Луто!

  • Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Луто?!

  • Обожавам луто!

    Гласови: 203 73,0%
  • Мразам луто!

    Гласови: 75 27,0%

  • Вкупно гласачи
    278
Нема шанси луто ....и ако има некоја минимлна жичка лутко не го јадам
 
Доколку постои љута варијанта од секој можен производ, тоа е мојот избор. Премногу јадам љуто и тоа не е добро ама тоа е...ептен си го сакам.
 
Ретко се случува да јадам луто...:блабла:
 
со грав најдобро иде :)
 
сакам луто но умерено, многу луто ме гушии, а сеако лутите јадења на пр. лут авајр се повкусни од нелутите! ептен мерак!
мммммммммм
 
Епа јас не глесав :) Ниту го мразам ниту го обожавам :toe: Си јадам лутко во умерени количини, несмеам да претерувам заради желудникот..
 
Во македонската кујна знам за три врсти на лут зачин: Лута пиперка, кромид, црн пипер. Сите ги јадам а најмногу претеррувам со лутата пиперка. Лутата пиперка се дели на три оддели обична, везана (со жили низ нејзе) и феферони (во нив и малите бабувчиња ќе ги сместам).
Надалеку е познат лутиот зачин како антиоксиданс и затоа често во гарнирот од скарата имаме свеж кромид, лута пиперка и буковска сол кои што се тука за да ги минимизираат лошите влијанија од мрсното месо. Исто како што со ракијата оди кисела салата затоа што ракијата е база, а салатата треба да биде киселкаста односно киселина.
Него темава е за лутото како зачин јас јадам дури и претерано, а вие?
 
Кромид и посебно лук рокам ја,јез да после тоа треба да се мијам зуби 20 пати за мирисот али вреди.
 
Обожавам луто, и без него не седнувам да ручам -.-
Само има еден проблем кај лутите јадења, еднаш лутат убаво, коа влагаат, и втор пат љутат ЛОШО и болно, коа излагаат.. -.-
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom