Лунапаркови

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
uf, uste mi e svezo sekavanjevo, me pogodivte :) . Sea pred edna nedela bev vo Efteling, super e . Se vozev na toja pitonot, kako rolerkester neso , pa na pegasus, neso drveno, pa vo edna vila volta, to mi bese mnohu interesno poso nekako cela soba se vretese okolu nas, a najinteresno bese na Flying Dutch....wwoooow! jbg, rabotea do 6, ne stignav da se vozam na uste nekolku raboti....ama aj, drug pat. Inace mnogu e golem, edna nedela sekoj den da odis trebit za da gi pominis site raboti...to e luna park, a ovie nasive ne zasluzvet da se viket luna parkoj, da ti e strav da se kacis na nesto...

Ами заслужвет, оти нашион ЗАБАВЕН парк се викет ЛУНА парк, а другите ЗАБАВНИ паркој си имаат свои имиња. You do the aftermath, кој заслужвет, а кој не, да се викет Луна парк.

како мала редовно си одев на вакви места..... а највозбудливо ми беше на балерината..:pos2::pos2:...мноооооогу одамна не сум била....:pos2:

Еј обозавам луна парк и ситее пари би ги оставила,ама штета тука кај нас нема.Инаку имам посетено некој во странство како помала и не се секавам на деталитее

Леле колку сакам лунапаркови уауу..Се имам возено на нешто и преубаво е ..и тоа како помала односно пред 3-4 години..aмаа како беше прекрасно :vozbud:само што не ми текннува како се викаше тоа :uvo:
Инаку годинава имав шанса да го видам и Пратер во Виена ,е тоа е веќе ЛУНАПАРК и тоа на екскурзија кога бевме..само за жал стигнавме во 6 сабајле па не работеше и само можеше да разгледуваме:tapp:

Само нели ..многу е поразлично кога гледаш сабајле...и кога гледаш навечер кога се работи:vozbud:

Од секогаш сум сакала да се возам на оној бордот што се превртува, и да одам у оние хорор куќите али оние у странство каде што се стварно страшни а не овие глупостиве кај нас..и да се возам на тоа како се викаше...?? е незнам коа ке ми текне ке преправам:wink:
Еве што ми е најинетресно:
lunapark.jpg

аааа колку е прекрасно0о0о0о0о:
800px-Super_Star.jpg

100_9524.jpg

100_9514.jpg

ај доста се да остаам место и за другите..др пат ке стаам уште:)

Јас па никако да ги научам имињата на врталата на кои сум се качила.
Но добро, еве со слики да ви ги кажам тие што не ги знам со име, освен Куќата на стравот. Мало искуство беше тоа, во еден мал луна парк во Салзбург, но иако мала куќа се откорнав од вриштење!
Другите нешта се овие ...

p364580-Sydney-Luna_Park.jpg

Е, на ова кога ме качи друштвото со кое бевме на одмор во Бугарија пред некоја година, мислам дека срце ќе ми излезеше. И добро, може немаше да е толку страшно, ако не застанеше чудово да врти токму тогаш кога ние бевме најгоре! Почнав да мислам дека нешто се расипало, дека нема како да слезиме и слични хорор сцени. Толку многу имам врискано, што незнам како не ги оглувев или умрев од смеење луѓето со мене. Во секој случај, никогаш пак!

Другото вртало, на кое ме качиња едни Кајганџии беше исто толку страшно и поради опклада морам пак да му се плашам! Не е толку високо, но е побрзо и пострашно дека оди и напред и назад, мамата!
Еве го баш тоа ...
1304239727_78db419589.jpg

Како најстрашно нешто на кое се имам возено, морам да ја прогласам Балерината. Значи нешто слично на претходново, само ептен позаебано ... знаете де. И на неа никогаш пак нема да се качам, ни за опклада ни за пари, ни за ништо!:nesum:
Иначе со раат си се возам на количињата и би можела на тие детските коњчиња и слични нестрашни работи. Не би ни помислила да се качам на бродовите, на тие врталата на конци што висат, на бесните возови и слични престрашни работи за мене. Немам потреба од такви предизвици и имам навистина параноични стравови од истите.
Баш би сакала да не се плашев и да лудував нон стоп по луна паркови, но тоа е ...:jaj:

Само еднаш сум се качила на едно одвратно кога бев пред неколку години во Грција, не знам ни како се вика. Само знам дека се вртеше не во круг туку вертикално. Многу пиштев и ми беше страв, а целата силна демек немам гајле. Кога застана, а јас со главата надолу, позеленав. Немав глас ни да пиштам, мислев ќе си умрам. Човекот што го пушташе мораше да го запре и им го прекина задоволството на сите заради мене. Од тогаш си ветив дека никогаш веќе нема да се вртам или да изигрувам херој кога не сум за тоа. Жива сила не може да ме натера на било што од овие страшниве да се возам.
Сакам вакви чуда, но само да гледам. Би отишла и би стоела на страна, би им се чудела на другите како имаат гз и би се преплашувала на секое. Само од гледање.

obozavam luna parkovi
sum bila vo Viena vo PRATER stvarno e super i tamu se vozev za prv pat na Rolerkoster i sea skoro bev vo Budimpesta super si pominav iako posle mi se losese nenormalno mnogu,ama ipak se isplatese:vozbud:

Кога бев мал одев мноооогу често ама сега нема време за ништо плус и не сум во тие години за да посетам лунапарк:toe:

Во Дизниленд Париз нема многу ролеркостери мислам 4-5 беа ама има многу други интересни работи. Поделен е на 4 делови Frontierland, MainStreetUSA, Discoveryland, Fatnasylend и во секој има подделови околу 50тина вкупно и секој си има своја содржина. Со еден збор се е толку бајковито.
Али една од поинтересните работи беше парадата. Лелееее се осекав како во цртан филм на дизни:vozbud: Само љута бев што не ми дадоа во прв ред да стојам децата требало таму. Па и јас сум дете :icon_lol:
А проблем најголем беше што да се купи од тие продавници со милион реквизити мислам таму најмногу пари потрошив:) и да си отидам од паркот. Пак ќе одам :pipi:

f_HPIM2184m_7b0acf4.jpg

f_HPIM2228m_63b81cd.jpg

f_HPIM2230m_9df78e6.jpg

f_HPIM2242m_b1b9f11.jpg

f_HPIM2220m_c2444c2.jpg

f_HPIM2191m_eb8fe93.jpg

какви се има по светов:zver:ски

мн сакам да се возам на некој "страшни" работи.еднаш во Грција се возев на еден круг кај со седиш и се држиш со раце а тоа врти во круг и како што повеке забрзува така ти се креваш нагоре само со рацете се држиш мн беше убаво сакам и на ролеркостер да се возам ама здравје боже некогаш:pipi:

ОБОЖАВАМ :) МНОГУ :) Особено ги сакам оние страшните :) Кај нас мислам скоро на се' се имам возено (освен на новите детски што се)...
Највеќе ја сакам трамболината :) (Пред 2 години, секоја вечер искачавме порано за да идеме прво да скокаме па да седиме во парк :)) И количките за удирање (да се пофалам, најбоље сум :pos:).
Надвор имам отидено во Грција (незнам точно каде), во Турција (ни тоа), во Унгарија (Будимпешта), Црна Гора (Будва), Австрија (Виена)... Ииии па во доста сум била :).. Сум се возела на различни и сите ми се свиѓале... Али сеуште не сум се возела на Ролер Костер :) А тоа мнооооогу сакам :) Само уште друштво да си најдам :)

Сакам да посетам некој огромен луна парк ова кај нас не ни може да се нарече луна парк, ако ви е мил животот не се возете:toe:
Имам гледано во другиот дел од Европа или Америка што ти не има да ми се укаже шанса да идам не чекам ич.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom