Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
Немам лично искуство со овие храни ама ја би и земал некоја од тие за стерилизирани мачки. Ако планираш да ја стерилизираш после нема да мора да менуваш храна, од старт ќе ја навикнеш на таква.

Па дури и да не ја стерилизираш пак е соодветна, нема никаква штета да јаде таква ако и се допадне. Прилагодените храни за стерилизирани мачки се демек помалку калорични под препоставка дека мачката е попасивна и помалку троши енергија.

Најбитно е храната на која ќе се навикне да им биде нон стоп достапна за продажба и да ја носат во повеќе различни пет шопови.
Кога веќе спомна стерилизација, знаеш ли или некој друг колку пари е таа?

Јас платив 4000 денари, има и 2000. За женка мачка, за машко е поевтино.
Фала на одговорот. Да, за женска мачка се работи...искрено мислев дека е поевтино. :)

Фала на одговорот. Да, за женска мачка се работи...искрено мислев дека е поевтино. :)
Рачунај дека ја спасуваш и од разни болести како пиеметра. Ова во Охрид е, и тука генерално цените се поскапи ама мој совет не штеди на ова.

Локалната легенда од Кисела Вода. Нема кој не ја знае од тој дел на Кисела Вода.

Јас мојот Мацко уште не можам да го преболам. Кога и да сум кај моите имам чувство како да стои на прозор и чека да влезе.

5 месеца после него земавме куче и не е тоа. Мачка си мачка. Грациозно суштество, не замара, кога сака да се гали ќе ти дојде кога сака мир ќе се тргне настрана. Сама си се пази сама си се чува. Не се замараш со ништо
Кучињава уште цицка да им дадеш треба, право бебе. Ти ја пореметува цела рутина, мора да го шеташ, мора да го пазиш. Го бањаш го тинтриш. Убутано во тебе 24/7, не знае ништо само.

6 imam i ne se soglasuvam so gorniot stav, mozebi 1 ili 2 ako cuvas e taka ili jas pa gi imam razmazeno premnogu. Dve jadat samo tecna hrana, tretata ako ne i dajs od najeftinata salama(znam deka ne treba) pravi tantrumi po sobive, cetvrtata pie voda samo od slavina iako 3 fontani i kupiv. 5tata i da e prejadena saka da proba od toa sto jadime za rucek i samo edna e primerna :toe:
Автоматски споено мислење:

Plus zaboraviv besplaten budilnik

Последно уредено:
Dali znaete kolku e realnata cena na cistokrvni British Shorthair Blue machinja?

1775221732959.png

6 imam i ne se soglasuvam so gorniot stav, mozebi 1 ili 2 ako cuvas e taka ili jas pa gi imam razmazeno premnogu. Dve jadat samo tecna hrana, tretata ako ne i dajs od najeftinata salama(znam deka ne treba) pravi tantrumi po sobive, cetvrtata pie voda samo od slavina iako 3 fontani i kupiv. 5tata i da e prejadena saka da proba od toa sto jadime za rucek i samo edna e primerna :toe:
Автоматски споено мислење:

Plus zaboraviv besplaten budilnik
Зашто да не смеат да јадат салама ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom