Lycamobile Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Bi ve prasal zosto otkoga go portirav brojot od A1 vo Lyca, ne mi stigaat bezbednosni kodovi od Stopanska banka, i nemozam da aktiviram paketi na podolg period. Sto treba da se napravi?
Jas sum na Stb, a1 brojce e registrirano vo Stb,osvem od plajkajne nadvor od MK,nikogas ne stignalo sms od Stb....
Long term paket, samo preku web i najava kako gostin,(iscisti history od Chrome/mozila)ama ako prethodno si probal 2/3 pati mm,verojatno e deka tie blokirana kartickata treba dase javis 1212, da proverat..

Jas sum na Stb, a1 brojce e registrirano vo Stb,osvem od plajkajne nadvor od MK,nikogas ne stignalo sms od Stb....
Long term paket, samo preku web i najava kako gostin,(iscisti history od Chrome/mozila)ama ako prethodno si probal 2/3 pati mm,verojatno e deka tie blokirana kartickata treba dase javis 1212, da proverat..
I kako gostin povtorno zaradi bezbednost bankata pusta OTP na istiot broj koj sega e na Lyca, no ne pristignuva, a edinstveno samo preku veb e mozen paket na podolg period
Автоматски споено мислење:

I kako gostin povtorno zaradi bezbednost bankata pusta OTP na istiot broj koj sega e na Lyca, no ne pristignuva, a edinstveno samo preku veb e mozen paket na podolg period
Mozebi Lyca ne prifaka OTP kodovi od banki

Автоматски споено мислење:

Mozebi Lyca ne prifaka OTP kodovi od banki
Abe kako ne prifajka,od sekade stigaat verifikaciski kodovi OTP, 6 god,imam lyca broevi.
Prijavi i vo banka i vo lyca, da proverat dopolnitelno....

Imam +2 broja 1vo komercijalna i uniBanka i od tamu stiga sms i Otp za plajkajne...
Toj otp,go isprajka bankata,e sega so portirani broevi znae da zaluta porakata i da ne znae kade da stigne,ako tie brzo portiran brojot porakata stiga na Mno,operatorot....

Attachments

• IMG_20230427_085907.jpg
    IMG_20230427_085907.jpg
    147,6 KB · Прегледи: 13
Последно уредено:
Jas koga bev imav problemi so mnogu otp kodovi od aplikacii, no so banki ne, se prefrliv samo zaradi toa, parkingot i jsp.
Vo Stip mislam deka nema inkasatori i edina moznost mi e da plakjam preku sms, dovagjam od kocani i nemozam da trcam i da baram karticki za parking ako uopste go ima toj sistem ili da se najavuvam na parking. mk i da pravam akaunt i vnesuvam kredit pa plakjam parking.
Ako nekoj operator ne ponudi opcija za plakjnje parking,jsp i ne stigaat otp kodovi ne go smetam za operator koj mozam da go koristam.
Velat deka bilo mnogu dobro za stranci vo makedonija koga dovagjaat na nekolku denovi, eve naprimer si doagja moj blizok so avtomobil i odi vo drug grad i mi se javuva mi vika zosto nemozam da platam parking preku sms a stranec e i potesko e da se snajde da plate na drug nacin.
Ako nemase sim karticka od Telekom trebase pari na brisacot na kolata da ostavi hahaha.

Abe kako ne prifajka,od sekade stigaat verifikaciski kodovi OTP, 6 god,imam lyca broevi.
Prijavi i vo banka i vo lyca, da proverat dopolnitelno....

Imam +2 broja 1vo komercijalna i uniBanka i od tamu stiga sms i Otp za plajkajne...
Toj otp,go isprajka bankata,e sega so portirani broevi znae da zaluta porakata i da ne znae kade da stigne,ako tie brzo portiran brojot porakata stiga na Mno,operatorot....
Od Lyca operatorot mi rekoa odi vo banka i napravi refresh na brojot, go napraviv i toa i pak ne biva. Neznam dali e mozno vo banka da go trgnat telefonot i OTP da stiga na email

Ставив пакет на погрешен број, дали има шанси да ме оправат овие од лајка или тешко, секако не работат денес.

Ставив пакет на погрешен број, дали има шанси да ме оправат овие од лајка или тешко, секако не работат денес.
Ako si stavil denes,(long term?) pisi email za da vtornik se reagira...i potoa 1212, ke ti go prefrlat paketot na vistinskiot br.!

mala pomosh, go zemav ova 3 meseci 450denari projde pretplatata, na nov korisnik
1683059662906.png

jas se uste nemam kredit posle kolku vreme se aktivira cudovo ?

1683061159370.png

5 plus 5gb treba da imam zs samo 5 kazuva?

Последно уредено:
Ova sto si pisal nemam kredit me buni?Paketot posle naplata treba odma da se aktivira vo toj sekund,nema filozofija tuka mnogu.Proveri so kodot *137# sto ti pokazuva na samoto brojce.Da ne sj uplatil na nekoj drug broj po greska?

ete pogorew pisav pak

prvo mora izgleda da nadopolnam pa paket plus da odberam ?

momentalno plativ 650denari

Si platil 650den mozda zosto si gi stikliral i 200 den naplata i 3 meseci paketot.Proveri na *122# dali imas preostanato kredit.

Inace so paketot idat po 5 giga sekoj mesec.Samo ako si nov korisnik i prvpat aktiviras paket sleduvaat 10 giga prviot mesec ali za ova ne sum siguren iako nema da me cudi i toa da ne vazi.

Inace sovet za drug pat.Sekogas koga aktivirate nekoj paket ili sto i da e,najavuvajte se kako gostin i prodolzete so drugite cekori.Mnogu e podobro.

Proveri si na *137# dali ti vadi eden paket ili dva i proveri *122# vidi dali imas preostanato 200den

se smeni sega vo 10gb,znaci ova kosta u stvari 350denari mesecno
1683116229620.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom