Magic Kingdom во Орландо
Нашиов е за нигде, но знам дека како мал многу сум ги терал да ме носат тамо.
Been there, done that

Mи ја погодивте темава... Сум бил во 5 различни огромни паркови, меѓу кои е и овој на сликава погоре кој има површина од 52 квадратни милји, 4 или 5 различни парка, не ми текнува сеа по име да ги набројјувам, али најинтересен од сите ми беше МГМ ( Аеросмит ролекостерот и Холивуд хаус оф терор), од еден дел до друг се оди со моно-реил... значи има 3 дена да шетате и пак да не се изнашетате!
После, Universal Studios, исто во Орландо, најчесто вожњи од познати филмови како Мen in Black, The Mummy, Terminator... Најдобрата од сите според мене е The Mummy, затворен ролеркостер, со доста специјални ефекти. За оваа година е најавено отварање на The Simpsons, која би требало да биде и една од најголемиоте атракции....
The Islands of Adventure, кои се споени со Universal Studios, aма не станува збор за ист парк, туку се прилепени со цел да привлечат повеќе туристи. Е овој парк ми остави најголем впечаток... The Dueling Dragons, The Hulk... многу добри костери... Џабе зборам вака, тешко може да се опише...
The Spiderman вожњата е прогласувана 4 години по ред за најдобра вожња во Америка, и после тоа почнало да се прогласува најдобра вожња после Спајдермен

Редици има од по саат ипол до два чекање на 45 степени....
Оваа година, односно моментално, се гради Волшебниот свет на Хари Потер, на еден дел од Изгубениот Континент, кој како што предвидуваат ќе биде чудо на технологијата...
Има уште многу да се збори за овие паркови ама ај да не го тупам него да продужам со Bush Gardens во Тампа... ФАСЦИНАНТО... костери кои стварно ми го дигнаа адреналинот... главна атракција тука беше ШИКРА... пак ке кажам, не се опишува, пробајте да доловите....
Kumba:
Gwazi, drven koster:
имаше уште неколку, ама неможам да најдам добри видеа.
И за на крај, паркот со најмалку вожњи, ама сепак интересен за шетање, Sea World. Тука има повеќе интерактвини представи, како на пример со китови убијци односно Шаму, и со делфини, можете да видите неколку вртси на ајкули, пингвини, да галите и храните делфини, многу егзотични птици и ЕДЕН ролеркостер :nesvest:
Еве ја Орката:
Толку, се изморив, ама и убаво се присетив... на вистинското значење на поимот ЛУНА ПАРК

!
:helou: