Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
@ТheTrooper
Ајде бе не му се правдај. Албанците малку ли изградија споменици? Малку ли ги величат "хероите" кој се бореа на нивна страна?
Jохан е воен осуденик кој се борел за интересите на државата. Во очите на Македонците? Херој! Бил пулен на владата незнам што. Одма партиските пред националните интереси.
Ralph_the_Gun секогаш ке ја стави својата кауза напред а потоа ке се идентификува пред ДУИ и ДПА.
Западна Македонија е отпишан случај. Крај на приказната. Потребни им се помалку од 10 години за да воспостават автономно владеење и после можеме само да се чешаме. Не помага ни соживот ни ништо.
Ако не му боде очи на Македончето тогаш што не застане на Nena Shqiptare во Зајас да остави некое цвеке или само стегни заби замижи и продолжи со своето возило према Охрид. Ве радуваат десетиците и десетици Албански знамиња рапослани по Албанските села.
Се знае политиката нивна. "Вие го кренавте Александар Македонски ние ке крениме Скеднер Бег. Вие поставивте 20 метарски јарболи во секој град ние ке направиме експанзија на црвено црното....итн. итн.

@ТheTrooper
Ајде бе не му се правдај. Албанците малку ли изградија споменици? Малку ли ги величат "хероите" кој се бореа на нивна страна?
Jохан е воен осуденик кој се борел за интересите на државата. Во очите на Македонците? Херој! Бил пулен на владата незнам што. Одма партиските пред националните интереси.
Ralph_the_Gun секогаш ке ја стави својата кауза напред а потоа ке се идентификува пред ДУИ и ДПА.
Западна Македонија е отпишан случај. Крај на приказната. Потребни им се помалку од 10 години за да воспостават автономно владеење и после можеме само да се чешаме. Не помага ни соживот ни ништо.
Ако не му боде очи на Македончето тогаш што не застане на Nena Shqiptare во Зајас да остави некое цвеке или само стегни заби замижи и продолжи со своето возило према Охрид. Ве радуваат десетиците и десетици Албански знамиња рапослани по Албанските села.
Се знае политиката нивна. "Вие го кренавте Александар Македонски ние ке крениме Скеднер Бег. Вие поставивте 20 метарски јарболи во секој град ние ке направиме експанзија на црвено црното....итн. итн.
Ne si vo pravo za mnogu nesta no ke ti dogovoram kratko. Jas prvo go branam humanoto toa sto site sme luge. No nikako ne se slozuvam so faktot deka za sve samo nie albancite sme krivi. Cekajte malku ne odi toa taka, i dosta so tie napadi tovi prema @TheTrooper toa ne e nikakov dokaz za nekoj si patriotizam. Za da imame podobro razbiranje pomegu nas bilo sto i da sme treba da imame racionalen pristap a ne so cukanje vo gradi kako tebe.

немој ти жити се, со тебе јасно ми беше све уште кога ми кажа дека требало да работиш место мене или со мене, ама како и да е морало ти да работиш по секоја цена зошто си Албанец. Молим те прекини, за тебе сум сигурен дека не глумиш.
Не се сеќавам дека сум рекол дека морам да работам некоја работа пред тебе затоа што сум албанец.
Кога ти ќе осудиш 100 годишна дискриминација врз албанците, кога ќе осудиш ноќните вработувања во државните фабрики за да не слушаат Албанците, кога ќе го осудиш најголемиот процент на вработеност во некоја институција која едвај искачуваше од единицата, тогаш можеш да лаеш за предлогот на ДУИ.

Ти кажи што треба да направи државата за да ги интегрира албанците?

1. И да сум дојденец , не менува тоа ништо во нашата тема , на крај краева миграционите процеси постоеле и ќе постојат.
2. Не те нарекувам тебе каурин , туку иронично реплицирав со другиот соговорник.
3. Пописот е добредојден.
4. Ти не си видел албански знамиња во Албанија, а јас гледав речиси на секоја куќа која се градеше. Но и да е точно тоа што го велиш, во Албанија имаат 100 години слобода, и некако немаат кому да му искажат веќе патриотизам ... а албанците од Македонија до скоро се мачеле за тоа знаме, сеуште не се заситени. Да бидеме искрени , тие знамиња ги гледаш кај Зајас сигурно, но ако влезеш повнатре не ги гледаш толку. Знамињата добија внимание и од македонска и од албанска страна , секој со своите јарболи и знамиња ... поставувањето знамиња доби интензитет кога и од македонска страна ојачаа со патриотизам (знамиња и споменици).

Не и веруваш и самиот на твојата лага декаа... пописот е добредојден кај вас албанците, поради тоа што било кога да се распише попис, албанците секогаш ќе бидат под 18-19 % а со тоа многу работи ќе испаднат на виделина, автоматски процентот на македонците од 68 % (не е волку во моментот поголем е, ама да речеме еве дека е 68 %) ќе рипне на 73-74 % и тоа ќе биде крај за многу од вашите права што ги уживате во моментот, најверојатно ќе биде крај на мултиетничноста во оваа држава и крај на терористите од Дуи а некои и од Дпа во владата (дефинитивно многу луѓе од редовите на овие партија ќе се најдат во затвор) ... ФАКТ Е ДЕКА АЛБАНЦИТЕ НЕ САКААТ ПОПИС ОТИ ТЕШКО ДЕКА НЕКОГАШ ЌЕ ИСПАДНАТ 25 % КАКО ШТО ОНИ САКААТ ! ... со оглед на тоа дека огромен дел живеат во странство и неможе да бидат жители и на Германија и на Македонија или и на Швајцарија и на Македонија ...позз !

После две години од грозоморното убиство еве што се случува во населбата од каде потекнуваа младите кои беа ѕверски убиени од албански терористи.

Продлжуваат да се к*рчат во сред Радишани. Се разбира добиваат сесрдна поддршка од платениците Нова ТВ, А1 Он и ним слични.[DOUBLEPOST=1397572455][/DOUBLEPOST]Па кај ја крателе снимката која што самите ја доставиле барем изјавите што ги дале да соодветсвуваат со тоа што се гледа од скратнеиве снимки. И тука лажат. Им влегле во дворот...некој пукал со пиштол...па пак излегле(?) да видат што се случува...значи шампиони у лажење им нема рамен. Само нека размислат како мислат да продолжат да живеат таму со вакво однесување.

Последно уредено:
Кој е кој овде човече...
Како што сфатив куќава е на Албанци и претходно нешто се случило тука.
Македонциве викаат имало сообраќајка па за тоа се карале, овие викаат дека искочиле затоа што некој гаѓал со камења по нивната куќа.
Претпоставувам тие што стојат пред куќата се Албанци (една фамилија десет души :D), овие од горе што идат се Македонци.
Нашиве побројни место да ги искинат дочекаа дури и на почетокот еден од нив да изеде ќотек. Колку што гледам никој со никого не се тепа освен некои што мрсат муда, а другиве разделуваат и чат пат некој што фрла со даски.
Целата фрка е на почетокот прво се расправаат таткото од куќана со еден тип, претпоставувам за нешто што се случило претходно, па искачаат уште двајца од куќава и го напаѓаат Македонецот. Во меѓувреме од страна дотрчуваат други Македонци и се појавува тип што ги прегазува и едните и другите :eek:
Поглупа тепачка амин. Доаѓа полиција сред фрката и после мистериозно ја снемува.

Да ама има еден дел скратен. Со оглед на тоа што снимката е на доселениците, претпоставувам таму почнуваат да маваат со мотките и најверојатно и ради тоа тој улетува со БМВто (да ги смири малку). Се на се безвезна тепачка ако може воопшто да се нарече тепачка, и уште еден обид да се прикажат албанци како жртви. Најјаки им се изјавите "надвор се собраа луѓе почнаа да викаат шип*тари и излеговме да видиме што е работата". За после да кажат како константно трпат притисоци. Значи јас живеам во Липково, никој не ме сака, се собира толпа и ја искачам и викам еј луѓе што е работава? А најсмешното е што на снимката он стои надвор сам а наоколу нема никој на почетокот.
Многу се прозирни и глупо е да се нервира човек ама мора да реагираш кога наш(!?) медиум шири некои безвезни приказни (веројатно ради некаков спин).

Да ама има еден дел скратен. Со оглед на тоа што снимката е на доселениците, претпоставувам таму почнуваат да маваат со мотките и најверојатно и ради тоа тој улетува со БМВто (да ги смири малку). Се на се безвезна тепачка ако може воопшто да се нарече тепачка, и уште еден обид да се прикажат албанци како жртви. Најјаки им се изјавите "надвор се собраа луѓе почнаа да викаат шип*тари и излеговме да видиме што е работата". За после да кажат како константно трпат притисоци. Значи јас живеам во Липково, никој не ме сака, се собира толпа и ја искачам и викам еј луѓе што е работава? А најсмешното е што на снимката он стои надвор сам а наоколу нема никој на почетокот.
Многу се прозирни и глупо е да се нервира човек ама мора да реагираш кога наш(!?) медиум шири некои безвезни приказни (веројатно ради некаков спин).

Околу куќата нема никој ама понатаму кај раскрсницата има и тоа опремени со стапови.

Овде нешто се случило претходно, снимката не е баш од почеток а можно е тоа што се случило претходно да не се случило пред куќата!

Околу куќата нема никој ама понатаму кај раскрсницата има и тоа опремени со стапови.

Овде нешто се случило претходно, снимката не е баш од почеток а можно е тоа што се случило претходно да не се случило пред куќата!
Па тогаш логично е да прашаш зошто не ја пуштил и таа снимка кога веќе е негова туку пуштил ваква во која самиот се компромитира?

Па тогаш логично е да прашаш зошто не ја пуштил и таа снимка кога веќе е негова туку пуштил ваква во која самиот се компромитира?

А можно е тоа да не било пред куќата, можно е да се случило нешто на друго место пример од кај раскрсницата од каде истрчуваат тие со стаповите.

Е по лицемерни од загрозеното племе во Западна Македонија, значи немало.
Ти доаѓа некој на прагот на куќата те провоцира, (патем и јаде ќотек, иако му стојат 30 „мангупи“ позади), и уште ти треба да си кривецот, оти си од племето ПЛАНИНЦИ.
Што мајка барат пред нивната куќа „мажиштата“ (нели само племето напаѓа во чопор)? А па и сакаа да влезат внатре?!?! Е тогаш еби им мамката на еден два, по стариот закон на Лек Дукаѓини ...па нека се усудат другите да помислат!
А вие сега продолжете да ги оправдувате ОБЕСПРАВЕНИТЕ кутри „мажишта“

:pos::pos:

Во градинка има посериозни тепачки од ова. Барем тоа што беше прикажено на клипот. Зошто пишува дека има сериозно повредени?

Проговореа момчињата од Радишани: Албанците не нападнаа а сега глумат жртви во медиумитe

vxcxz52.png

Албанците не нападнаа а сега глумат жртви во медиумите. Дел од момчињата кои учествуваа во инцидентот кој во неделата вечерта се случи во скопско Радишани во зијава за Press24 велат дека биле нападнати од група Албанци, демантирајќи ги информациите објавени од одредени медиуми дека започнале тепачка славејќи победа по гласањето.
„Момчето кое можете да го видитед ворот група Албанци на снимките облечено во бела тренерка поминуваше со мотор покрај куќата. Тогаш од дворот група Албанци почнале да му дофрлуваат и да го навредуваат. Ние тука живееме и се познаваме. Застанал и го паркирал моторот со намера да разговара со едно од момчињата од албанска националност. Се ќе се смирело да не излезеа нколкумина вооружени со метални шипки и дрва и без причина да почнат да го удриаат. Тој почна да бега и тогаш настана мешаница. Неговите другари Македонци седеа во трговскиот центар кој е во близина. Забележале дека има тепачка и дека е нападнат нивниот другар па дојдоа на местото на инцидентот. Потоа настана голема галама. Не знам што се случувало. Ги познавам и двете групи. Инциденти немало. Групата од македонска националност беше сочинета од млади деца, голем дел и малолетници, додека меѓу Алабанците имаше и возарсни луѓе“ - тврди очевидец за Press24

Вели дека е револтиран од известувањето на одредени медиуми кои детелно ги распрашле Албанците но од ниту еден Македонец не земале изјава
„Никој не се јавил и не прашал која е другата страна на приказната. Видеото кое што може да се види денеска на интернет е монтирано. Не знам кој го монтирал но можам да ви кажам дека фалат доста сегменти од него. Тоа е срамота“ - вели очевидецот за Press24.

Изјавата на очевидецот ја потврдува и видеото на кое може јасно да се види дека момчињата од албанска националност ја почнуваат тепачката.

На снимката може да се забележи и едно момче како со возило влетува во толпата. Сепак, чудно е зошто снимката е монтирана токму пред возилото да влета во толпата

Медиумите финансирани од СОРОС и под директна контрола на опозицијата веќе втор ден пишуваат како група Македонци малтретирала семејство од Албанска националност и дека полицијата го прикрива инцеидентот. Тие дури и го објавија видеото кое им го доставило семејството пред чија куќа се случил инцидентот. Пишуваат дека инцидентот кој што се случил вечерта по изборите полицијата го криела бидејќи го нарушил изборниот процес.

Од МВР официјално велат дека немало нарушување на изборниот процес и дека случајот е целосно документиран.

“Во врска со пишувањето на одредени портали околу случајот во Радишани и негово поврзување со изборниот процес, МВР сака да потсети дека нема регистрирано, ниту пријавено какви било нерегуларности на избирачките места на посочената локација кои би влијаеле на гласањето.

Инволвираните во случајот се идентификувани, а пронајдено е и лицето кое го управувало возилото и во консултација со надлежниот Јавниот обвинител, против него ќе биде процесуирана пријава за сторено кривично дело „Предизвикување на општа опасност“. Кај сите останати за кои надлежниот јавен обвинител ќе утврди натамошна одговорност ќе следуваат соодветни поднесоци.

Како што веќе информиравме, на 13.04.2014 година, околу 22,30 часот, на ул. „Радишанска“ во Скопје пред куќата на Ш.З.(74) настанала расправија, а потоа и тепачка помеѓу Б.З.(20) и Б.З.(23) од една страна и од друга страна Н.Б.(23) и Б.Д.(34), во која си размениле некоку удари по телото нанесувајќи си видливи повреди, додека на Б.З. му е нанесена скршеница вопределот на раката. По ова, од куќата излегла Ш.З. да види што се случува, по што А.Д.(1988) со патничко возило влегол во толпата, удирајќи ја при што и нанел телесни повреди. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

МВР во целост му стои на располагање на Јавниот обвинител за сите дејствија за кои натаму ќе смета дека е неопходно да бидат преземени во врска со случајот

Пак глумење жртви !!!

Последно уредено од модератор:
По Радишани еве уште еден поклон од нашите соживотници:

Малолетници претепани на скопски Бит Пазар

16.04.2014 | 10:51
Македонија

Група непознати лица синоќа нападнале тројца малолетници во близина на Бит Пазар, информира Министерството за внатрешни работи.

79607.jpg
Инцидентот се случил по 18 часот на автобуската станица кај Бит Пазар кога групата најпрвин го нападнала 17-годишниот А.Ј., а потоа и неговите двајца другари. По нападот, групата се разбегала.

Тројцата нападнати момчиња се здобиле со повреди.

Полицијата работи на расчистување на случајот.

Првиот нападнат во Радишани: Излегоа од куќата и ме маваа со шипки и дрва
Вторник, 15 Април 2014 20:00

Инцидентот кој во неделата се случи во скопската населба Радишани сепак не е поврзан со изборниот ден и гласањето. Лицата за кои дел од медиумите денес пишуваа дека го предизвикале инцидентот, тврдат дека тие биле први нападнати.
slika-video-500.jpg

Момчето кое прво беше нападното во инцидентот вели дека не ја знае причината зошто Албанците од куќата удриле со шипки и дрва по него. Тврди дека отишол само да разговара зошто го викнале, но кратко потоа бил нападнат од лица кои излегле од куќата.

-Ме викнаа и јас отидов накај човекот, како и што се гледа на снимката и почнавме да разговараме што се случило околу пцовките кои први ми ги упатија кога поминував и на кои јас вратив. Во тој момент излегоа двајца, тројца дечки со шипки и даски и почнаа да ме удираат. Тогаш паднав малку зашеметен и избегав на страна да извлечам жива глава. После видов повеќе луѓе на улицата како се двојат. Не сум кренал рака на никој, само муабет отидов на правам, за тоа ме викнаа, ама излегоа и ме маваа со шипки и дрва, тврди Никола кој од снимките се гледа дека е нападнат по разговор.

Ваквиот исказ го потврдуват уште две лица кои велат дека кога виделе дека Никола е нападнат пришле со намера да ги раздвојат луѓето и да им ги земат шипките и дрвата.

-Го викаат дечкото и тој како им се доближува од внатре од куќата излегуват со шипки и дрва и почнуваат да го удират. Тогаш доаѓаме ние и се обидуваме да ја расчистиме работата, а тие не нападнаа и нас, излегоа околу 15 луѓе од куќата и почнаа да удираат. Од снимката фали дел каде излегуваат од куќата и не удираат со летви дрвени, со шипки од арматура. Ние колку можевме двоевме, имаше и помали деца. Се започна од луѓето од куќата, вели момче кое вечерта се обидело да ја смири ситуацијата.

-Од она што ги видов знам дека во неделата едно момче беше нападнато од страна на лицата од куќата по вербална расправија, но не ги знам причините зошто го нападнаа. Поминував и застанав да видам што се случува бидејќи ја познавам и едната и другата страна. Во обид да ги раздвојам за да не се случи поголема ескалација и да не настане поголема тепачка, бидејќи од албанската страна носеа шипки, палки, арматури кои пробувавме да им ги одземеме. И по мојот грб летна неколку даски и шипки.

Сите три момчиња додаваат дека никој досега од медумите кои денес ја објавуваа снимката и изјавата на албанското семејство не се обиделе да стапат во контакт со нив за и тие да можат да ја кажат, како што велат, вистината.

Имено, во врска со целиот инцидент Министерството за внатрешни работи на разговор повика повеќе лица, по што веќе е поднесена кривична пријава против едно лице, но и прекршочни пријави против останатите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom