SuicideMessiah
Советник
- Член од
- 7 јули 2008
- Мислења
- 5.575
- Поени од реакции
- 295
Znae li nekoj dali Grujo go spomnal Makedonskoto malcinstvo vo Bugarija?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе fmi ако сте признале држава значи и народ сте признале, премногу сте мизерни:kesa:
Добро де, нема врска тоа, ти како си учел за нив? И уште нешто. Зашто, ете велиш "има малку за нив".А зошто воопшто и да има? Што не уќиме ние за некои јунаци од БГ или СРБ или ХРВ? Што има врска македонски ликови, да се спомнуваат во бугарски учебници? Па згора на тоа велиш и дека се спорни личности, зашто се спорни?
Ако ми одговориш на сите овие прашања имаш зелена репутц. од мене:smir:
Прво,като цело концепциjaта на бугарскато образование по историja е да се учи праисториja,бугарска,балканска(во голем дел),еуропска и светска историja.
Секи един дел се учи различна година.
Ако не се лажа е така-
почнува се со бугарска-4 клас (тука се учат само ханове,царе и големите битки.Като цело до падането на БГ под турско.Напишано леко како за уште деца)
5 клас - Бугариja до падането под турско робство.
6 клас-Бугариja и балкан от турското робство до првата светска воjна.Турско робство,Отоманска империja,бит,култура на бугарите под отоманска власт.Освобождение,Соединение,Независност,Прва светска воjна.
7 клас-праисториja(теории за човек,елини,траки,римлjaни)
8 клас-Бугарска и балканска историja.
9 клас - Европеjска( разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
10 клас - Светска(разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
11 клас -Бугарска во големи подробности от создаване на БГ до 2001 година со извори,докази и така натаму.
Секи човек е убаво да знае повеке и да не учи само за дома,согласен си со мене?Затова учиме и за срби,грци,турци,романци,германци,руснаци и така натаму.
Znae li nekoj dali Grujo go spomnal Makedonskoto malcinstvo vo Bugarija?
Се согласувам, секако, и убаво е да се знае повеќе. Но една многу мизерна работа ми пречи. Традицијата спроведена од некои ситни души што вршат пропаганда.Немам ништо против и моето име за 100 год. да се најде во некоја книга, но само да не се злоупотербува, како што тоа го прави Стрелецот. Сепак, и тој го учел образовниот систем што си го учел и ти.Секи човек е убаво да знае повеке и да не учи само за дома,согласен си со мене?Затова учиме и за срби,грци,турци,романци,германци,руснаци и така натаму.
Едни и исто учители ни били?Едни и исти учебници сме читали?Се согласувам, секако, и убаво е да се знае повеќе. Но една многу мизерна работа ми пречи. Традицијата спроведена од некои ситни души што вршат пропаганда.Немам ништо против и моето име за 100 год. да се најде во некоја книга, но само да не се злоупотербува, како што тоа го прави Стрелецот. Сепак, и тој го учел образовниот систем што си го учел и ти.
Едни и исто учители ни били?Едни и исти учебници сме читали?
Журналисти са задали такво прашане на Станишев.
Па и тој е Бугар...значи исто сте учеле,само гледам, ако не се лажам ти ти научил како што треба.