LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Mr.Eko не сакал да го продолжи договорот иако го планирале за подолго. Зошто го убија така, (можеби) ќе видиме. Чадот не убива никого, тие што го контролираат убиваат со него. Чадот е оружје.

Mr.Eko не сакал да го продолжи договорот иако го планирале за подолго. Зошто го убија така, (можеби) ќе видиме. Чадот не убива никого, тие што го контролираат убиваат со него. Чадот е оружје.

Ја мислам дека MIB Е ЧАДОТ, односно се работи за истата персона, што значи не можи MIB да биди на една страна, а чадот на друга... Тие се едно исто. Пример земи епизодата со Лок и Бен кога ќе му суди смоуки, кога и да се појавеше, Лок мистериозно го „снемуваше“. Стварно глуп превид направија со тоа што Џејкоб му е газда на Бен, а Бен го користи неговиот најголем непријател како оружје. Џејкоб требало да му речи да не се задева со него. :)

Ја мислам дека MIB Е ЧАДОТ, односно се работи за истата персона, што значи не можи MIB да биди на една страна, а чадот на друга... Тие се едно исто. Пример земи епизодата со Лок и Бен кога ќе му суди смоуки, кога и да се појавеше, Лок мистериозно го „снемуваше“. Стварно глуп превид направија со тоа што Џејкоб му е газда на Бен, а Бен го користи неговиот најголем непријател како оружје. Џејкоб требало да му речи да не се задева со него. :)

Од каде знаеш дека е така?

Што ако гласот во кабината „help me“ е на МИБ, а во исто време Смоуки парче правеше по островот?

Од каде знаеш дека е така?

Што ако гласот во кабината „help me“ е на МИБ, а во исто време Смоуки парче правеше по островот?

Па дури и човекот во кабината да не е Џејкоб, Бен примаше директни наредби од него преку Ричард и преку разните ливчиња од Џејкоб...

И од каде моќ и право за него да го повикува непријателот на Џејкоб. Реално, Ричард прв би се побунил на тоа со оглед на тоа колку е уплашен од него и со оглед на тоа што знае на што е способен...

Џабе ја бистриме пак нешто сосема трето ќе излезе :)

Сезона 5 епизода 15 расплетот помеѓу Дарма (Хуго, Мајлс, Сојер), убивањето на Фарадеј од страна на неговата мајка во 1977. и моментот кога Лок ќе се сретне со Ричард во 2007. и ќе го однесе на локацијата каде пред 3 години во моментите на time travel-от беше загубен, ќе се обиде да се спаси самиот себе се моменти што се одлично склопени се на се лудница!
Ричард како советник на островот на прв поглед обичен човек без никакви познавања но во него се крие моќ која ја покажува низ целото време за кое и тој самиот не е свесен дека го поминал.

А и значително многу се променија главните улоги на Бен и Џек. Фантастична содржина на крајот на 5. сезона иако првите неколку епизоди изгледаа нелогични сепак се врати креативноста и нивната поврзаност.

ПС. Ми дојде идеја да се направи страна за серијава на македонски. Ама ете имало http://lostmk.com/ :)

Не знам дали сум го пропуштил овој дел кога бил објаснет или воопшто не било објаснето до сега. Ме интересира кога овие од Аџира слетаа на Островот слетаа на изградена писта, истата писта која Сојер и Кате ја градеа кога беа грабнати од Другите. Пошто другиве користеа подморница за да го напуштат Островот и да се вратат на него тогаш што ќе им беше пистава. Или пак таа беше специјално изградена за да може овие од Аџира да слетаат на неа? Тогаш како знаеле овие дека такво нешто ќе се случи?

Не знам дали сум го пропуштил овој дел кога бил објаснет или воопшто не било објаснето до сега. Ме интересира кога овие од Аџира слетаа на Островот слетаа на изградена писта, истата писта која Сојер и Кате ја градеа кога беа грабнати од Другите. Пошто другиве користеа подморница за да го напуштат Островот и да се вратат на него тогаш што ќе им беше пистава. Или пак таа беше специјално изградена за да може овие од Аџира да слетаат на неа? Тогаш како знаеле овие дека такво нешто ќе се случи?

Изгледа ја гледаш 5 сезона на А1, еве ке ти кажиме дека досега, 6 сезона, 7 епизода, пистата не е релевантна.

Абе си ја гледам ја и последнава сезона, него баш сега на најавиве на А1 случајно ја видов пистата и затоа ми текна на тоа. Знам дека не е релевантно али пак ме копка од кај знаеа овие уште во time line од 3 сезона дека во 5 сезона ќе има авион кој ке ја искористи таа писта. И башка уште една работа не ми е јасна. Додека траеа сите тие time travels на островот што се дешаваше со Другите? Дали и тие го доживуваа истото или пак само оние кои ги грабнаа како Синди, Зак и Ема.Јеби га знам дека сега овие работи не им се приоритет али ко што кажав многу ме копка кога вакво нешто ке остане необјаснето.

Абе си ја гледам ја и последнава сезона, него баш сега на најавиве на А1 случајно ја видов пистата и затоа ми текна на тоа. Знам дека не е релевантно али пак ме копка од кај знаеа овие уште во time line од 3 сезона дека во 5 сезона ќе има авион кој ке ја искористи таа писта. И башка уште една работа не ми е јасна. Додека траеа сите тие time travels на островот што се дешаваше со Другите? Дали и тие го доживуваа истото или пак само оние кои ги грабнаа како Синди, Зак и Ема.Јеби га знам дека сега овие работи не им се приоритет али ко што кажав многу ме копка кога вакво нешто ке остане необјаснето.

Тhe Others се посебни луѓе пошо се под закрило на Џејкоб. Џејкоб е некоја натприродна сила, што значи дека разумното објаснување прекинува тука. Истото важи и за пистата, Џејкоб му рече, нели. Тие се работи во серијава кои добиваат на величина бидејќи копкаат а лесно се објаснуваат. Кога се вклучија натприродни сили, време е да се откажеме од разумно, логично објаснување. :)

ГОЛЕМ СПОЈЛЕР за 6/14

Дезмонд, Илана, Џин, Соер, Сан, Видмор, Зое??? ќе умрат

ИоСоно, јас веке одамна кажав за тоа дека Џејкоб постои преку Хјуго, ама кој да ме чита :baeh:

Експерту, дај те молам, ако не си ја видел 14 епизода, немој да ја отупиш со СПОЈЛЕРИ :), пиши си дека ке умрат, ама немој во црно да го ставиш.

И ја не знам какви се тие Back to the Future спојлери хаха

Слободно пиши си ги ич нема потреба црно да им ставаш... :)

И ја не знам какви се тие Back to the Future спојлери хаха

Слободно пиши си ги ич нема потреба црно да им ставаш... :)

Не мора да значи тоа што уште не се прикажани, дека не можи да истечи информација некоја. Ако е сигурен во вистинитоста на пишаното, тогаш треба да биди спојлерисано. Повеќе тоа има причина за „црнило“ од веќе излезена епизода. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom