Мачки (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата faraon
  • Време на започнување Време на започнување
imam macinja a najmnogu sakam da imam belo macorce so plavi ocinja i da bidi siamsko ili angorce...
a inaku moite se vikaat , ako nemam spomnato ednas , mimi- najstarata , strumf , muctaba i linkovic:pos2:mnogu si gi sakam i site so edno ime gi vikam macinjaaaaaaaaaaaaaaaaaa:pos2:

УРАААААААА мачката ми се омачи.....5 комада ги наредила, ама за жал нема ни едно бело маче како мачорот мој, сите се шарени.....

леле шубај се, ко тигарчиња и јас сакам:pipi:

убави се, ама тие ја имаат во нив уште таа дива мачка, што не се баш погодни за дома чување(бенгалот е таков)

Еве ја и мојата персиска мачка Леа, сликана е на терасата кај мене дома

УРАААААААА мачката ми се омачи.....5 комада ги наредила, ама за жал нема ни едно бело маче како мачорот мој, сите се шарени.....
големи да ти растат, шарени нешарени сите мачиња се убавки:pipi:.
моите мачки не знаат да ги дочуваат мачињата или ги носат некаде на друго место, така што одамна не сум зачувала малечко маче, а ептем сакам :toe:

Еве ја и мојата персиска мачка Леа, сликана е на терасата кај мене дома

Убаво маче. Како го пазиш да не падне од тераса? Јас мојата цела ја оградив специјално за неа оти сакаше гугутките да ги брка па ми беше страв да не падне од 14 надоле.

И јас сакам ма4еееееееее :(

Епаааааааааааа земи си едноооооооооооо.

Абе како не ви бегаат мачките од дома. Особено некој ко мене на приземје што е.
Треба секое дупче да го пазиш и на крај ќе ти дојде тетка ти ќе влезе без да ѕвони и оп мачката отиде. Така еднаш два пати три пати, третиот пат не ја најдов. :(

Абе како не ви бегаат мачките од дома. Особено некој ко мене на приземје што е.
Треба секое дупче да го пазиш и на крај ќе ти дојде тетка ти ќе влезе без да ѕвони и оп мачката отиде. Така еднаш два пати три пати, третиот пат не ја најдов. :(

Абе бегаат еднаш мојава кога беше и уште два три месеца избега па ја барав и на втори ја најдов. А сирото уште не знаеше да оди како треба ама важно тргнало оно. Ја најдовме по саат време. Имав среќа што не ја собрал некој. Ама сега кога подопорасна не е многу по бегањето не и е веќе интересно. Сега ја мрзи да живее.

Многу сакам мачки, и ги чувам уште од мали нозе.. Сега моментално имам 1 маче и ми се вика Midnight ...
и јас имав вакво маче,се викаше Цоци,леле колку се галешене можев да станам по цел саат,нон-стоп се гали,како мало дете беше...

големи да ти растат, шарени нешарени сите мачиња се убавки:pipi:.
моите мачки не знаат да ги дочуваат мачињата или ги носат некаде на друго место, така што одамна не сум зачувала малечко маче, а ептем сакам :toe:

и мојата мајча се имаше мачено 2 пати(ова е 3ти пат) и ни јас немам ниедно маче, дека се мирни и деца ке ги соберат.....

Убаво маче. Како го пазиш да не падне од тераса? Јас мојата цела ја оградив специјално за неа оти сакаше гугутките да ги брка па ми беше страв да не падне од 14 надоле.

и мојаата тераса е цела огардена со мрежа, зашо мачката имаше обичај да рипне кај комшиите на нивна тераса

Епаааааааааааа земи си едноооооооооооо.
Да ама не познавам никој од тука што ги чувал дома додека не се пораснани за давање. Неќам да завртам некое болно или со болви :vozbud: За дома ми е затоа.

да ви ја претставам мојата мачка Мари, :back:за која претходно зборував, но која за жал сега веќе не е жива ):
Maca.jpg

Mariska.jpg

Понекогаш обожаваше да седи на висачи, бољер и да посматра од високи места низ дома

Marickaa.jpg

Да ама не познавам никој од тука што ги чувал дома додека не се пораснани за давање. Неќам да завртам некое болно или со болви :vozbud: За дома ми е затоа.

А бараш расно маче(персиска, сијамска) или може и обично ? Инаку за болви не се секирај има денес песто начини како да ги остраниш, а за болест 100 денари ти е преглед на ветеринар.

А бараш расно маче(персиска, сијамска) или може и обично ? Инаку за болви не се секирај има денес песто начини како да ги остраниш, а за болест 100 денари ти е преглед на ветеринар.
Па и обично да е само да не е персиско :) Ич не ги сакам не знам зашо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom