Maкедонија - Финска, 04.09.2011, (72:70), ЦАРЕВИТЕ СЕ ВО 1/8 ФИНАЛЕ!

Статус
Затворена за нови мислења.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ај напиши според ова сценарио кој колку бода би пренел, те молам!
доколку е табелата следнава, ондак :

1.МКД - 4
2. ГРЦ - / - ќе решаваат со Хрватска утре кој ќе иде со 3 кој со 2
3. ХРВ - /-/

пошто и поените од поразот се префрлале...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
А тие копилиња ќе ги начекаме во фудбал зошто во кошарка или некој друг спорт појма немаат и никогаш не можат да одат на некое големо натпреварување.
Не можам да верувам,на сите им е криво.И на србите дури,клет народ мамето нивно.А каква почит имав кон нив.
Ама нека ми каснат од долниов и нека поцркаат од мака.
Тие се браќа со нас ако им е потребна поддршка за нешто (на пр.Шкендија - Партизан),а од друга страна се браќа со гејците ,па сега ти види...од никогаш не сум ги обожавал,па се лутат зошто сме биле добри и со Хрватите.Па со Хрватска немаме проблем со црква,со име или национални претензии.Сите наши 'комшии ' се исти кураџ различна амбалажа.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас не знам што е толку комплицирано..начинот на бодување е скоро ист како во големите првенства во ракомет и се знае дека бодовите се пренесуваат со тие репрезетации што издвојувавме победа...Денес мораше да ја победиме Финска за пласманот да ни биди конечен а не да чекаме на други да ни ја завршат работата......

Иначе јас изгледа сум малерот на македонската репрезентација...ги гледав со Монтенегро и изгубивме...решив да не ги гледам со хрватска поради помислата дека сме дезорганизирана и некарактерна екипа(за помалце да се нервирам) и оп победивме...со Грција не бев во состојба да ги гледам поради икс причини и сеуште не ми се верува дека мамичето му го споебавме...и со Финска конечно решив да ги гледам нашиве да видам во што се променија од првиот натпревар и повторно излезе нешто факинг шит:D...

Само мирно постепено и сконцентрирано ќе стигниме до 1/4 финале..Русија и Словенија имаат смена на генерации и не се нешто посебно(колку што знам)..иргавме пред две години против Русија и несреќно изгубивме со 2 разлика но овој пат ќе му вратиме (ве уверувам)..!

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Ајде ке видиш дали не бев во право..гледај сега колку се број победата па ќе прајме муабет !!
--- надополнето: Sep 4, 2011 7:38 PM ---
Ај напиши според ова сценарио кој колку бода би пренел, те молам!
Ете Босна победува сега и доколку ние ги победиме утре што е морално , ние би пренесле 4 бода , Грција 3 , А Босна само 2 бода..така и во останата група и ќе ни биди потребна само една победа за сигурен пласман во 1/4 финале !

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
За Босанците ова ќе биде клучен натпревар, ќе имаат поголема мотивација против нас. У курац нека идат Хрвативе кога ти требаат!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.614
Поени од реакции
14.485
снимка од натпреваров моментално на сител 3 :)

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Се приметуваше заморот кај нашите, али сепак бевме присвесни у фото-финишот и си осигуравме пласман понатака.
Секоја чест за Бо, како да игра за нас со години се осеќа :D.
И да едно не ми е јасно, зошто на ниту еден натпревар не го стави во игра Мираковски?Па тој сам го реши Фени каде што постигна дури 37 кошеви, па тие минута-две кога ги одмара Бо и Илиевски може да му укаже шанса на него.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.361
Поени од реакции
5.435
Шо беше таа рака на финците не отепаја за 3 поени :eek:
Многу прецизни се за 3 поени одма шутираат не му ја думаат и погодуваат :cuc:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Финците ја пееле „Македонија навива за вас“

Финската кошаркарска репрезентација на Европското првенство во Литванија обезбеди историски пласман во втората фаза од натпреварувањето и тоа најмногу благодарение на Македонија. Финците имаа најмалку шанси да поминат во следната рунда, но нивната победа против Црна Гора во последното коло и триумфот на Македонија против Босна и Херцеговина им овозможија да продолжат натпреварите на Евробаскетот. Како знак на благодарност финските кошаркари им приредиле свечен пречек на македонските репрезентативци во хотелот во Друскининкај, каде беа сместени сите селекции од групата Ц.

Скандинавците дури и ја испеале нашата спортска химна „Македонија навива за вас“ на Тоше Проески, песна која ја научиле нивните членови на делегацијата на многубројните настапи на младинските првенства во изминативе години во Македонија. Сепак тоа не било се, бидејќи за време на вечерата македонските кошаркари биле почестени и ексклузивни вина, кои ветиле дека ќе ги испијат по завршувањето на Европското првенство. Ова докажува дека спортот многу полесно може да зближи две држави отколку било кој политичар или дипломат.
http://www.time.mk/read/NONE/5bbf4e30a5/index.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom