Од НЛБ тутунска веќе ме блокирале за да неможам да вршам трансакции онлине. Секој месец ги плаќав евн, водовод и телефонија но сега неможам. Кога се јавив во тутунска ми кажаа дека тоа го направиле бидејќи имало проблем со лајкамобиле. На мое инсистирање ми дозволија лимит за плаќање онлине сметки до 5.000 денари.
Ovde problemot e pogolem otkolku sto kazuva bankata,deka toa bilo od lycamobile posledica;
Nee fer prvo od lycamobile,potoa od bankata.
Prvo ova hakirajne na podatoci nee od pred 1mesec tuku e od 10.2023 togas cel sistem im krahira, samo hakerite mnogu umesno i pokasno se obiduvaat da,izvrsat krazba nelegalna odnosno pred 1 mesec kaj nas...
2; bankata nee fer bidejki za sekoja naplata 2step verification treba da bide Otp kod,koj treba da go isprajka preku sms,email,viber,whatsApp kako ke odluci korisnikot,i nikoj nema da bide osteten,em ti/jas/ drugi korisnici ke si plajkas, evn,a1,vodovod, aliexpress itn onLine bezbedno,em site zadovolni....
jas sega imam nova karticka od Kb,(isto e i so Stopanska,nema plajkano kon lyca a ne moze da se plati online)so nejze samo na bankomat i na pos terminal e plateno da se aktivira i proba dali e ok, ama onLine pak ne moze da se plajka limit 0, ni edna transakcija nema online napraveno,kako sega jas da veruvam na bankata.? Eve nema transakcija =0,nema plajkajne kon LycaMobile ,eve na mvno ne stigale sms ,eve ovaa debitna e povrzana so A1 broj(postpejd) na koj povtorno ne stigaat Otp,i na koj treba da se javam na call support da isklucat 10min,verifikacija za da pomine plajkajneto...
Vo stopanska resenie e da se javis isklucuvaat 10min, plajkas i pak 0.
Vo komercijalna izlegoja podobri bidejki ovozmozija limitot i broj na transakcii sam da smenam od 0/0 na kolku mi treba,
Pa zbiram sumata vkupna,odobruvam i brojot na transakcii,plajkam i pak vrajkam 0/0
Jas mislam deka problemot e so visa/masterkard i so bankite...