Македонија чека поддршка од Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Bore69
  • Време на започнување Време на започнување
Abre koj go ebe Stanishev, jas prashav dali Grujo (pa i nego) koga doshol vo Sofija projavil interes da prasha za Makedonskoto malcinstvo.

Договор 1999 година му забранjaва такво нешто.Ако не са македонски грагани,не право да бара ништо.

По сила на закон во Бугарија според FMI не постои Македонско малцинство. Е па тогаш нека ми објасни зошто Бугарија плаќа казни пред Европскиот суд за човекови права :uvo:
Има меконско малцинство,но РМ нема право да се меши во работите со него по договора от 1999.Ако имат македонско државенство,може да се меси,па иначе НЕ.
2001 година се види дека ги има уште.

Во БГ има повеке от 10 учебници по историja за секи клас.Затова вероватността да сме учили по едни и исти е много мала.

И кај нас има неколку учебници по историја, па јас од Скопје и некој од Битола, Гостивар, или Кавадарци сме учеле исти работи.
И јас кога сум бил 8 одделение и тој кога бил 8 одд. сме учеле исти работи. Ај нема врска, добро е што си подобар од другите твои пријатели бугари на форумов.:icon_lol:

Договор 1999 година му забранjaва такво нешто.Ако не са македонски грагани,не право да бара ништо.

И пази која дебилност бе! Овој нема што да бара ,а вие имате што да барате ?Додуша не сте ни вие криви ,крив е оној што таквиот договор го потпиша,е сеа кој ли беше тој? :raz:

A ustvari shto bara Bugar na Makedonski forum?Neli si imaat svoja "istorija" i politika Bugarite?

На волкот му е дебел вратот оти сам си ги коле овците,, Македонија треба сама да се избори за тоа што го сака. Сите мршојадци околу нас не работат затоа што сакат да ни помогнат, туку се си има задни намери.
Кога се гради некое школо и парите идат од странство, залепуваат убава голема табла дека тоа е направено од еве да речам Народот на Америка... Тоа се опасни работи, набвидум изгледаат дека е помош но со текот на времето некој ќе рече нешто друго.
Македонија чека поддршка од Бугарија за НАТО и за ЕУ

Ajde de,OMO pirin shto se?Marsovci da ne se?

ОМО са партиja,коja сака да се регистрира и непочитува устав и закони и затова не е регистрирана.

И пази која дебилност бе! Овој нема што да бара ,а вие имате што да барате ?Додуша не сте ни вие криви ,крив е оној што таквиот договор го потпиша,е сеа кој ли беше тој? :raz:

Подпиша го министар-председатела на РМ,избран со гласове на граганите на РМ.

ОМО са партиja,коja сака да се регистрира и непочитува устав и закони и затова не е регистрирана.

И денес пак тресиш глупости !!

Абе fmi ако нема некој македонски пасош во бугарија не значи дека не е македонец, а ако некој македонец земе бугарски пасош за да оди во ЕУ автоматски станува блгарин. Ако ти земеш странски пасош не си веќе бугарин? и не ми одговори зошто ако бугарија почитува малцински права плаќа парични казни.

Кој беше тогаш премиер на Македонија ,де просветли ме гледам упатен си ?

Кој беше тогаш премиер на Македонија ,де просветли ме гледам упатен си ?

Има значение коj е бил?Коjто и да е бил е избран от граганите на РМ.

И денес пак тресиш глупости !!

Кое е глупост?

Абе fmi ако нема некој македонски пасош во бугарија не значи дека не е македонец, а ако некој македонец земе бугарски пасош за да оди во ЕУ автоматски станува блгарин. Ако ти земеш странски пасош не си веќе бугарин? и не ми одговори зошто ако бугарија почитува малцински права плаќа парични казни.

По договор,РМ има право да брани само грагани на република Македониja!

Се ти што ке кажеш, се обидуваш нешто да објасниш и да попуваш,мрс во некој татарски форум

Има значение коj е бил?Коjто и да е бил е избран от граганите на РМ.!

Има како нема, ете ќе научам нешто повеќе кој тоа во тој период бил премиер и се дрзнал да потпише таков ништовен договор ?

Има како нема, ете ќе научам нешто повеќе кој тоа во тој период бил премиер и се дрзнал да потпише таков ништовен договор ?

Во правото не е важно името на човека,па е важен постот-премиер на РМ избран от граганите на РМ.
Ова са фактите.

Абе каква РМ луѓето сами се декларираат како Македонци без никакви инструкции од Република Македонија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom