Македонија чека поддршка од Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Bore69
  • Време на започнување Време на започнување
Абе fmi ако сте признале држава значи и народ сте признале, премногу сте мизерни:kesa:

Со Бугарите никогаш не си начисто,денес признаваат а веќе утре се прават “на Тошо“.:toe:

Добро де, нема врска тоа, ти како си учел за нив? И уште нешто. Зашто, ете велиш "има малку за нив".А зошто воопшто и да има? Што не уќиме ние за некои јунаци од БГ или СРБ или ХРВ? Што има врска македонски ликови, да се спомнуваат во бугарски учебници? Па згора на тоа велиш и дека се спорни личности, зашто се спорни?
Ако ми одговориш на сите овие прашања имаш зелена репутц. од мене:smir:

Прво,като цело концепциjaта на бугарскато образование по историja е да се учи праисториja,бугарска,балканска(во голем дел),еуропска и светска историja.
Секи един дел се учи различна година.
Ако не се лажа е така-
почнува се со бугарска-4 клас (тука се учат само ханове,царе и големите битки.Като цело до падането на БГ под турско.Напишано леко како за уште деца)
5 клас - Бугариja до падането под турско робство.
6 клас-Бугариja и балкан от турското робство до првата светска воjна.Турско робство,Отоманска империja,бит,култура на бугарите под отоманска власт.Освобождение,Соединение,Независност,Прва светска воjна.
7 клас-праисториja(теории за човек,елини,траки,римлjaни)
8 клас-Бугарска и балканска историja.
9 клас - Европеjска( разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
10 клас - Светска(разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
11 клас -Бугарска во големи подробности от создаване на БГ до 2001 година со извори,докази и така натаму.

Секи човек е убаво да знае повеке и да не учи само за дома,согласен си со мене?Затова учиме и за срби,грци,турци,романци,германци,руснаци и така натаму.

Е секој човек е убаво да си ја учи историјата ама бугарите викаат да заборавиме на минатото и да мислиме на иднината:uvo:

Прво,като цело концепциjaта на бугарскато образование по историja е да се учи праисториja,бугарска,балканска(во голем дел),еуропска и светска историja.
Секи един дел се учи различна година.
Ако не се лажа е така-
почнува се со бугарска-4 клас (тука се учат само ханове,царе и големите битки.Като цело до падането на БГ под турско.Напишано леко како за уште деца)
5 клас - Бугариja до падането под турско робство.
6 клас-Бугариja и балкан от турското робство до првата светска воjна.Турско робство,Отоманска империja,бит,култура на бугарите под отоманска власт.Освобождение,Соединение,Независност,Прва светска воjна.
7 клас-праисториja(теории за човек,елини,траки,римлjaни)
8 клас-Бугарска и балканска историja.
9 клас - Европеjска( разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
10 клас - Светска(разглежда се БГ во мала степен и односите j со други држави)
11 клас -Бугарска во големи подробности от создаване на БГ до 2001 година со извори,докази и така натаму.

Секи човек е убаво да знае повеке и да не учи само за дома,согласен си со мене?Затова учиме и за срби,грци,турци,романци,германци,руснаци и така натаму.

Треба да се “обадиш“ до учителите да ти ги вратат парите оти погрешно те учеле цело време.:toe:

Се согласувам, секако, и убаво е да се знае повеќе. Но една многу мизерна работа ми пречи. Традицијата спроведена од некои ситни души што вршат пропаганда.Немам ништо против и моето име за 100 год. да се најде во некоја книга, но само да не се злоупотербува, како што тоа го прави Стрелецот. Сепак, и тој го учел образовниот систем што си го учел и ти.

Се согласувам, секако, и убаво е да се знае повеќе. Но една многу мизерна работа ми пречи. Традицијата спроведена од некои ситни души што вршат пропаганда.Немам ништо против и моето име за 100 год. да се најде во некоја книга, но само да не се злоупотербува, како што тоа го прави Стрелецот. Сепак, и тој го учел образовниот систем што си го учел и ти.
Едни и исто учители ни били?Едни и исти учебници сме читали?

Па и тој е Бугар...значи исто сте учеле,само гледам, ако не се лажам ти ти научил како што треба.

Во БГ има повеке от 10 учебници по историja за секи клас.Затова вероватността да сме учили по едни и исти е много мала.

По сила на закон во Бугарија според FMI не постои Македонско малцинство. Е па тогаш нека ми објасни зошто Бугарија плаќа казни пред Европскиот суд за човекови права :uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom