Мака ми е!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Мака ми е што ти не ми веруваш, а знаеш дека не си во право.
И самата знаеш колку ми значиш. Нема да дозволам така лесно да ме заборавиш. :back:

Последниве денови ми е мака за родителите на Тоше. :(

Мака ми е што добив кец ама не се замарам многу зашто знам дека ке го поправам :)

неделава ми е мака од сите обврски што ги имам, што морам да ги завршам и на крај пак не го добивам тоа што ми е потребно... мака ми е затоа што не го добивам потребното внимание од една особа.......

мака ми е да се повторува минатото... мака ми е што едната иста личност (ако може така да се нарече) да ми се меша во работите со двете особи кои вистински ми значеле... мака ми е што неможам да направам нешто со што ќе бидам задоволна, зошто тогаш би се понижила... мака ми е што ми се мешаат, а мака ми е и затоа што он незнае да ми покаже што мисли.... МАКА МИ Е...

Мака ми е што не помислуваат на мене пред да одлучат нешто...
Како тоа ќе се одрази на мене,како ќе го поднесам..?!?!?!
Чувствувам тежина на градите зашто не сум во состојба да сменам нешто,зашто некој друг одлучува за мојата иднина,зашто некој пробува да ми го сруши животниот столб и да ми го одземе се она што ми е мило во животот...зашто чувствувам дека наскоро ќе си ги спакувам куферите и ќе бидам иллјадници километри оддалечена од нив,а кога ќе се вратам...ме обзема страв дека ништо нема да биде онака како што сум го оставила,а знам дека нема да биде...
Цел ден не пуштив ниту една солза,но како полека се спушта ноќта,се` повеќе и повеќе се чувствувам беспомошно и осамено,солзите само надоаѓаат да ми прават друштво во ноќта.
Парите го вртат светот...моите чувства не се ништо во споредба со нив...ако имаш пари-имаш се`?!
Што ќе ми се парите,тие книжни говна што можат до максимум да ти го заебат животот,ако ги немам пријателите,љубовта...среќата?
Што ќе добијам...?!
Само далечина...само далечина...далечни луѓе,далечни лица на кој што кој знае кога повторно ќе можам да им ја видам насмевката,да ја почувствувам нивната прегратка,нивниот допир,да го чујам нивниот глас...
Што ќе ми е се` останато ако немам за што да живеам таму?
Што ќе ми е се` останато ако душата ми плаче,ми се кине на најситни парчиња што не можам да ги составам?
Што ќе ми е...?!?!?!?

Mака ми е што постојат толку цинични луѓе на светов
Мака ми е што до сега не сум расчистила со нив
Мака ми е што не можам да сторам ништо околу тоа да нема повеќе такви на овој свет
Мака ми е...:pipi:

maka mi e sto sum premnogu dobra i sto na site im veruvam i kolku covek loso da mi napravi ja pak dobra sum so nego a toa e loso u denesno vreme

Мака ми е што мислам дека немам да имам ништо повеќе со тебе освен погледи .
Мака ми е што те сретнав случајно , што те засакав , што неможам ни 1 секунда а да не помислам на тебе , мака ми е што знам дека никогаш нема да те отсакам :(

Мака ми е , да станам да се избањам!

Мака ми е од луѓево општо. Се` лошо што гледам и што се случува се должи на нив и не да ми е мака, туку ми се повраќа!!!

Мака ми е што има нечувствителни и дебилни створења кои малтретираат немоќни кучиња. Има едно мнооогу убаво куче тука кај мене, што многу дели од другите. Изгледаше како да е расно и секогаш беше чисто со претставителна појава. Вчера го гледам, пикнало глава во ѓубриштето и со тресење бара било какво гнасно јадење. Се доближив малку до него и што да видам!!! Задното ноџе му беше цело одерено, немаше ниту едно влакно и беше цело прекриено со крв!!! Шепата му беше цела потечена, а крвавото место тенко како конец!!! Неможам да го опишам гневот кој го чувствувам! Незнам што би му направила на идиотот кој така ладнокрвно го повредил тоа куче ... би му ја одрала кожата на ист начин и би му се смеела во фаца додека плаче! Значи неможам да верувам ... луѓето се направени полоши од животните, со помалку чувства од нив!

Мака ми е и што секој нов ден се повеќе со соочувам со огромната омраза која владее во оваа наша држава! Не пишувам во политика, за да не изнудувам незрели реплики, па затоа тука ќе си се олеснам малку.
Си играат курташак сосем десетти лица, ќе кажат испревртени приказни на вести, па ајде простава маса ќе се мрази и коле ...
Мака ми е што луѓево се направени толку лоши, што не ги делат останатите на добри и лоши, што секој секому побрзо би му направил лошо отколку воопшто ништо да не му направи.
Мака ми е и од сите лицемерија на истите овие "луѓе" ... седат пијат кафе заедно, се смееат и се поздравуваат, за после тоа, зад грб да си кажат "куршум в чело за Албанците", "умрете каури", "се гадам кога ќе ми прозбори некој албански", "да ти ја ебам сестрата каурска" ...:uvo:
И ај тоа добро, туку кога ја слушам и читам омразата на македонците меѓусебно, само затоа што се ослепени веќе од таа е*ана политика? Незнам ... незнам до кога може Господ да толерира ваква хаварија.
Мака ми е што сите живеат во минатото, никој не може да мрдне напред со тоа, заостаната земја сме со такви луѓе и срам ми е дури! Да седам да се*ам глупости по форуми, да се ситам на туѓи несреќи наместо да си го гледам животот, да си поминувам убаво со сите блиски и да правам добри нешта ... треба да сум ретардирана за тоа ... ретардирана.
Само три дена беа добри сите ... тие три дена кога ширеа љубов во името на Тоше ... кое болно лицемерие.
Мака ми е бе ... толку ми е мака што почнувам да сакам да се иселам од тука и од меморија да избришам се`!
Не се замарав до скоро со овие работи, но почнуваат да ме гушат од што се насекаде! Просто невозможно е да ги одбегнеш. Е*ате државата, е*ате.
Ајт.

Мака ми е само затоа што неможам да кажам преку што ми е од патриотите јаки на вилица....озбилно

Maka mi e od zaebaniot fakultet... Maka mi e od tapa denovive sto se zasnovaat na rano stanuvanje, odenje na fax, jadenje, legnuvanje (koe treba da bide navodno odmaranje, a ustvari nemozesh mirna da spiesh posto znaesh sto te ceka posle, a i vnatreshno si pod nekoj stres, strav, panika, nespokoj...) Pa stanuvanje, knigata v race i taka se dodeka ne dojde nekoja od cimerkite i te izvlece od soba za da jadesh ili kafe da se napiesh... I taka premorena posle v krevet... and here we go again sabaljeto- istata prikazna... (so nekoi isklucoci)

Maka mi e od toa taka da pominuva zivotot... Maka mi e sto na gorenavedenoto mi se sveduva zivotot... Maka mi e sto si go nemam ona slobodno vreme da citam kniga, ili poezija, da svirkam na gitara, da pishuvam proza, poezija... Da pravam raboti sto me ispolnuvaat... Da setkam niz grad, da vozam tocak... sednam na kafe...
Da ucestvuvam vo miloni proekti, a sepak da imam vreme za se...

Maka mi e od toa da imam postojano vakvi momenti, da se trudam da pominam preku niv, i da prodolzam napred kako nisto da ne bilo, kako nisto da ne e, a sepak e... I dolgo kje bide... Maka mi e od povremnite solzi...
Maka mi e od postojanata borba so sebesi...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom