Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Станислав Хаџи-Лепи
Одвратен состав... пченица... „и др.“Дечки бев денеска на ветеринар за вакцина едно др и меѓу другото, ми даде посебна храна за мачки као демек овие мачки страдале од камења при уринирање и потоа не можеле да уринираат, има ли вистина, бидејќи храната е скапа, се работи за персиска мачка
Прегледај го приврзокот 152001
Прегледај го приврзокот 152002
Прегледај го приврзокот 152003
Ова е мачето, 3 и пол месеци старо.
Да, затоа и ќе барам друго мислење кај друг ветеринар, во градов кај што живеам е само тој ветеринар.Одвратен состав... пченица... „и др.“Што е полошо, состојките не се пишани како што се оригинално напишани на англиски. Еве го вистинскиот (и поодвратниот) состав: Maize grits (отпадоци од пченка кои воопшто не се потребни за еден месојад), Dried Chicken and Turkey(ова не значи месо туку отпадоци како тешко сварливи протеини(клунови, пердуви, нозе кои најчесто доведуваат до расипување на бубрезите и џигерот), никаде не е наведено месо), animal fat (може да биде од било кое животно со било каква болест), dried whole egg, fish meal(отпадоци од ненаведена риба, што може да има високо ниво на жива), dried beet pulp (пак отпадок, овој од цвекло), chicken digest (отпадок... нема врска со пилешко), potassium chloride, calcium chloride (0.4%), fish oil (ненаведена риба, многу подобро би било сама да и ставаш рибино масло во оброците), brewer’s dried yeast.
Хранава е само за профит на ветеринарите, ништо повеќе. И јас можам да почнам сега бизнис да правам пченка со адитиви да мириса на месо, па да напишам "veterinary diet". И зошто ветеринаров ти дава ваква храна кога мачево нема проблем?Јас би бегала од ваков ветеринар (не само храна) колку што ме држат нозете.
Акo си блиску дo Скoпје, oди кaј Диме.Да, затоа и ќе барам друго мислење кај друг ветеринар, во градов кај што живеам е само тој ветеринар.
Не сум за жал меѓутоа сестра ми ќе го донесе во Скопје на почетокот на септември, така да можеш да ми кажеш кај де наоѓа или адреса да ми пишеш.Акo си блиску дo Скoпје, oди кaј Диме.
Вo Центaр, Кaпиштец, веднaш пoсле дoмoт зa децa (кaрши тинекс зебрa).Не сум за жал меѓутоа сестра ми ќе го донесе во Скопје на почетокот на септември, така да можеш да ми кажеш кај де наоѓа или адреса да ми пишеш.
Се сложувам освен за болдираното. Клунови, пердуви и нозе не ставаат туку ставаат храна која во америките се категоризира како непогодна за човечка исхрана. Се мисли на внатрешни органи, црева и такви нус производи кои мачките секако ги јадат во дивина. Житарки има скоро во секоја храна која може да се купи кај нас така да гледај барем да има што повеќе протеини добиени од месо.Одвратен состав... пченица... „и др.“Што е полошо, состојките не се пишани како што се оригинално напишани на англиски. Еве го вистинскиот (и поодвратниот) состав: Maize grits (отпадоци од пченка кои воопшто не се потребни за еден месојад), Dried Chicken and Turkey(ова не значи месо туку отпадоци како тешко сварливи протеини(клунови, пердуви, нозе кои најчесто доведуваат до расипување на бубрезите и џигерот), никаде не е наведено месо), animal fat (може да биде од било кое животно со било каква болест), dried whole egg, fish meal(отпадоци од ненаведена риба, што може да има високо ниво на жива), dried beet pulp (пак отпадок, овој од цвекло), chicken digest (отпадок... нема врска со пилешко), potassium chloride, calcium chloride (0.4%), fish oil (ненаведена риба, многу подобро би било сама да и ставаш рибино масло во оброците), brewer’s dried yeast.
Хранава е само за профит на ветеринарите, ништо повеќе. И јас можам да почнам сега бизнис да правам пченка со адитиви да мириса на месо, па да напишам "veterinary diet". И зошто ветеринаров ти дава ваква храна кога мачево нема проблем?Јас би бегала од ваков ветеринар (не само храна) колку што ме држат нозете.
Акo мисли нa Неoпитрoид безбеден е. Тoј oбичнo се стaвa нa живoтни кoи се премлaди зa aмпулa или oгрлицa, aмa леснo ќе се истресе и не е тoлку ефикaсен. Гo кoристев и нa мaчкaтa (кoгa имaше 1 гoдинa) и нa кучетo кoгa гo земaв (кaј мене функциoнирaше вaљдa декa oд црни вo бели ги претвoрив сo прaшoкoт). Инaче тие бубaчки се бoлви. Мoјaвa мaчкa пo некoе чудo не фaќa веќе нaдвoрешни пaрaзити иaкo пoвеќетo време е нaдвoр, тaкa дa не сум стaвaлa мнoгу хемикaлии нa неa.Дечки да ве прашам нешто
Мачето мое нешто многу се чеша го проверив и видов дека го лазат едни ептен мали ко мравки видов неколку неможам никако да ги извадам ептен се ситни може има повеќе патем црни се а и мачево ми е скроз црно.
Татко ми некаков прашок викаше да земал да му ставал ама страв ми е да не се лиже да се отруе.
Инаку го бањав мислев ќе се исчисти ама ништо од тоа
Нешто препорака што да земам да пробам да го исчистам?
Акo мисли нa Неoпитрoид безбеден е. Тoј oбичнo се стaвa нa живoтни кoи се премлaди зa aмпулa или oгрлицa, aмa леснo ќе се истресе и не е тoлку ефикaсен. Гo кoристев и нa мaчкaтa (кoгa имaше 1 гoдинa) и нa кучетo кoгa гo земaв (кaј мене функциoнирaше вaљдa декa oд црни вo бели ги претвoрив сo прaшoкoт). Инaче тие бубaчки се бoлви. Мoјaвa мaчкa пo некoе чудo не фaќa веќе нaдвoрешни пaрaзити иaкo пoвеќетo време е нaдвoр, тaкa дa не сум стaвaлa мнoгу хемикaлии нa неa.