Македонија доби препорака за старт на преговорите

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Grcija ni pravi usluga sto ne blokira ustvari :)

I da znaes zamisli kolku narod ce se iselese po podobro utre
A i jas mislam deka ce se smeni imato, e da da e zboruvam na pamet imam samo edno prasanje do VMRO-cite na ovoj forum kolku i da gi ima.. zosto bas sega se otvaraat stabovi ??
Go prasav eden i mi rece da se druzime so narodot

Дискусијата премина повторно во партиска реторика. Дежа Ву.

МА ОТИДЕ И ИМЕ И ПРЕЗИМЕ....наздравје бричење,само на крај да не биде лаком гззз
два к.ра прима

МА ОТИДЕ И ИМЕ И ПРЕЗИМЕ....наздравје бричење,само на крај да не биде лаком гззз
два к.ра прима

I jas taka mislam deka ce go smenat se na toa ide ova mi lici kako zatisje pred bura samo kako ce se servira pred narodot a da ne bide nikoj kriv toa sakam da go vidam sto ce izmislat
jas ednas napisav i povtorno ce napisam na Kiro mu napravija atentat bas za toa a i Grujo nema da projde nekazneto koga togas ce se sluci ne zaboravaat onie od Amerika Kanada,Avstralija koga togas ...Da sum na negovo mesto tri pati ce se razmislam

Глеам низ град коли свират со знамиња на Македонија и ЕУ. Мислев дека некој гајстарбајтер од Шведска праи свадба али ете не било тоа...

Многу се возбудува народот. Препорака дека може да се почне со преговори за влез. Голема работа. Штета немаше собир на плоштад како тогаш кога станавме кандидат за кандидат кој треба да добие препорака за почнување на преговори за влез во ЕУ.

Мојот ум вели двојна формула.
Компромисот е да не се промени Уставот а со тоа и личните документи а референцата ФИРОМ да се смени со Северна Македонија.
Ние Груевски го држиме за договорот нема промна на Устав ради промена на име.
И секој предлог мора да оди на референдум.
Тоа една од суштинските работи кога ние го дадовме својот глас.

За жал ако сакаме да имаме и втор избор, ние го немаме, едноставно името не заслужува да биде предмет на СДСМ.
Де за 3 месеци, де двојна формила, де абе будали сте вие каква двојна фромула, де сега појма немам што, итн...

И оној Тито вечниот губитник каде само во Македонија се рециклираат пропаднати политичари, на денот на позитивниот извештај од говорница ќе каже е сега мора да го смениме името.

Следните неколку недели ќе бидат решавачки за европските амбиции на Македонија. Ентузијазмот сега треба да бидат проследени со силна волја, за крајно решавање на спорот со Грција за да не се дозволи повторно застој во европските интергации.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=115030

pocnuva cirkus.........

Znaci Zoki i ostanati ko nego VE MOLAM.. najiskreno VE MOLAM ednostavno da gi ignorirate Borjan family.. se nerviram samo sto ke pomislam na niv.. za site izmisljotini od nivnite dopisi i izvestuvanja od sekogas nivnite visoki neimenuvani izvori od Brisel se iznaslusavme eden kup bljuvotini sto ispadna deka nemaat vrska nitu so realnosta nitu pak deka imaat bilo kakva podloga..
So niv cirkusot nikogas nema ni da zavrsi.. gledaj go uste ednas intervjuto so Ren sto go napravi gospodicnata i se ke ti bide jasno.. ne ni treba da se avrakas nanazad i da sporeduvas hronoloski izvestuvanjata sto gi pravat.
ke pisam podocna poveke i za drugive raboti.. pozz

Сепак, препорака е препорака...реалноста е нешто друго. Не е розово...или е? Искрено више ми делува на четиристрано тртење на Македонија према соседите и исполнување на нивни желби (некому историја, некому географија, црква, народ...списокот е бесконечен).
Арно некој рече претходно -ова е едно лижавче за подлажување- пошто секој си сака дел од нештото од Македонија. Ебати лижавчето со земја на него.
Илвес: За датум за преговори, лобирајте кај вашите соседи

Резултатите можат да бидат многу добри до многу лоши. Токму затоа е важно да разговарате со вашите соседи и да се потрудите да постигнете компромис кој е прифатлив за двете страни. Во нашето искуство моравме да направиме најразлични работи кои најпрво изгледаа тешки, ова го велам затоа што јас бев министер и јас морав да ги извршам тие работи иако не беше секогаш лесно да го убедиш народот на својата земја да прифати одлуки што на почетокот изгледаат страшно. Но како што кажав, исходот заврши од начинот на преговарање..
brainbug за оваа изјава не се виновни Борјан и А1, не можеме секогаш нив да ги обвинуваме (икао многу забегуваат со некои известувања) пошто ова не е од Борјан. Ова е глупа реалност.

Мојот ум вели двојна формула.
Која двојна ?
Ова на Груевски од пред 14 месеци:

„Не постигнавме согласност со господинот Нимиц. Јас му соопштив дека сепак е најдобро уште еднаш да размисли и да најде начин да ја убеди другата страна, да одиме повторно кон она што самото во себе содржи компромис, а тоа е двојната формула. Едно име за секаде, „Република Македонија“ и за со Грција би можеле да разговараме за одредена мала модификација“, изјави Никола Груевски, претседател на Владата."

Или ова твојата:
Компромисот е да не се промени Уставот а со тоа и личните документи а референцата ФИРОМ да се смени со Северна Македонија.
Или пак ова од пред пет месеци, која патем за тебе е неприфатлива:
Напишано од Славјански 17-06-09, 23:41 - Неменување на уставно име возможно е со модифицирана двојна формула.
Таму каде сме БЈРМ со РСевернаМ, таму каде сме РМ останува РМ.
За мене и тоа е неприфатливо.
Или пак мислеше првата двојна која Груевски во Букурешт ја прифати - Република Македонија (Скопје) за меѓународна употреба
Можеби пак мислеше на двојната на Иванов:

- ,,Секогаш сме потенцирале дека разговараме за име за меѓународна употреба. Ние никогаш не сме прифатиле став кој е истакнат од грчката страна – erga omnes, значи едно име за сите употреби и сега вие можете да толкувате – ако сме за прифаќање на име кое ќе биде за меѓународна употреба, тоа се подразбира дека внатрешното уставното име си останува Република Македонија и тоа кој како сака да го интерпретира сепак е двојна формула,,.

Многу интерпретации, уште повеќе манипулации.
Ние Груевски го држиме за договорот нема промна на Устав ради промена на име.
Вие на Груевски освен рејтингот, ништо друго не му држите.....а тој за возврат прави шутраци од цел македонски народ.....
И секој предлог мора да оди на референдум.
...бидејќи преку референдумот ќе го натера сам да си го промени името.....за меѓународна употреба де.
Тоа една од суштинските работи кога ние го дадовме својот глас.
И да не заборавиш во иднина пак да му го дадеш твојот глас :smir:

Која двојна ?
Ова на Груевски од пред 14 месеци:

„Не постигнавме согласност со господинот Нимиц. Јас му соопштив дека сепак е најдобро уште еднаш да размисли и да најде начин да ја убеди другата страна, да одиме повторно кон она што самото во себе содржи компромис, а тоа е двојната формула. Едно име за секаде, „Република Македонија“ и за со Грција би можеле да разговараме за одредена мала модификација“, изјави Никола Груевски, претседател на Владата."

Или ова твојата:
Или пак ова од пред пет месеци, која патем за тебе е неприфатлива:
Или пак мислеше првата двојна која Груевски во Букурешт ја прифати - Република Македонија (Скопје) за меѓународна употреба
Можеби пак мислеше на двојната на Иванов:

- ,,Секогаш сме потенцирале дека разговараме за име за меѓународна употреба. Ние никогаш не сме прифатиле став кој е истакнат од грчката страна – erga omnes, значи едно име за сите употреби и сега вие можете да толкувате – ако сме за прифаќање на име кое ќе биде за меѓународна употреба, тоа се подразбира дека внатрешното уставното име си останува Република Македонија и тоа кој како сака да го интерпретира сепак е двојна формула,,.

Многу интерпретации, уште повеќе манипулации.
Вие на Груевски освен рејтингот, ништо друго не му држите.....а тој за возврат прави шутраци од цел македонски народ.....
...бидејќи преку референдумот ќе го натера сам да си го промени името.....за меѓународна употреба де.
И да не заборавиш во иднина пак да му го дадеш твојот глас :smir:

Тоа се вика маневар.
Се поднаведнуваш и одма се исправаш за разлика од тотално свиткана кичма спремна за опашување.

Мојот став е непроменет, народен суд за сите кои ни го нанесоа овој срам.
Само така се прави држава.

Е бидејќи немаме таква критична маса односно имаме европска критична маса онда ќе преговараме за се.

Со оваква опозиција и немање единство во македонскиот политички блок, и модифицирана двојна ќе биде премија, за која јас ќе гласам против.

Тоа се вика маневар.
Не! Тоа се вика манипулација и ситно политичко профитирање.
Се поднаведнуваш и одма се исправаш за разлика од тотално свиткана кичма спремна за опашување.
Хахаха..
Долови ми ја разликата помеѓу виткање кичма и виткање кичма, те молам :)
Мојот став е непроменет, народен суд за сите кои ни го нанесоа овој срам.
Само така се прави држава.
Милсиш на грците, ООН, ЕУ или НАТО ?
Е бидејќи немаме таква критична маса односно имаме европска критична маса онда ќе преговараме за се.
Мислиш ќе виткаме кичма :)
Со оваква опозиција и немање единство во македонскиот политички блок, и модифицирана двојна ќе биде премија, за која јас ќе гласам против.
Jас па викам дека со ваква власт, среќни ќе бидеме доколку во графата на ООН за националност не стои северни, или можеби славомакедонци.

Не! Тоа се вика манипулација и ситно политичко профитирање.
Хахаха..
Долови ми ја разликата помеѓу виткање кичма и виткање кичма, те молам :)
Милсиш на грците, ООН, ЕУ или НАТО ?
Мислиш ќе виткаме кичма :)
Jас па викам дека со ваква власт, среќни ќе бидеме доколку во графата на ООН за националност не стои северни, или можеби славомакедонци.

Кога ги согледуваш работите, мора да тргнеш од самиот почеток.
Неможеш да дискутираш за проблем од средината или од самиот крај.
Тогаш манипулираш.
Македонија како држава, единствена во светот, прифати да преговара за сопственото име.
Тоа е недостаток на државност, криза во сите елементи од опшеството.
Како ни го сервираа тоа ПЈРМ, за 3 месеци, на брзина, без дискусија, бомбрадирано од медиумите, седете си знаеме што правиме.
И пази !!!
Денеска истиот тој ни е спасител, па тоа е дупење во мозокот, најгрубо, без перзеватив.

За Груевски.
Мислиш само затоа што е Груевски ние различно ќе го оценуваме, судиме. Па рејтингот од каде му е ?
Од тоа што го прави или од тоа што не го прави ?
Ако попушти од двојната формула и тој ќе му прави друштво на Бранко.
Груевски е сега во шах мат позиција.
Зошто ?
Опозицијата македонска, СДСМ и останати му дува у врат, изолација, пропаст, исчезнување ако не влеземе во ЕУ и НАТО.
Албанци кои се палат на ЕУ и НАТО зошто тие им се менторите, они сакаат што е можно побрзо таму ако не ќе го пука и ќе го дели државата.

Треба јајца кои фалат на пола машка популација и да застанеш и јасно да кажеш што сака нека биде со Македонија јас име не менувам.
Тоа во жаргонот на европејците се вика хазардерска политика.

Виткање кичма.
Имаш виткање да земеш нешто и да се исправиш да го удриш тој другиот со предмет.
Имаш виткање на кичма со длабока пенетрација.
Имаш виткање на кичма во пред фаза наведната глава сабја не ја сече.

Е сега од Бранко и Co. го имаме делот виткање на кичма со длабока пенетрација.
За Груевски незнам колку и како ќе се наведне, за сега е подисправен.

Се сложуваш за Бранко ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom