Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 621 54,5%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 285 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 102 8,9%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,6%

• Вкупно гласачи
    1.140

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Unholy, ме подсети на филмов:

Global Metal (2008) е интересен документарен филм во кој се работи за тоа како се развивала метал сцената во земји за кои имаме слабо метал познавање. Режисер на филмот е Sam Dunn, којшто исто така има правено и друг документарен филм наречен Metal: A HeadBanger's Journey (2005), во кој се работи за настанувањето на метал музиката и нејзините подправци. Филмовите ги има за спуштање по torrent сајтовите, па кој сака може да си ги спушти.

D

Daftie

Гостин
Тој првиот го имам, и интересно е направен, ама за вториот првпат слушам.
/me goes googling for torrent

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Првиов филм само што го догледав и многу ми се допадна. Човече Индија имала потапа метал сцена од нас еј ама сепак Мејден барем настапувале.
Коментар за другиов за некое време кога ќе го догледам.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Првиов филм само што го догледав и многу ми се допадна. Човече Индија имала потапа метал сцена од нас еј ама сепак Мејден барем настапувале.
Коментар за другиов за некое време кога ќе го догледам.
Испадна дека вториов филм одамна го имам веќе гледано ама пак беше добро да се види. Баш овој документарец треба да го гледа оној кој се смета себеси за слушател на метал музиката, ќе му се разјаснат и дообјаснат некои работи од ова поле на музиката. Чиста десетка за двата документарци и браво за типот што му текнало ова да го направи.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
ми се свиѓа што типот не е опседнат со америчката страна на металот како што е случајот со Get Thrashed документарецот, таму едвај кажаа за другите треш бендови вон америка, а типов има посветено внимание на секој дел подеднакво

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
ќе се потрудам да го најдам филмов во видеотека затоа што сум слаб со мегабајти за симнување баш сакам да видам што е..

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Orphaned Land

Моја преокупација периодов преставува израелскиот метал бенд кој преставува варијација и комбинација од неколку стилови, така шо не би можело, барем од моја гледна точка да се верифицира еден официјален жанр во кои би ги вметнале.
Заклучок дека станува збор за еден од најуникатните и оригинални бендови.
Уметници и персони со извонредна креативност и иновации, а користејќи и инспирација од митолошки тематики успеваат да ја преточат целата своја имагинација и замисла преку музиката, која ве вметнува вас директното во нивната престава и ве води на начинот на кој токму тие го замислиле.
Претходните неколку дела кои се издадени преставуваат само процедура кон конечниот триумф, а тоа е албумот Mabool, издаден пред четири години.
А, воедно и еден од најдобрите метал албуми на сите времиња, особено од инструментален аспект.

Маестрална и вокабуларно неописиво е да издадат импресиите од албумот, пошто буквално треба да се доживее.
Комбинација и вариетети на нивниот карактеристичен death и doom метал, со мистичноста и магијата на фолклорот, етното, а тука се и нежните женски вокали кои само комплементарно придонесуваат да се долови целата мистика на албумот.
Аранжирано на таков начин шо звучи толку зачудувачко и прифатливо за уво.
Комбинациите и трката на емоциите и звуците, надоврзувањето на различните инструменти и музицирачки точки.

Листата на песни:

1. Birth of the Three (The Unification)
  2. Ocean Land (The Revelation)
  3. The Kiss of Babylon (The Sins)
  4. A'salk – 2:05
  5. Halo Dies (The Wrath of God)
  6. A Call to Awake (The Quest)
  7. Building the Ark
  8. Norra el Norra (Entering the Ark)
  9. The Calm Before the Flood
  10. Mabool (The Flood)
  11. The Storm Still Rages Inside
  12. Rainbow (The Resurrection)(instrumental)
Едноставно самиот вокабулар е недоволен за да ги искажам импресиите.
Строго го препорачувам на секој приврзаник на квалитетна вариететна метал музика.
Orphaned Land се страшни, Mabool е чудо од албум, одличен прогресив , сахара им е исто добар албум

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Дај кажете кај да најдам од SEVERE TORTURE нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom