Ок... што не лежат? Иди ова истово пробај направи го, ќе те апсат вечер.
Вие изглеа не сфаќате каква организациска структура е тоа... имаат планина од адвокати. Чим се понашаат волку лабаво, очигледно се легални.
Ја незнам ниеден аргумент не даде некој зашто е нелегален освен тетрални “сведоштва” на кутрите луѓе кои малце малце па се некој ги измамува. Ова е добар пример за неукоста на македончето, за лековерноста, за мрзата, за барање шорткати во животот. И сеа треба да
сочуствувам со некој таков? Никад.
Си продал стан а не си проверил како функционира бизнисот кај што влагаш? Ти си дечко комарџија во душа не ти е крив тебе никој друг. Луѓе шиткаат станови редовно за работи што не ги разбираат само се палат на white lies кажани од некој премазан. Дали е крипто, камиони, акции, листата е долга. Тоа се истиот тип на луѓе и неможат да си помогнат сами на себе.
Многу е јако дека таа некоја од тие што го плукале Витанов кај Златев ја фаќаат со некоја понзи пирамидална што рика во месец дена па почнала таа да се извинува па не вака не така. Очигледно јавноста не сфаќа каков тип на луѓе се овие. На почетоците кога бев вклучен и јас имаше еснаф луѓе и приказната беше бомба, после се распиштолија на терен и влегоа овие што не ги интересира мрежен маркетинг него бараат “инвеститори”, а приказнава не е тоа. Ова не беше инвестицски фонд као уплати па лежи него си бараше работа на терен ако сакаш да ти биде примарна дејност.
Криво ми е дека цркна платформава, али беше добра приказна се додека имаше некаква филтрација кој и како работи на терен, после веројатно им зина гзот на австрииците за пари па ја олабавија работата и тука им се еба мамето. Али секако, до последен ден се им беше у склад со закони.
Мое мислење е дека народот у државава не е спремен за слободен пазар. Слободен пазар носи одговорност да внимаваш и процениш во што влагаш и колку ти е чергата. На народ што секогаш му е друг крив, ваков бизнис не! Пази уплатил у 2016, и дремел ко бува на кур 9 години и едвај чекал да банкротира фирмата за да искочи да јаде гомна по новинари.