Мак баскет плеј оф

• Креатор на темата Креатор на темата atanase
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Казна поради пцуење на КФМ, и поради пцуење на играчите на фени ?
Толку од демократијата во нашата држава.

Не ги пцуевме, туку беа имитирани звуци од домородски племиња. Така да ги дефинирам извиците упатени кон Браун и Кол. :smir:

Заебајте казните.. вечер срцето да ми се исполне сакам... да тепаме и тука у сабота да е вриеж.тај викенд да ми е најсрекан.титула у кошарка и 1 лига у фудбал...МОЖЕМЕ НИЕ!

Само нека одат на сигурни кошеви и да не промашуват лични ... Ајде молим те господе дај малку среќа во нас ...

strumicani cestito pobeda bas koga najveke trebase tepavte alal da vie dosta vise tie seljacistata tepaat samo na sreka.a i gabe im e na lozarite nemaat faci za sampioni jbg za vo cirkus moze da se sampioni gi lici epten haahaha poz do cela strumica

strumicani cestito pobeda bas koga najveke trebase tepavte alal da vie dosta vise tie seljacistata tepaat samo na sreka.a i gabe im e na lozarite nemaat faci za sampioni jbg za vo cirkus moze da se sampioni gi lici epten haahaha poz do cela strumica

Фала за поздравите и за честиките. Видовме каква атмосфера имаше, -20 од тоа што ја најавуваа. Само шо се враќам, едното око сино ми е, ногата издуене и без едно ребро сум :pos2: Видов што ми направија кавадарчани, ја со шал на раката заврзен влегувал у сала никој ни а ни б. Сите маваат шишиња кон нашите, ја кон нивните:pos2: Овој дебелиот што проба да влезе у соблекувална, ко го треснаа од земја :tapp: :vozbud:

Незнам што да коментирам повеќе. Одам да славам алееееееееееееее :vozbud::vozbud:

И овие слават изгледа :pusk:

SAMPIIIIIIION SAMPIIIIIIIIIION ... SAMPIIIIIIIIIION .... VO GRADOT NE SE IZLEVA LUGE .. ZNAMINJA NA SEKADE KOLI SVIRAT MOTORI TOA E LUDNICA ODAM I JAS CAOOOOO .. SAMPIIIIIIIIIIIIIOOOOOOOOOOOOOOON

inaku cestitki do Strumiks za dobrata prognoza!! Nemozev da go najdam postot no toj rece deka saka da go dobieme ovoj natprevar i zelbata mu se ispolni se nadevam deka ke ti se ispolni do kraj:smir:

inaku cestitki do Strumiks za dobrata prognoza!! Nemozev da go najdam postot no toj rece deka saka da go dobieme ovoj natprevar i zelbata mu se ispolni se nadevam deka ke ti se ispolni do kraj:smir:
Морам малце да те поправам:
Со Маркус расправавме на кафе околу финалната серија, пред почетокот на истата, и тој така прогнозираше, јас бев за брејк на старт, а после, на форумов, таа прогноза, јас ја образлагав како најповолна за нас (тој пост кој го спомнуваш), и одбрана на титулата.
Честитките одат за Маркус, исто и твоите (и наши) желби.

Еј сега кога одев накај центарот .. и минав низ Тивериопол и на колата на Пупович имасе обезбедуванје и на ретровизорт му го заврзав шалот ..

Мислев дека мојот последен пост на оваа тема ќе биде:

La comedie est finis

и толку...
Ама за среќа...ќе си честитаме титула, втора по ред. Така ми се чини.

Ох Бее... Тва на центаро е лудница неможеш ваздух да земаш цц ц

Морам малце да те поправам:
Со Маркус расправавме на кафе околу финалната серија, пред почетокот на истата, и тој така прогнозираше, јас бев за брејк на старт, а после, на форумов, таа прогноза, јас ја образлагав како најповолна за нас (тој пост кој го спомнуваш), и одбрана на титулата.
Честитките одат за Маркус, исто и твоите (и наши) желби.

Da da i jas se sekavam na toj post koga rece deka najmnogu ke ni odgovara 2-0 , 2-1 , 3-1 , 3-2 pa gi tepame vo Kavadarci za 3-3 i ШОК i tepame vp Strumica 4-3 za odbrana na titulata. Svaka ti cast :) IMA GOSPOD zasluzuvame da ja odbranime titulata.

1. Од друга страна претседателот на Струмица 2005, Панајотис Карапиперис, поради јавно коментирање на судењето на натпреварот Струмица 2005 - Фени Индустри, е казнет со парична казна од 30.000 денари, додека кошаркарот на струмичани Дамир Латовиќ, на иста основа е казнет со парична казна од 30.000 денари,

2. Казни заработија и кошаркарите на Фини Индустри. Талик Браун, поради сторен прекршок повлекување на противнички играч за нога, кој не беше санкциониран од судиите, по што настана инцидентот, е казнет парично со 40.000 денари, а Александар Димитровски, за сторен прекршок вулгарно покажување на по еден прст од двете раце при излегување од терен, е казнет парично со 30.000 денари.

О.К. не очекував поинаков исход на инцидентите кои се случија на последниот натпревар..сепак од сите казни една ми остана во очи...незнам колку се рабирате во работите..ама да се казни некој заради јавно коментирање на судењето..ова е апсурд...

Да се обидам да ти доловам некои моменти. Под бр. 1 После јавното критикување на секој тренер и играч кој стигна, КФМ реши да ги казнува судиите по поднесена жалба и да го забрани јавното критикување на судиите, поради притисокот под кој подпаѓаат и најавија драстични казни за кој ке го направи тоа. Овој член е донесен после завршувањето на купот.

Под втората точка која ја облежив, да не е толку трагично, пи се посрал од смеење. Како може играч да се казни за судиска грешка, мене во никој случај неможе да ми биде јасно. Браун направи фаул кој судиите намерно или не, незнам, пошто на ТВ не се гледаше, не го сакнционираа, значи направил фаул, намерен, зашто казната е две слободни и топка од страна, значи немало намера да го повреди играчот или пак да го удри, што ја прави казната мизерна. Треба судиите да платат 40.000 зашто не досудиле, Браун не смее да биде казнет за тоа што го направил после завршување на натпреварот.

хаха..овој е смешен димишковски бе.забрането е коментирање на судењето? ги казниле за расистички навреди? па зошто кога и минатити натпревари му довикуваа на кол и на браун не се санкционираше тоа? зошто пак латовик казнет? видоа дека ни е најдобар и ајде ке го казнуваме да го провоцираме повеке.Тоа е тоа Нашиот македонски спорт ц ц ц
а и да се дополнам: зошто не е казнет амир бидејки цело време гледаше во публиката и се смееше и нашите повеке збеснаа? зошто не се казнети судиите бидејки "не го видоа" прекршокот и се направија наудрени ?

За коментирањето на судиите имаш погоре. За расистички извици, У, У, У се казнува, сте биле казнети само не си приметил, сите јадеме казни за тоа. Латовиќ, исто поради јавна критика на судии. За судиите се сложувам, како може Брауд да биде казнет зашто судиите не виделе не ми е јасно. Кај нас, судииве се заштитени како бели мечки. ТОј Златевски, истепа млад судија кога беше во својство на тренер и наместо да му дадат доживотна забрана, го казнија 3 месеци и казната му почна кога заврши сезоната а паузата измеѓу две сезони трае 5 месеци, така да не ни го казниле кога ке видиш подобро.

Мислам дека никој не беше директно посочен..А коментарите на сметка на судењето кај нас ги има преку цела зезона па невидов казни...или Струмица е исклучок...

Пак јас, може досаден ке станам, ама ти викам, после јавното излегување на Мзт за судиите, КФМ најде начин да се замолкнат тимовите преку парични, па дури и казни во вид на суспензии. Мзт беше последниот тим кој поради јавото критикување на судии помина со усна опомена и од после таа случка сите тимови, играчи, тренери или што и да се, се подлежни на новиот правилник, кој уште повеќе ги заштитува судиите. На наша жал, ке мораме да ги трпиме овие судиски самоволија поради тоа што не посоти никаква построга санкциона мерка, освен неделегирање на две кола за добиена едеиница за судење. Секаде во свет, ако се добие единица, те враќаат во најнизок ранг и ти требаат 5 години да се качиш пак да судиш прва лига. Ама кај нас, кошарката се вртела, се врти и ке се врти околу судиите поради тоа што тие се продолжена рака на сојузот (федерацијата) да си ги исполнува своите цели.

A be zatoa nemame sport, samo incidenti se pravat, samo pritisoci.
Sreka sto nemase zrtvi na poslednite dva natprevari!
SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Еве и официјална потврда за учеството на Струмица , Фени и Раборнички во БИБЛ лигата..
http://gong.bg/view_article.php?article_id=47130
Информацијата која е постирана е од потпаролот на БИБЛ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom