Македонија и нејзините соседи

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако си пратавме ноти само за медиумите-треба да знаеш дека надворешите министерства ке читата само ноти.
А мислам дека вашито премиер рече дека медиумите са независими и владите не можат да ги контролират.Това са думи на вашиja премиер.
a ministrite vo vladite mozat da se kontroliraat? Bitno e deka vo Bugarija ima zestoka antimakedonska kampanja preku drzavnata televizija kade gostuvaat i celnici na vazni institucii kako sto se direktorkata na Agencijata vo tugina,ministerstva

a ministrite vo vladite mozat da se kontroliraat? Bitno e deka vo Bugarija ima zestoka antimakedonska kampanja preku drzavnata televizija kade gostuvaat i celnici na vazni institucii kako sto se direktorkata na Agencijata vo tugina,ministerstva
Мивистрите са исто хора и можат да изкажат своето мнение.А државната телевизиja исто е медиja и треба да почитуваме независноста на медиите.Това рече и вашиот премиер на средбата со нашиja преди време за медиите.

Мивистрите са исто хора и можат да изкажат своето мнение.А државната телевизиja исто е медиja и треба да почитуваме независноста на медиите.Това рече и вашиот премиер на средбата со нашиja преди време за медиите.
E cim taka se nadevam od vecerva nema poveke kaj vas poveke da se veli deka vo Makedonija ima mediumska antibugarska kampanja.

А што ќе добиеме ако го убиеме Дон Бојко?
Znaes sto e najdobro idealno,koga kaj istocniot sosed nema da postoi mislenje deka zapadnata sosedi se bivsi bugari so isplaknati mozoci,tuku narod koj ima pravo na samoopredeluvanje so svoe minato.Toogas mislam deka od bugarskiot i makedonskiot narod nema da ima pobliski na zemjata

Znaes sto e najdobro idealno,koga kaj istocniot sosed nema da postoi mislenje deka zapadnata sosedi se bivsi bugari so isplaknati mozoci,tuku narod koj ima pravo na samoopredeluvanje so svoe minato.Toogas mislam deka od bugarskiot i makedonskiot narod nema da ima pobliski na zemjata
Си ја гледал ли представата МАМЕ МУ ЕБАМ КОЈ ПРВ ПОЧНА?

Iskreno ne se sekavam,bi sakal da mi ja osvezis memorijata so nedvosmislena samokritika :pos2::pos2::pos2:

Не е до нас бе човек. Ние би ги прифатиле како Бугари колку и да не ни се допаѓа што се само идентификуваат со некои азиски монголи.

Ама тие никогаш нема да признаат дека Македонците се посебен народ од антиката до сега... макар и со некои мешања помеѓу Македонците и наводно дојдените словени. Таква агресивна политика водат према нас дека сме одродени Бугари и џабе се трудиш да воспоставиш нормална комуникација со нив.

Има добри луѓе и кај нив не викам не ама еве прошетај се до Софија и кажи дека си Македонец по националност па да ја видиш реакцијата.

Не е до нас бе човек. Ние би ги прифатиле како Бугари колку и да не ни се допаѓа што се само идентификуваат со некои азиски монголи. Ама тие никогаш нема да признаат дека Македонците се посебен народ од антиката до сега... макар и со некои мешања помеѓу Македонците и наводно дојдените словени. Таква агресивна политика водат према нас дека сме одродени Бугари и џабе се трудиш да воспоставиш нормална комуникација со нив. Има добри луѓе и кај нив не викам не ама еве прошетај се до Софија и кажи дека си Македонец по националност па да ја видиш реакцијата.
Dobro tocno nie nemame problem so bugarskiot identitet.E sega individualno nekoj ke me pocituva kako takov nekoj ne....

За всички,които си сметат дека БГ е сменила позициjaта си за подкрепа на РМ ком НАТО и ЕУ еве какво казва днес министара за надворешни работи-
http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=com_content&task=view&id=20211&Itemid=216

"Бугарското влада е во подржка на еуропската перспектива на Р Македониja и на Западните Балкани "

И грчката влада ја подржува Македонија во евроинтеграциите и за членство во НАТО .........само имаат еден „мал’’ услов. :helou::baeh:

Нешто слично и бугарија прави....ама подзаскриено....:toe::helou:

Многу се радувам на таа подршка,без разлика што постои нели и најмала можност да е само декларативна.Паричката секогаш нели има две страни.Пример за нас Спаска е производ на антимакедонски сили се со цел да се урне имиџот и да се деградира македонската држава,а за вас тормозена бугарка со монтиран политички случај.Така да еве Гција вели не подржува во ЕУ интеграциите само да направиме компромис.А компромис е преширок поим

Ја мислам дека треба државава да се загради со една полутопка направена од најнепробоен материјал составен од челик,бетон и сл. . Никој да не може да припари , а и ние да не смееме да искочиме од тука .
На тој начин ќе се реши и проблемот(ите) со соседите, освен ако не почне некој да копа под земја за да оди на вториот крак да се бања .

Воени гробишта!!! Е како да дозволиме да се градат воени гробишта на тие кои насилно биле мобилизирани.Па тоа е сквернавење.Но за оние од Добрич до р.Места нашата држава нема ништо против.И јас не знам од ова построги што може повеке.Цинкарање по европски институции,закани за вето,активна работа на тајните служби на терен,креирање на новопени репрсирани бугари тазе осознаени значи понижувања на секој чекор,Божо нонстоп води антимакедонска кампања на бугарската национална телевизија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom