Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
Постојат податоци за секое избирачко место во градот.
Постојат податоци за секое училиште во градот.

Во општина Тетово имаше 184 поламатуранти македонци , со ова бројка не можеш да бидеш 50-50 ни во Радовиш а камо ли во Тетово.

Остај ова , пошто правиш грешка во чекори ... кажи што сте обесправени вака, ко вас бије на тетово.[DOUBLEPOST=1396737935][/DOUBLEPOST]

Реков ли ? Памтам дека реков Бадник си слават во Мала Речица иако таму живеат 10.000 албанци и ниеден македонец .... пошто соговорникот ме убедуваше дека во Тетово нема слобода на движење , летаат куршуми врз каури и молотови коктели врз цркви со се верници во неа.

Онака гледаш македонци учат во средни училишта , гледаш македонци на Штулов и ДУТ ... вработени македонци и македонки во компании на албанци ..... а овдека на форум нешто друго се зборува , да не случајно реков не гледам јас добро.
Неколку прашања до тебе Дарданија во кој дел ти на Македонија живееш , и од кога живееш во Македонија односно од кога твојот деде е населен во Македонија да бида поточен ? Оваа би сакал да го дознаам ако сакаш одговори ми ,следно мое прашање е зашто вие шчкипитарите или извини ако сум го згрешил во пишувањето името на вашата нација ,ова го зимам за право да го напишам бидејки ти мене ме нарекуваш каурин иако знаеш дека ние сите Македонци сме Православни Христијани и дека Христијанството како религија постои повеке од 2014 години додека муслиманството постои некаде 1400 години (ако грешам слободно поправиме) и мислам дека се помалку бидејки кај вас муслиманите 1 календарска година е помалку од 12 месеци некаде 8 или 9 или помал денови во месецот (повторно поправиме ако грешам) не сакате да се изврши точен Попис со што вашата наметната теорија дека сте 20 % ќе падне во вода , следно прашање што не ми е јасно пред неколку дена имав прилика за прв пат да одам за Албанија и никаде не сретнав да се вее Албанско знаме како што се вее во Западниот дел на Македонија ?
Мислам дека се доволни овие прашања па подоцна на твоите одговори ке поставам и други прашања

Неколку прашања до тебе Дарданија во кој дел ти на Македонија живееш , и од кога живееш во Македонија односно од кога твојот деде е населен во Македонија да бида поточен ? Оваа би сакал да го дознаам ако сакаш одговори ми ,следно мое прашање е зашто вие шчкипитарите или извини ако сум го згрешил во пишувањето името на вашата нација ,ова го зимам за право да го напишам бидејки ти мене ме нарекуваш каурин иако знаеш дека ние сите Македонци сме Православни Христијани и дека Христијанството како религија постои повеке од 2014 години додека муслиманството постои некаде 1400 години (ако грешам слободно поправиме) и мислам дека се помалку бидејки кај вас муслиманите 1 календарска година е помалку од 12 месеци некаде 8 или 9 или помал денови во месецот (повторно поправиме ако грешам) не сакате да се изврши точен Попис со што вашата наметната теорија дека сте 20 % ќе падне во вода , следно прашање што не ми е јасно пред неколку дена имав прилика за прв пат да одам за Албанија и никаде не сретнав да се вее Албанско знаме како што се вее во Западниот дел на Македонија ?
Мислам дека се доволни овие прашања па подоцна на твоите одговори ке поставам и други прашања
Pa ti si znael sve ne treba covek da ti odgovori na prasanjava! :) Svaka ti cast samo taka prodolzi :facepalm:

1. И да сум дојденец , не менува тоа ништо во нашата тема , на крај краева миграционите процеси постоеле и ќе постојат.
2. Не те нарекувам тебе каурин , туку иронично реплицирав со другиот соговорник.
3. Пописот е добредојден.
4. Ти не си видел албански знамиња во Албанија, а јас гледав речиси на секоја куќа која се градеше. Но и да е точно тоа што го велиш, во Албанија имаат 100 години слобода, и некако немаат кому да му искажат веќе патриотизам ... а албанците од Македонија до скоро се мачеле за тоа знаме, сеуште не се заситени. Да бидеме искрени , тие знамиња ги гледаш кај Зајас сигурно, но ако влезеш повнатре не ги гледаш толку. Знамињата добија внимание и од македонска и од албанска страна , секој со своите јарболи и знамиња ... поставувањето знамиња доби интензитет кога и од македонска страна ојачаа со патриотизам (знамиња и споменици).

1. И да сум дојденец , не менува тоа ништо во нашата тема , на крај краева миграционите процеси постоеле и ќе постојат.
2. Не те нарекувам тебе каурин , туку иронично реплицирав со другиот соговорник.
3. Пописот е добредојден.
4. Ти не си видел албански знамиња во Албанија, а јас гледав речиси на секоја куќа која се градеше. Но и да е точно тоа што го велиш, во Албанија имаат 100 години слобода, и некако немаат кому да му искажат веќе патриотизам ... а албанците од Македонија до скоро се мачеле за тоа знаме, сеуште не се заситени. Да бидеме искрени , тие знамиња ги гледаш кај Зајас сигурно, но ако влезеш повнатре не ги гледаш толку. Знамињата добија внимание и од македонска и од албанска страна , секој со своите јарболи и знамиња ... поставувањето знамиња доби интензитет кога и од македонска страна ојачаа со патриотизам (знамиња и споменици).
Една исправка ние Македонците ние не поставуваме знамиња во туги држави ние ги поставуваме во Македонија и тоа не е национално знаме туку знаме на Република Македонија односно државно знаме.А знамиња исто се поставуваат и тука кога се гради некоја куќа односно кога се става покрив (чатијата) и кога треба домакинот да ги дарува мајсторите кои се качени на врвот од куќата тоа е традиција адет.Да добре дојден е пописот само зажто вие албанците не сакате да се одржи тој попис тоа е прашањето .

Една исправка ние Македонците ние не поставуваме знамиња во туги држави ние ги поставуваме во Македонија и тоа не е национално знаме туку знаме на Република Македонија односно државно знаме.А знамиња исто се поставуваат и тука кога се гради некоја куќа односно кога се става покрив (чатијата) и кога треба домакинот да ги дарува мајсторите кои се качени на врвот од куќата тоа е традиција адет.Да добре дојден е пописот само зажто вие албанците не сакате да се одржи тој попис тоа е прашањето .

Насекаде одиш не гледаш толку знамиња , па и јас прашувам зошто во Македонија толку многу. (македонски или албански)

Не сум Албанец ,нити Македонец и не верувам во национализам нити во етничка припадност.

Интергалактички торбеш, вон времето, просторот и стегите на нациите! Ти пишуваш од иднината, признај, затоа си така речит! Голем поздрав до капетан Жан-Лук Пикард ако го видиш низ Лабуништа.

Невини деца, пред точно две години, ги загубија животите маченички.

images

Им пожелувам на извршителите и подржувачите исто вака да ги жнеат плодовите од соживотот во тие средини.

Јас сум за да се исфрлат сосе партали планинциве исто како што ги примивме парталави, за сега да почнат да ги создаваат темелите на својата држава врз ова парче земја.А за тоа пак ние сме криви оти им дадовме права поголеми и од нашите.Едно е јасно соживот со нив нема нема ни да има.Ова ме потсеќа на една стара поговорка дај му прст,а тој ќе ти земе цела рака.

Последно уредено:
Невини деца, пред точно две години, ги загубија животите маченички.

images

Им пожелувам на извршителите и подржувачите исто вака да ги жнеат плодовите од соживотот во тие средини.

111.FamiljaZimberi-1.JPG

Некои каури ги убиле децава?
Ако е така навистина, тогаш нека ги снајде најлоша казна. А кој ги брани убијците - исто.

Ни на крај памет не ми е да бранам некој кој убил деца.

Тоа е разликата меѓу мене и вас.

Некои каури ги убиле децава?
Ако е така навистина, тогаш нека ги снајде најлоша казна. А кој ги брани убијците - исто.
Ни на крај памет не ми е да бранам некој кој убил деца.
Тоа е разликата меѓу мене и вас.
Razlikata pomegu nas i vas e golema! Osuden voen zlostornik se docekuva kako heroj!

Druze odi protestiraj pred vlada ne sum jas nitu premier nitu kadija. Jas za toa nemozam da ti dadam odgovor.
Тогаш не се чуди зашто Македонците слават осуден воен злосторник (иако не навлегувам колку е он виновен или не ).
Се додека ниту едно воено злосторство од страна на Албанците не е процесуирано,а камо ли донесена пресуда до тогаш не можеш да бараш некој да не слави некого.Немаш образ со кој можеш такво нешто да побараш....
Мене лично Јохан не ми значи ништо и не ми е никаков херој.Во моментов е обичен постер бој на владата која го користи во пропагандни цели,но сметам дека можат Македонците да го слават се дур е тој единствениот суден и осуден за нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom