Македонија чека поддршка од Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Bore69
  • Време на започнување Време на започнување
фми, меѓународните конвенции се над сите меѓудржавни договори.
Јас не сум го видел тој меѓудржавен договор но владата на РМ можда нема ингеренции но македонскиот народ преку неговите организации и те како има ингеренции по тие прашања.
Затоа, добро е тоа да се уреди на еден домаќински начин, како комшија кон комшија, пријател кон пријател, зошто ако секој земе да тумачи законикот отиде повторно у три лепе Балканот.
А постои огромен потенцијал помеѓу двете земји и народи за било каков вид на соработка, само да се решат одредени проблеми и прашања.
Бугарија да не се плаши од постоењето на Македонци на нејзина територија кои ќе мора да бидат совесни граѓани на Бугарија и Македонија да не се плаши од Бугари во Македонија кои исто така треба да бидат совесни граѓани.
Тоа се решава на многу културен и цивилизиран начин достоен на наследниците на НАУМ, КИРИЛ, МЕТОДИЈА и другите просветители.

Во правото не е важно името на човека,па е важен постот-премиер на РМ избран от граганите на РМ.
Ова са фактите.

Тешко ти е да напишеш дека Љубчо Георгиевски го потпишал договорот?А и како не би ти било ,подполно те разбирам:helou:

Тешко ти е да напишеш дека Љубчо Георгиевски го потпишал договорот?А и како не би ти било ,подполно те разбирам:helou:

Не ми е тежко,просто нема значение коj е.Премиер на РМ,ова е важно!

фми, меѓународните конвенции се над сите меѓудржавни договори.
Јас не сум го видел тој меѓудржавен договор но владата на РМ можда нема ингеренции но македонскиот народ преку неговите организации и те како има ингеренции по тие прашања.
Затоа, добро е тоа да се уреди на еден домаќински начин, како комшија кон комшија, пријател кон пријател, зошто ако секој земе да тумачи законикот отиде повторно у три лепе Балканот.
А постои огромен потенцијал помеѓу двете земји и народи за било каков вид на соработка, само да се решат одредени проблеми и прашања.
Бугарија да не се плаши од постоењето на Македонци на нејзина територија кои ќе мора да бидат совесни граѓани на Бугарија и Македонија да не се плаши од Бугари во Македонија кои исто така треба да бидат совесни граѓани.
Тоа се решава на многу културен и цивилизиран начин достоен на наследниците на НАУМ, КИРИЛ, МЕТОДИЈА и другите просветители.
Потенциал има и то голем,па некои хора не го разбират.

Не ми е тежко,просто нема значение коj е.Премиер на РМ,ова е важно!

И те како има значење за нас ,ако се земе во предвид чиј државјанин и чии интереси има застапувано истиот тој што го потпишал договорот.

И те како има значење за нас ,ако се земе во предвид чиј државјанин и чии интереси има застапувано истиот тој што го потпишал договорот.

Избран е от граганите на РМ?

А бре топорчо Македонија на Македонците е паролата на ГОЦЕ сто гледаш блгарско тука. Ако бил Гоце Блгарин зошто сакал да биде погребан во независна Македонија а не во Бугарија:tapp:

добро бе луѓе,се праиме ненормални или шо е работава со нас ??? па во Пиринска Македонија има околу 200.000 македонци ако не грешам?! А во МК има регистрирано многу поголем број на бугари овде одколку таму македонци е сега како па секој еден што има извадено бугарски пасош се има декларирано како Бугарин којшто живее во Македонија и има и македонско државјанство тукависе околу 370 000 пасоши и бугарски државјанства уште малку ке нема Македонци во Македонија или ке бидеме малцинство па ке видиме тогаш како ке ги бараме пшравата на македонците во Бугарија ,и дали воопшто некој ке има уста да зине за тоа само ме чуди како бугариве не почнаа да бараат воведување на бугарсиот јазик како службен кајшто има мнозинско бугарско население и бугарски паралелки во училиштата. Така да мислам дека самите си се ебавме тоест не ебаа оние проклети души лигави луѓе којшто чекаат и по неколку дена пред бг амбасада зада поднесат барање за бг лична карта

А бре топорчо Македонија на Македонците е паролата на ГОЦЕ сто гледаш блгарско тука. Ако бил Гоце Блгарин зошто сакал да биде погребан во независна Македонија а не во Бугарија:tapp:

Ova Makedonija na Makedoncite e od Todor Aleksandrov.
Goce sakal da bide pogreban v oslobodena Makedonija- ova e taka, ama e pogreban vo Skopija kade koga bil ziv negov krak ne e stopval tam.

Спас72, Топорчо, недела дена бан.

Одиме понатака...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom