LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    293
само шо ја изгледав петата епизода од четвртата сезона (4x05 The Constant). оваа епизода ја ставам во топ 3 од цела серија. колку е испреплетена тоа е страшно. сеќавам се првиот пат кога ја гледав, бев изгубен во време самиот, исто ко Дезмонд :icon_lol:

-Hey Oliver Twist
-Okay Tarzan
-That's right Avalanche
-Listen Zoro

:icon_lol::icon_lol:
Kolku sum se gazel od smeenje na nadimacive sto gi upotrebuvase za site poedinecno Sawyer:pos:.
Jack-ass, El Jacko and Ana Lulu ,Mr Miyagi(Jin),Iraqui,Abdul Al Jazeera(Sayid) ,Bruce Lee from the Frightening (Miles),

Richard_Alpert_Age_Meme_by_Hungrimunki.png

Like a BOSS :icon_lol:

Денес ја доглеав серијава која ја остаив уште од времето на А1:icon_lol: Најбоље серија со мистерии,али ко да ја измениле идеата со тек на време.Ги изглеав сите сезони за брзо време и поише го заприметив тоа.Како да им фалат повеќе сезони пред 6тата некако наеднаш од ниво на мистерии со кој е Видмор се префлаат на богови и тн.
Најмистерија ми беше куќаркатаo_O

Куќарката.
Од толку мистериозни работи за куќарката си се фатил :D

:pos: нез ми изглеаше језива ептен као виша сила,и на крај ја запалија :facepalm: Кузнае што му се вртело у галва на режисерот.
Ми изглеа ко да си дал 2 насоки во филмот,едната е да ги објасни феномените преку наука а другата со некој суперсили..Од самиот почеток имаше нели ова окното а ги имаше и рандом мртви луѓе/духови..Дарма и Ди Адрс :D После смоуки вадеше механички звуци,бегаше од тоа оградата..Куќарката нели најдоа документ дека е изградена од дарма.Значи според ова може да претпоставиме дека идел преку наука да објасни,ама па и Џејкоб се спомнува во втора сезона,значи го имал ова у предвид и така да ја објасни прикаската.Најверојатно планирал да си дае 2 фори во случај да го притиснат со време и да си ја избере полесната варијанта.
Со мистерииве на островов има фора уште 5 сезони да праи,а не тука испаѓа овие другите,дарма,Бен,Лок сите да ти биле гол курац на крај..

Читав една теорија на тоа cracked дека црното било половина заштитник на островот,како Џејкоб.Али коа го глеав ми изглеаше kо виша филозофија да удира,со тапата и шишето како тоа е злото и не смее да искочи,и островот го држи заробено. Која е логиката островот да го чува својот одбранбен систем да не излезе..

Некој да ми даде асален линк/торент/штоидае за овие делови? Се еба хардот, отидоа овие:

Lost Season 1 Episode 20.5 - The Journey
Lost Season 2 Episode 00 - Destination Lost
Lost Season 2 Episode 09.5 - Revelations
Lost Season 2 Episode 19.5 - Reckoning
Lost Season 3 Episode 00 - A Tale Of Survival
Lost Season 3 Episode 06.5 - The Lost Survival Guide
Lost Season 3 Episode 21.5 -The Answers
Lost Season 4 Episode 00 - Past, Present & Future
Lost Season 5 Episode 00 - Destiny Calls
Lost Season 5 Episode 13.5 - The Story of the Oceanic 6

0x12: A Journey in Time
0x13: Final Chapter