Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И кај мене исто имав мачор и мачка брат и сестра,ама откако мачката роди мачиња ми го снема мачорот веќе 5 дена,а секаде го барав.
Мислам дека нема начин да му го искорениш стравот од вода.Што да направам за да не му биде толку страв на мачорот кога го бањам ?
Само што го избањав и буквално се помоча од страв. Јасно ми е дека вода не сакат, ама ваљда може да направам нешто за да не му е толку страв.
Прво со туш полека поминувам низ него со млака вода, му ставам шампон, пак туш и го забришувам. Ќе се лиже сега саат-два без прекин.
Со прашак за болви Neopitroid (100тина денари), се продава кај ветеринари. Таман нека помине прв преглед дур си таму.Zdravo. Pred edna nedela spasis mace od ulica od deca sto go maltretiraa. Maceto bese okolu 3 nedeli, prviot den voopsto nisto ne piese i jadese ne odese ni vo pesok. Potoa pocnav da i dadam pilesko vareno meso i so toa ja hranam sekoj den. Ke pocnam i so suva hrana za macki naskoro samo neka porasne i malce. Sega moeto prasanje e kako da ja cistam od bolvi?? I nea i mojot dom posto sega zaradi nea mislam deka ima i vo domot. ampula ne smeam uste e malecka.
Мислам дека ништо нема да и биде и онака ампулата се впива во ткивото преку кожата, нема да се отруе сигурно. Евентуално ако ја лижело може да повраќа или пени од уста дента.Ве молам за помош. На мачката и ставив ампула против болви и крлежи, но не знам како успева да ја излиже. Дали ќе и наштети, дали може да дојде до труење?
Мислам дека ништо нема да и биде и онака ампулата се впива во ткивото преку кожата, нема да се отруе сигурно. Евентуално ако ја лижело може да повраќа или пени од уста дента.
Не сум стручен, така да земи го ова со резерва и консултирај се со ветеринар.
Со прашак за болви Neopitroid (100тина денари), се продава кај ветеринари. Таман нека помине прв преглед дур си таму.
Не е oпaсен зa тoплoкрвни живoтни. Гледaш штo пoдoлгo дa стoи прaшoкoт нa мaчкaтa зa дa се oтстрaнaт пaрaзитите.Дали прашокот Neopitroid е отровен за мачките? Дали смее да се лиже откако ќе се напраши? Или ќе мора после да го бањам мачето?
На мачиња што се премали за ампула на ветеринар го даваат прашакот како најмалку штетен. Кај мене не беше ефикасен а му ставив неколку пати.Дали прашокот Neopitroid е отровен за мачките? Дали смее да се лиже откако ќе се напраши? Или ќе мора после да го бањам мачето?
Почивај во мир другарченајдов,мало маче денеска во центар...сега сакам да прашам со шо да го хранам,му земав храна за мачиња и му дадов да јаде пошто беше многу гладно и цело време мјакаше по пат,дали да продолжам да му давам од храната за мачки или нешто друго?иначе мачето би требало да иима месец-два.