Луто!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Луто?!

• Обожавам луто!

Гласови: 203 73,0%
  • Мразам луто!

Гласови: 75 27,0%

• Вкупно гласачи
    278
Нема шанси луто ....и ако има некоја минимлна жичка лутко не го јадам

Доколку постои љута варијанта од секој можен производ, тоа е мојот избор. Премногу јадам љуто и тоа не е добро ама тоа е...ептен си го сакам.

Ретко се случува да јадам луто...:блабла:

со грав најдобро иде :)

сакам луто но умерено, многу луто ме гушии, а сеако лутите јадења на пр. лут авајр се повкусни од нелутите! ептен мерак!
мммммммммм

Епа јас не глесав :) Ниту го мразам ниту го обожавам :toe: Си јадам лутко во умерени количини, несмеам да претерувам заради желудникот..

Во македонската кујна знам за три врсти на лут зачин: Лута пиперка, кромид, црн пипер. Сите ги јадам а најмногу претеррувам со лутата пиперка. Лутата пиперка се дели на три оддели обична, везана (со жили низ нејзе) и феферони (во нив и малите бабувчиња ќе ги сместам).
Надалеку е познат лутиот зачин како антиоксиданс и затоа често во гарнирот од скарата имаме свеж кромид, лута пиперка и буковска сол кои што се тука за да ги минимизираат лошите влијанија од мрсното месо. Исто како што со ракијата оди кисела салата затоа што ракијата е база, а салатата треба да биде киселкаста односно киселина.
Него темава е за лутото како зачин јас јадам дури и претерано, а вие?

Кромид и посебно лук рокам ја,јез да после тоа треба да се мијам зуби 20 пати за мирисот али вреди.

Обожавам луто, и без него не седнувам да ручам -.-
Само има еден проблем кај лутите јадења, еднаш лутат убаво, коа влагаат, и втор пат љутат ЛОШО и болно, коа излагаат.. -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom