Lyoness

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Нема што да ме отекува некој, се си беше напишано во официјалната документација на платформата.
Види ниту јас, ниту било кој не завршил правен факултет, може да ги толкува тие испреплетени правни терминологии и фрази напишани со ситни букви на две или троцифрен број страни.

Се доверуваш на човек кој го познаваш, во случаевите обично позната личност на која и имаш доверба.

Види ниту јас, ниту било кој не завршил правен факултет, може да ги толкува тие испреплетени правни терминологии и фрази напишани со ситни букви на две или троцифрен број страни.

Се доверуваш на човек кој го познаваш, во случаевите обично позната личност на која и имаш доверба.

Релноста е дека ни договорите ни упатствата им беа сложени. Друга реалност е да, за пари што не ми значат не се замарам. Ама ако се тоа пари за кои ќе плачам по ТВ и те како ќе се информирам поубаво.

Јас кога првпат отидов таму на презентација поточно во зградата кај што е МИДА имаше еден албанец Артим кој вршеше презентација како функционира оваа шема.И кога дојде моментот да каже како ќе им докажеме на продавниците што даваат кешбек дека ние нашите пари ќе ги трошиме таму јас му поставив едно логично прашање.Дали Макпетрол дава кешбек вика дава.Му викам ќе дадам не 4000 туку 8000 евра за пакет ама за тие 8000 евра да ми дадете ваучери или бонови сеедно од Макпетрол како гаранција дека јас сите пари ќе морам да ги потрошам таму па со тоа јас му докажувам на Макпетрол дека 8000 евра ќе потрошам таму.А вика не може така!Му викам прво барате гаранција а сега кога нудам уплата а за возврат ваучери ми викате не може?Значи барате на ЖИМИ МАЈКА 8000 евра да ви ги уплатам а за возврат да не добијам ништо?Ми вика тие се како акции на фирмата и веднаш станав и си отидов.

Јас кога првпат отидов таму на презентација поточно во зградата кај што е МИДА имаше еден албанец Артим кој вршеше презентација како функционира оваа шема.И кога дојде моментот да каже како ќе им докажеме на продавниците што даваат кешбек дека ние нашите пари ќе ги трошиме таму јас му поставив едно логично прашање.Дали Макпетрол дава кешбек вика дава.Му викам ќе дадам не 4000 туку 8000 евра за пакет ама за тие 8000 евра да ми дадете ваучери или бонови сеедно од Макпетрол како гаранција дека јас сите пари ќе морам да ги потрошам таму па со тоа јас му докажувам на Макпетрол дека 8000 евра ќе потрошам таму.А вика не може така!Му викам прво барате гаранција а сега кога нудам уплата а за возврат ваучери ми викате не може?Значи барате на ЖИМИ МАЈКА 8000 евра да ви ги уплатам а за возврат да не добијам ништо?Ми вика тие се како акции на фирмата и веднаш станав и си отидов.
Кој ти е виновен кога си се покажал како негативен човек или како ситно македонче кое не разбира претприемаштво :icon_mrgr: или како мува која не сака мед и млеко тука бара само гомна :pos:.
Арсеналот во "Витанов моуд" со вакви фрази им е неограничен. :pos:

Кој те спречил да купиш ваучери Макептрол за 8.000 еур? Или ти сакаш да купиш поени за 8000 еура ама да ти дадат и плус ваучери 8.000 еура?

кога ќе им ги ставиш фактите пред очи на измамниците само ќе ти речат многу негативно гледаш на работите. Такви беа овој витанов, сдсш, муртин, итн.

Кој те спречил да купиш ваучери Макептрол за 8.000 еур? Или ти сакаш да купиш поени за 8000 еура ама да ти дадат и плус ваучери 8.000 еура?
Дали сакаш да се пензионираш на 45 години? Дали сакаш да не се замараш за иднината?

Вака почна маркетерот кај мене. Па после почна за тоа дека пензискиот фонд банкротира, па на крај да изврти дека шемава е вистинското решение и облакот во Полска и Словачка со фановите на Легија Варшава која го победи Вардар.

Моја роднина имаше 10000 евра во поени и знаеш кога ги уновчи?НА СВЕТИ НИКОГАШ!

Дали сакаш да се пензионираш на 45 години? Дали сакаш да не се замараш за иднината?

Вака почна маркетерот кај мене. Па после почна за тоа дека пензискиот фонд банкротира, па на крај да изврти дека шемава е вистинското решение и облакот во Полска и Словачка со фановите на Легија Варшава која го победи Вардар.

Да не ти кажам ВФП агент како ми почна продажен состанок. Ми се насра на цел работен век и образование. Незнам што ве чудат агентски оверселови, прилично стандардна очекувана работа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Моја роднина имаше 10000 евра во поени и знаеш кога ги уновчи?НА СВЕТИ НИКОГАШ!

Па нормално кога не напраил мрежа што ќе му ги враќа парите него отишол на термин, му покажале авиони камиони јахти, и овој фркнал 10.000 еура. Нека иде да плаче по телевизии, што да ти кажам. Гарант не ни прочитал што купил и под кои услови.

Да не ти кажам ВФП агент како ми почна продажен состанок. Ми се насра на цел работен век и образование. Незнам што ве чудат агентски оверселови, прилично стандардна очекувана работа е тоа.
Автоматски споено мислење:

Па нормално кога не напраил мрежа што ќе му ги враќа парите него отишол на термин, му покажале авиони камиони јахти, и овој фркнал 10.000 еура. Нека иде да плаче по телевизии, што да ти кажам. Гарант не ни прочитал што купил и под кои услови.
Друже ниедна понзи шема или пирамидална не може да функционира на долг рок тоа да го запамтиш.Едино легално во оваа фирма беше картицата што ја даваа бесплатно за да имаш ситен попуст преку кешбек и оние тв боксовите што прикажуваа реклами додека гледаш ТВ бидејки фирмите што се рекламираа им плааќаа на Lyoness.Е од тие тв боксови тој што им ги делеше бесплатно имаше добра заработувачка бидејки колку што ќе земе корисникот од 0 до 1500 денари максимум месечно истите пари како награда ги зимаше тој што му го дал а коштаа околу 10 евра.Значи после само 1 месец од давање на корисник овој ги враќаше парите од уредот.

Друже ниедна понзи шема или пирамидална не може да функционира на долг рок тоа да го запамтиш.Едино легално во оваа фирма беше картицата што ја даваа бесплатно за да имаш ситен попуст преку кешбек и оние тв боксовите што прикажуваа реклами додека гледаш ТВ бидејки фирмите што се рекламираа им плааќаа на Lyoness.Е од тие тв боксови тој што им ги делеше бесплатно имаше добра заработувачка бидејки колку што ќе земе корисникот од 0 до 1500 денари максимум месечно истите пари како награда ги зимаше тој што му го дал а коштаа околу 10 евра.Значи после само 1 месец од двање на корисник овој ги враќаше парите од уредот.

Понзи пирамидална шема што постоела 22 години со регистрирани фирми во цела ЕУ не постоела и нема да постои никад. Понзи шемите траат неколку месеци, никад регистрирани правни субјекти во земјите, традиционална реклама никад, за тоа плаќаш не добиваш никаков документ него или кеш пара или крипто. Овде ништо од тоа немаше, така да, те разбирам бараш крв, ама нема да ти се оствари.

Понзи пирамидална шема што постоела 22 години со регистрирани фирми во цела ЕУ не постоела и нема да постои никад. Понзи шемите траат неколку месеци, никад регистрирани правни субјекти во земјите, традиционална реклама никад, за тоа плаќаш не добиваш никаков документ него или кеш пара или крипто. Овде ништо од тоа немаше, така да, те разбирам бараш крв, ама нема да ти се оствари.
Дали знаеш во колку држави низ светот оваа фирма е тужена?

Дали знаеш во колку држави низ светот оваа фирма е тужена?

Мислам дека ни ти незнаеш во колку ни па кој е епилогот на тие тужби. И ова треба да биде доказ за што? Дали знаеш ти просечна B2C фирма колку тужби има, па уште распиштолена во 50 земји? Тоа е ризикот во МЛМ индустрија, така си се одлучиле газдите и веројатно биле свесни за тоа, затоа и опстојале толку години.

Мислам дека ни ти незнаеш во колку ни па кој е епилогот на тие тужби. И ова треба да биде доказ за што? Дали знаеш ти просечна B2C фирма колку тужби има, па уште распиштолена во 50 земји? Тоа е ризикот во МЛМ индустрија, така си се одлучиле газдите и веројатно биле свесни за тоа, затоа и опстојале толку години.
Еве ти детални информации за Lyonees па сам прочитај:

Еве ти детални информации за Lyonees па сам прочитај:

Ова ти е од земја во земја различни закони и случаеви. И пак сите останаа да функционираат до крај на постоење на платформата тоест до пред некој месец. Судски процеси и толкувања се нормални работи кога голема фирма работи со население. Да имало финална одлука, фирмата немало да постои одамна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom