Маде ин Чајна

• Креатор на темата Креатор на темата Sungerot Bob
  • Време на започнување Време на започнување
Све околу мене, до точка што се исплашив и подигнав да видам под нога да не ми пише Made in China.

Замислете ми ја запрепастеноста кога не го пишуваше тоа, ама со црн фоломастер имав испишано AИDY.

Directed by: M. Night Shyamalan.

Уште фали Маде ин Вевчани.....па нели држава е.
Темата (првата)беше отворена бидеиќи повеќе ја нема ниту Југославија а ниту тие производи што се уште ни се по дома а се МАДЕ ИН ЈУГОСЛАВИЈА, и да споредиме нешто со квалитетот на таа роба-стока или производ со оваа чајна и туркеш.
Или ако саката сме изгубиле ли нешто со тоа што нема повеќе МАДЕ ИН ЈУГОСЛАВИЈА
а овие другиве се уште постојат и како држави и како производи на пазарот.

Ми ги отековте мадињава со темиве.

А колку што се сеќавам во Југославија имаше многу производи беше Made in Yugoslavia и навистина беа доста квалитетни ама единствена што ми досади е кога помина повеќе 10 години и ништо не е променето моделот :D
Инаку денешно се е кинеско и не мора да значи апла кинеско изработено во гаража или во шупа има и квалитетни и пристапни цени единствено мојот мал телевизор LG пишува Made in S.Korea и нокиа Made in Finland,а сега не може да се најде оригинал се е фалсификат и полу-фалсификат трето нема :)

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Како беше вицот?
Светот го создал Господ -се останато КИНА . #хехе

Скоро све што е кај нас е Made in China .. еве јас порачав патики адидас што се Made in China е сега некој ќе рече за кинески патики си дал 2500 а уште 1500 да дадеше ќе ги купеше од Спорт М , ама грешат со таквото размислување значи патиките не се кинески туку се произведени во Кина во фабрика од Адидас и се најчесто за ваквите поефтини пазари како нашиот истиот квалитет се како тие што ги има во Македонија произведени во Виетнам .

Имам адидас патики, мејд ин чајна ги носам 3 години, само ѓонот од долу е излижан и од страните кожата е напукнана.
Другарми има веспа мејдин ин чајна, ја вози 4 години , 2 години со мали поправки. А во последниве 2 години, само за овие 4 месеци му се скрши картер, му прегоре електриката, му откажаа кочниците и згора на тоа му се скрши на 2 дела во сред возење. (рамот под нозете се преполови):pos:
Заклучете сами.

Иам купено и тоа повеке работи. Од електричната тепалка за муви сум многу задоволна. Некои пластични ствари на пример не е ни битно дали се кинески или турски или шо ти знам од кај, битно ти вршат работа. Закачалки за алишта купив од кинеска продавница у Грчка 10 за 1е закачувам тешки капути мака немаат, ни се свиткале ни се скршиле. Е обувки не купувам пошто смрдат корнат уште необлечени.

Еве мое искуство од прва рака кога бев таму:
- Квалитетната роба е и кај нив скапа, но вреди (жад или кинеска свила)
- Шкарт има и таму, но на улици и специјални пазари каде што може да се ценкате до бесвест (е, оваа роба ние ја добиваме)
- И најважно, имаше и роба од средна категорија, поквалитетна од уличната, но поевтина од луксузната (токму ова го нема кај нас - луксузна роба и роба со среден квалитет и затоа се создава заблуда дека целата нивна стока е шкарт,).

Ова што во Македонија го носат е Ш класа од нивната стока, нешто што кај нив можете да го најдете на улица или на пазар за багатела цени (на пример, куп од 100 маички за 2-3 евра). Но, работи кои ги имам купено оттаму, а биле со среден квалитет ми траат веќе со години.

Особено во лошиот квалитет овде во Македонија предничат кинеските кондури, папучи и сандали, кои никому не ги препорачувам, бидејќи ќе си ги упропастите стапалата (налет тоа што "мирисаат");)

Што друго сте купиле маде ин Чајна.... сте земале ајфон од чајна? :D

Еве мое искуство од прва рака кога бев таму:
- Квалитетната роба е и кај нив скапа, но вреди (жад или кинеска свила)
- Шкарт има и таму, но на улици и специјални пазари каде што може да се ценкате до бесвест (е, оваа роба ние ја добиваме)
- И најважно, имаше и роба од средна категорија, поквалитетна од уличната, но поевтина од луксузната (токму ова го нема кај нас - луксузна роба и роба со среден квалитет и затоа се создава заблуда дека целата нивна стока е шкарт,).

Ова што во Македонија го носат е Ш класа од нивната стока, нешто што кај нив можете да го најдете на улица или на пазар за багатела цени (на пример, куп од 100 маички за 2-3 евра). Но, работи кои ги имам купено оттаму, а биле со среден квалитет ми траат веќе со години.

Особено во лошиот квалитет овде во Македонија предничат кинеските кондури, папучи и сандали, кои никому не ги препорачувам, бидејќи ќе си ги упропастите стапалата (налет тоа што "мирисаат");)

За првиот болд го делам истото мислење иако како индиректен сведок, но чуено од пријател кинез.

За второто имам лична аверзија и гајам анимозитет кон тие продавници, особено еднаш онака на шега кога влегов во една да разгледувам шангајки за физичко и видов доста ефтини. При самиот допир да видам што квалитет се, ми остави боја на рацете. Топло препорачувам да не се помисли да се влезе, не па да се купи од истите тие продавници, особено ако се работи за облека.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom