите за браќа, тоа е сепак лично чувство, но немој да ми го натураш своето чувство со образложение дека тоа срање ми е неопходно за да развивам добри релации со Русија.
Особено во твојов случај каде опсесијата со Русија и некое си братство го ставаш како противтежа на сето останато, односно неприфаќајќи ги твоите имагинации веднаш по комунистички принцип стануваме неподобни и приврзаници на Западот.

Очекувам дека ќе поразговараме за врската на Русија и Германија, има што да се види и прочита, но не верувам дека би сакал самиот да се компромитираш пред ценетиов аудиториум.

На тоа ти се сведува целата полемика со мене, копирање на текстови и презентирање како виша вистина која е неоспорлива и извршна во име на некое панславјанство.

Види сега како само со 5 мин. работа над твојот пост, се разбива целата глувонема магла околу тоа што го постираше:

Этническое происхождение

Бодричи (обдориты, оботриты, обортриты, рароги, руги, руссы). Одно из самых загадочных славјанских племен, жившее в јужној Прибалтике около 16 веков (с 4 века до Р.Х. вплоть до 12 века от Р.Х.), имевшее свои поселенија в Новгородчине.

Оставшајасја часть македонјан в неприступных горных рајонах Балкан сумели сохранить этническују культуру и национальнују идеологију вплоть до нашего времени под именем Сербов. Впрочем до 17 века современники не знали различиј между сербами и руссами и совершенно справедливо относили их к одној национальности (Классен, Стр. 154-159).

Со вакви Руско-Српски пропаганди и никогаш недокажани муабети може да се занимаваат само неписмени... и полу-писмени.

Е сега во врска со грифините, лавовите и другите симболи од антиката кои биле користени меѓудругото и од Македонците а денеска и од Англија, Германија, Шпанија ИТН. ИТН. , потоа со учеството на македонските генерали во Римската Војска, а подоцна и императори во Источната Римска Империја треба ли да ни сведочат дека целиот свет е во крвна врска со нас?

Ебате таа налудничавост од типот на Васиљ Иљов која ни носи поголема штета отколку корист и служиме за потсмев со неподдржани теории, доколку целиот муабет ти се сведува на тоа што го запишал Германецот Класен кој бил поданик на рускиот двор и според неговите записи многу веројатно е дека по налог на Дворот требало да се произведуваат милион теории за далечното РУСКО СЛАВНО потекло, па така ќе наидеме на неколку варијанти како Русите ја бараат својата слава преку идентификување со нас, сето тоа се случува во периодот на засилен панславизам и словенски романтизам.

Меѓутоа кој сум јас тебе да те учам кога ти располагаш со сајтови од висок буџет и проверени референци како http://www.oocities.com/vodin2000/bodrichi.html

Не е само тој сајт, за тебе и симпозиумот во Санкт Петерсбург за предкирилската писменост на Словените е забавиште.
Џабе е, ти си ограничен во тој поглед.

Англија, Франција, Шпанија се многу блиски со Македонија по јазик, писмо и вера.
Поентата на Братот, алелујааа, високофрекфентна мисла.
Што сакаш да протнеш овде, дека сме ние изолиран остров, незнам што ти е поентата.

Не сум ти јас против Македонија да си има своја автохтона политика, да си работи на своите интереси, но тргајќи исклучиво од тој интерес а сваќајки го светот како поле на кое се судруваат големите интереси и каде ако знаеш да изиграш во даден момент ќе добиеш или ќе изгубиш тогаш доаѓам до опозитот на НАТО и ЕУ.
Што е опозит на НАТО и ЕУ, НАТО и ЕУ, односно сами против сите.
Има логика, во Бардовци само.

Сите славјански народи имаат проблем со наоѓањето на своите корени.
Колку подлабоко ќе копаат толку ќе наоѓаат и во тие подалечни времиња повторно меѓусебни поврзаности.
Таа културна врска не се ствара од измислени историчари или од притимивни племиња или од паднати од марс словени во 6 век.
Украинските археолози без влијание на Васил Иљов триполсакта култура ја поврзаа со таа од Егејот.
И ?
Уринирај на тоа, да живее независното острово Македонија, само со себе.
Имаш проблем со себе, отвори си го умот за твое лично добро.

За да ти помогнам, мојата опсесија е славјанската цивилизација која е наследник на цивилизацијата на Белазгите, една грандиозна култура која ја поседуваат денешните славјански народи, врз која се изградил Хеленизмот и Македонизмот, Византија, Русија итн...
Но не се труди, прекомплицирано е ова за твојот антиславјански ум.

За да ти помогнам, мојата опсесија е славјанската цивилизација која е наследник на цивилизацијата на Белазгите, една грандиозна култура која ја поседуваат денешните славјански народи, врз која се изградил Хеленизмот и Македонизмот, Византија, Русија итн...

Лошо е со опсесии....замаглуваат вид:)

Збориме за денес,значи картите се поставуваат согласно real politic theory.

Нема братства,нема веќе разлики и тие тези демек ние сме од 7ми ај гонете се,а па ние од 4 имаме право....ШТО???
Кај нас НАУКАТА историја се претвори во ОРУЖЈЕ,исто и во БАЛКАНОТ!!!!

Славјански ситуацијата е таа,опциите се тие ама треба да разбереш дека НАТО е Супранационален Сојуз-значи нема тука племиња,историја бла бла...

Затоа види ги Полска,Чешка,словачка,Хрватска,Словенија-ОДБРАА Позиција па сега worldwide ќе учествуваат...со војска:)
Но они не се по дифолт загрозени од Русија.

НАТО дава т.н безбедносна Гаранција која многу Корпорации ја земаат предвид-имај на ум стотици милиони не се играчка.

Значи СДИ или странски директни инвестиции се очигледни после членството во НАТО.

Но види само колку е кристално јасно-Членството на горенаведените Држави всушност е Факт дека нема братство НИКАКВО!!!

Не е само тој сајт, за тебе и симпозиумот во Санкт Петерсбург за предкирилската писменост на Словените е забавиште.
Џабе е, ти си ограничен во тој поглед.

Англија, Франција, Шпанија се многу блиски со Македонија по јазик, писмо и вера.
Поентата на Братот, алелујааа, високофрекфентна мисла.
Што сакаш да протнеш овде, дека сме ние изолиран остров, незнам што ти е поентата.

Ајде не оставај не во ваква недокажана состојба, што било наведено на тој симпозиум.. вака секој може да извлекува своеволни заклучоци.

Англија, Франција и Шпанија се блиски со нас и по вера и по писмо, доколку земеш предвид дека Келтската и Готската група на јазици потекнуваат од Балканско Дунавско - Мало Азиско подрачје.
Латинскиот јазик е базиран и на Етруската азбука чија култура е силно забележана и на нашите простори, меѓудругото и нивните божества (Бсефа=Веста), кои пак биле нарекувани Венети од страна на Римјаните и Грците. Симптоматичност?

Меѓутоа истиот твој начин на толкување на “сличностите“ го употребуваат нашите соседи, а јас одбивам да бидам нивна рефлексија во длабочина на идиотизмот кој ти го прифаќаш.

Венетскиот е исчезнат индоевропски јазик што бил зборуван во античките времиња во северна Италија поточно во областа Венето и денешна Словенија. Јазикот е зачуван во писмена форма на околу 300 натписи што датираат од 6 век п.н.е. па се до 1 век. Луѓето што го зборувале јазикот се нарекувале Венети од страна на Римјаните и Грците. Јазикот тотално се изгубил со освојувањето на територијата од страна на Римската Империја. Денес, помеѓу славистите ширум Европа се појавува една теорија за овој јазик што од ден на ден станува се поприфатлива. Според нив венетскиот јазик не е никој друг освен дел од словенскиот јаизк. Тие научници тврдат дека венетскиот јазик и старословенскиот јазик биле еден ист јазик но со различна терминологија дадена од научниците од западна Европа. Исто така се тврди дека јазикот не бил зборуван само на територијата на Италија туку на територијата од Македонија до Русија па се до Франција.

И што би следувало сега.. ако не тоа дека нашите источни соседи во нивната потрага по коренот на своите корени:

Така наречената "готска" писменост е с'здадена на територијата на Б'лгарија, по-точно в Никополис ад Иструм (днешното село Никјуп, Великот'рновско). Написва ја "вестготскијат" епископ "ариан" Улфила (Вулфила). Тој е роден през 311 година в малоазијска Кападокија. Нјак'де около 348 година Улфила с'здава "готските" букви и превежда Библијата на "готски" език. Умира през 380 година в Константинопол. Оригиналната Улфилова азбука нај-веројатно е п'лно копие на кирилицата, но за с'жаление не е достигнала до нас. Науката тв'рди, че нај-старијат известен документ с'ставен чрез тази азбука е "Среб'рнијат кодекс" изписан в'рху червен пергамент с'с среб'рни букви през 520 година /близо 200 години след с'ставјането на азбуката/ в Равена. Днес оцелјалата част от него се пази в Университета на гр. Упсала, Швеција. С'штествува теза, којато тв'рди, че в житието на Св.Кирил са попаднали части от житието на Улфила /или Курила - Улф - в'лк - Курт/ и фактически "кирилицата" е именно тази азбука, изнамерена в IV век. Аргумент в подкрепа на тази теза е например житието на Св.Кирил, известно под името "Солунска легенда".

http://ziezi.net/azbuka.html

а сега и Србите:

На доњој табели дата је и једна азбука која се зове роданска. Роданија је старо србско име за савремену Француску. Писмо нађено у Роданији је потпуно исто са рашанским, то јест исто са србицом винчанског типа.
Без обзира на обликовање слова и остварене разлике, латиница је само један вид србице, од које је настала као и многа друга писма.
Латиница је једно од млађих, оскудних писама јер због недовољног броја слова она је врло непрактична. Иако је једно од најлошијих, латиница се стицајем околности данас употребљава као међународно писмо.
Посебну пажњу привлачи коптско писмо и његова числена скала. У овом писму се налазе, поред слова која су иста у србској и грчкој азбуци, и слова која постоје само у србској азбуци. То су Ж, Ч, Ш, Ђ и Ц. Числена скала код Копта је србска, а не грчка.
Приказана доња таблица је француског порекла, а они имају тешкоћа при читању наших слова. Погрешили су и име слова В, написали су грчко име вита. То није тачно, код Копта се ово слово зове Веда као код Срба. То је доказ више да су Копти узели азбуку од Срба, а не од Грка. Врло је значајно то што је слово Ч чима задржало числену вредност 90, по србском систему, иако у азбуци није на том редоследном месту.
Готска азбука коју је сачинио грчки епископ Вулфилас одликује се тиме што је међу слова србице унео и нека слова латинице. Зашто је то урадио остаје отворено питање, јер се поуздано зна да је на тој територији којој је он наменио ово писмо била у употреби србица.

http://www.organizmica.org/archive/505/jddp.shtml

Фактички, ние сме браќа со целиот ебан свет.

Не сум ти јас против Македонија да си има своја автохтона политика, да си работи на своите интереси, но тргајќи исклучиво од тој интерес а сваќајки го светот како поле на кое се судруваат големите интереси и каде ако знаеш да изиграш во даден момент ќе добиеш или ќе изгубиш тогаш доаѓам до опозитот на НАТО и ЕУ.
Што е опозит на НАТО и ЕУ, НАТО и ЕУ, односно сами против сите.
Има логика, во Бардовци само.

Ти си сам по себе негација.

Сите славјански народи имаат проблем со наоѓањето на своите корени.
Колку подлабоко ќе копаат толку ќе наоѓаат и во тие подалечни времиња повторно меѓусебни поврзаности.
Таа културна врска не се ствара од измислени историчари или од притимивни племиња или од паднати од марс словени во 6 век.
Украинските археолози без влијание на Васил Иљов триполсакта култура ја поврзаа со таа од Егејот.
И ?
Уринирај на тоа, да живее независното острово Македонија, само со себе.
Имаш проблем со себе, отвори си го умот за твое лично добро.

И Египетската култура ќе ја поврземе со Егејот, ако сакаш и хиндуската, потоа можеме да ја поврземе и јужно американската со шпанската, како и руската со монголската. Додека постојат игноранти кои ќе поставуваат монополи и територијални граници врз културите и исползуваат за политички цели тогаш не очекувам дека мојата ограниченост ќе најде логика во твојот сеопфатен раширен поглед каде рамноправно ќе си парирате со национал-шовинистите и романтичари од типот на бугарските, српските, грчките или оние руските.

Имаш право, мојот ум е толку антиславјански колку што твојот воопшто постои.

Искрено, не верував дека човек со плус 35 години може да изненади со својата глупавост до овој степен.

Брату со ова се контраш самиот со себе. Ти си еден од тие што најмногу ги величаш САД и Западот дека многу направиле за Македонија. А по секоја цена гледаш да ги оцрниш Русите.

Брату читајќи јас по твоите постови ти си тој што прифаќаш се што ќе ти се сервират во пајнцата и си доста заслепен од пропаганди.
Ти си за Македонија да влезе во НАТО и ЕУ ти беше за Македонија да учествува на воените вежби во Грузија итн.

1. Што ако влеземе во НАТО дали можат да ни гарантираат безбедност???
Ако сакаат Русија и НР Кина да не смачкаат не во НАТО да сме во СВ.НАТО да сме ако сакаат тие за неколку минути можат да не збришат
2. Што ако влеземе во ЕУ ќе имаме ли стандард којшто ќе биде еднаков со „трулите“ НЕЕУ држави Швајцарија и Норвешка???
3. И што добивме со тоа што учествувавме на воените вежби во Грузија - мај 2009 година??? Дај молимте објасни ми. Пошто ти беше за Македонија да учествува!

Еве да се навратиме на муабетов, ова се моите два поста на таа тема:

1. http://forum.kajgana.com/showthread...е-во-Грузија&p=2504102&viewfull=1#post2504102

2. http://forum.kajgana.com/showthread...е-во-Грузија&p=2504635&viewfull=1#post2504635

Каде прочита дека јас сум за наше учество конкретно, освен тоа дека како и секогаш го оспорувам идиотизмот на Славјански олицетворен во сесловенска пародија.

Нешто се прејде нели.

Темата која ја вметна е од 06.05.2009 година, скоро и ништо да не сменило денес, а оваа тема продолжение на таа од пред 1 година.

Ме интересира Заптијо, бидејќи памтиш теми од 2009, а си регистриран во 2010, кој форумски лик тогаш го претставуваше, бидејќи слабо познати ни се твоите поранешни заложби во дискусиите, хмм?

бидејќи неможам да си изменам пост ..
а не побарав .. де наведи линк каде тоа сум рекол злато и дијаманти ... де те молам почни да си ги поткрепуваш постовиве .. 25г си ..
а ова Куртон се надевам дека Модераторот ќе реагира и ќе го санкционира ...
Погрешно си ме сватил. Не реков воопшто дека ти така рече (ќе добиеме злато и дијаманти). Со тоа сакав да кажам дека што не ни беше ветено дека ќе добиеме од Западот и САД, а не добивме ништо.

А ова се твоите два постови од оваа тема http://forum.kajgana.com/showthread.php?38600
за да ја бараме подршката на САД пожелно е ..
ако не отидеме ќе ни најдат замерка ...
никако не си :toe:
па ете и србите нели се браќа со русите па испратиле ...
Интерес алооо .. Интерес :toe:
ние пак меѓу себе требало , не требало ...
некој согледал интерес и точка ... крај ..

Е ај сега кажи дали не е така?

Погрешно си ме сватил. Не реков воопшто дека ти така рече (ќе добиеме злато и дијаманти). Со тоа сакав да кажам дека што не ни беше ветено дека ќе добиеме од Западот и САД, а не добивме ништо.

А ова се твоите два постови од оваа тема http://forum.kajgana.com/showthread.php?38600

Е ај сега кажи дали не е така?

после твојот малограѓански пост поназад незнам зошто ти одговарам ама ај ..
да така е .. баш како шо имам напишано ...

Каде прочита дека јас сум за наше учество конкретно, освен тоа дека како и секогаш го оспорувам идиотизмот на Славјански олицетворен во сесловенска пародија.
Абе не реков дека имаш спомнато за учество на нашите во Грузија, ама пошто те гледам дека тука се контраш со Славјански по тоа може да се заклучи дека си ЗА.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom