LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
На крај ќе испаднит дека никој не ошол, дека животот ќе им биде како што викаат што ќе вило ако не оделе. А островот ќе си е по вода о многгу оамна и то :pos2:

Се фино, спојлерирано & остало. Ама, како ви се интересни тие спојлери, макар и да ги читате само за вас. Убива доста квалитетен дел од серијата тоа што може да го понуди. Ама ај, личен избор.

Се заебав што го отворив спојлерот, сеа не отварам Кајгана додека не заврши ЛОСТ. :toe: Неможе човек дали знае дали е ставено спојлер заради тие што не гледале или па воопшто.

Се заебав што го отворив спојлерот, сеа не отварам Кајгана додека не заврши ЛОСТ. :toe: Неможе човек дали знае дали е ставено спојлер заради тие што не гледале или па воопшто.

Ако мислиш на спојлери од минатата епизода, до денот кога е епизодата внимаваме, покриваме по тие што забораваат и така...

Ако мислиш на овие ѓоа-спојлери од типот што ќе се случи после 4 епизоди, уживај и гледај си слободно :)

Еве една интересна теорија за тоа дека во алтернативната времеска линија која се одвива без интервенција на Џејкоб, ќе дојди КРАЈОТ НА СВЕТОТ.

Пошто многу пати се спомнуваше низ текот на серијата (Дарма, Хокинг на Дезмонд му рече ако не појди на пат низ светот „ќе умрат сите“, Џејкоб е „the one who will save us all“ итн.) би било глупо да не се растантели таа тематика на крајот. Џејкоб бара кандидати кои ќе го заменат неговото место пошо знаеше дека му иди крајот и кои ќе го чуваат Островот, кој е најбитен за да не дојди крајот на светот. Е сеа, пошо во алтернативната линија, островот е потонат, тогаш по некое време доаѓа крајот на светот кој ќе биди прикажан во финалето, напоредно со спасувањето на светот во примарната линија. Поопширно ако сакате отворете го линкот, интересно...

Интересна теорија и морам да кажам дека фаќа место. Никогаш досега не сум помислил дека функцијата на островот и Џејкоб е за да се спречи крај на светот, но сепак можно е. Да се надеваме дека до крајот на серијата ќе се обелодени тоа и ќе дознаеме што е целата фрка.

Уба теорија оваа што ја постира БОЖИНО.
Само едно е лошо, најлошо.
Од оваа реченица "да го спасиме светот" feat. Heroes страв ме фаќат. Фобија имам од ова реченица. Дај Боже да не е така и со оваја серија.

Ако мислиш на спојлери од минатата епизода, до денот кога е епизодата внимаваме, покриваме по тие што забораваат и така...

Ако мислиш на овие ѓоа-спојлери од типот што ќе се случи после 4 епизоди, уживај и гледај си слободно :)

Во право е дечкото, не знаеш дали е за епизодата или нешто пишано.
Нема смисла, кој не ја глеал епизодата, што има во среда сабајле да влага на темата?

А вака само ќе се заебе некој, ќе отвори спојлер мислејќи дека е за епизодата и ќе дознае нешто што не сакал...Јас сум да нема спојлери за епизодите што поминале - веќе си прифатил ти спојлери во врска со тоа кога ќе кликнеш на LOST темата. :)

golem spojler
Naslovot na 16 epizoda

The title for Episode 6.16 is
"What They Died For".

Спојлери за наредни епизоди,крајни епизоди и сл. обавезно ставајте во црно.Баш како Експерт:wink:.Јас никако не сакам спојлери.Од овој момент се повлеквам од расправа на темава,дан налетам на некој нецензуриран спојлер. :)

Хуго, по прошлата епизода очигледно е дека ке биде онаа вркса Џејкоб - Џек, но не и налседник на Џејкоб. :toe:

И да, зашто Флок не можеше да биде убиен од Саид, а зашто Џејкоб можеше да биде убиен од Бен ... ок, знаеме дека Флок менува облици, од дим иде на некој починат од островот, а Џејкоб е едноставно Џејкоб, но сепак, останува тоа '' зошто '' за начинот на кој можат да бидат убиени.

Џек ќе биде Џејкоб а Хуго - Ричард. :pipi:

Флок претпоставувам не може да биде биде убиен бидејќи Џејкоб сеуште не го нашол својот „Луп“ (заменик) но нешто друго ме мачи мене.
Ако Флок е Смоуки како што „видовме“ и предходно еве бил заробен во онаа колибана виден (слушнат) од Лок (па несакајќи ослободен од Хуго).
КАКО во вид на дим односно како Смоуки беше “контролиран“ од Бен и по потреба ослободуван да реши (да отепа) неканети гости на островот???
Бен нели сеуште веруваше во Џејкоб и беше под замислена негова команда преку Ричард а го користеше “лошиот“ Смоуки дури и против луѓето на Видмор кој што треба нели да е “лош“ односно на страната Флок-Смоуки односно “лошиот“ Лок. :toe:
Дали малку продуцентиве ги побркале работите или ќе ни даат некое “логично“ објаснување за користењето на Смоуки по потреба?

Во право е дечкото, не знаеш дали е за епизодата или нешто пишано.
Нема смисла, кој не ја глеал епизодата, што има во среда сабајле да влага на темата?

А вака само ќе се заебе некој, ќе отвори спојлер мислејќи дека е за епизодата и ќе дознае нешто што не сакал...Јас сум да нема спојлери за епизодите што поминале - веќе си прифатил ти спојлери во врска со тоа кога ќе кликнеш на LOST темата. :)

А бе знам, ама знаеш што викаат за љубопитноста и мачката...

Ако Флок е Смоуки како што „видовме“ и предходно еве бил заробен во онаа колибана виден (слушнат) од Лок (па несакајќи ослободен од Хуго).
КАКО во вид на дим односно како Смоуки беше “контролиран“ од Бен и по потреба ослободуван да реши (да отепа) неканети гости на островот???
Бен нели сеуште веруваше во Џејкоб и беше под замислена негова команда преку Ричард а го користеше “лошиот“ Смоуки дури и против луѓето на Видмор кој што треба нели да е “лош“ односно на страната Флок-Смоуки односно “лошиот“ Лок. :toe:
Дали малку продуцентиве ги побркале работите или ќе ни даат некое “логично“ објаснување за користењето на Смоуки по потреба?

Не ја побркале продуцентите, ти си ја побркал :)

Мен ин Блек не беше ни Лок ни Смоуки. Откако се ослободил, можел да зазема разни форми. Од некоја причина, веќе не може да зазема други форми освен таа на Лок и на Смоуки.

Значи, чадот кој го контролираше Бен беше чад, исто како и Лок што беше Лок.

Кога излегвит нареднава

Не ја побркале продуцентите, ти си ја побркал :)

Мен ин Блек не беше ни Лок ни Смоуки. Откако се ослободил, можел да зазема разни форми. Од некоја причина, веќе не може да зазема други форми освен таа на Лок и на Смоуки.

Значи, чадот кој го контролираше Бен беше чад, исто како и Лок што беше Лок.

Да ја дообјаснам мојата “збунка“ бидејќи изгледа не ме разбра.

Џејкоб живее во стапалото. МИБ е заробен во колибата.
Бен повремено си го користи како оружје Смоуки (црниот дим), кој што е “затворен“ во храмот (така ни беше претставено), за да се ослободи од натрапници.
Значи црниот дим (што и да е тоа) го користи “добрата“ страна за заштита на островот.
Како сега ослободениот МИБ (лошиот) може да ја зазема повремено “формата“ на црниот дим, предходно чуван, контролиран и повремено користен од “добрите“ луѓе (како Бен) на Џејкоб???:toe:
Ми ја разбираш сега збунката?

Мене логично објаснување ми е црнот дим што предходно го “користеше“ Бен да е всушност Џејкоб химселф кој што исто би требало како и МИБ да може да зазема различни облици. :toe:

Ова од една страна има логика бидејќи нели тој црн дим ги потепа луѓето на Видмор противникот на Бен (а со тоа и на Џејкоб) и очигледно сојузник на МИБ, а од друга страна нели Џејкоб ни е претставен како МИВ (мен ин вајт :) ) односно добриот кој со допир ги лечеше и спасуваше “нашите“ јунаци.

Оваа контрадикторност продуцентиве мораат да ја објаснат или ќе им остане голем пропуст у серијава. :toe:

Да ја дообјаснам мојата “збунка“ бидејќи изгледа не ме разбра.

Џејкоб живее во стапалото. МИБ е заробен во колибата.
Бен повремено си го користи како оружје Смоуки (црниот дим), кој што е “затворен“ во храмот (така ни беше претставено), за да се ослободи од натрапници.
Значи црниот дим (што и да е тоа) го користи “добрата“ страна за заштита на островот.
Како сега ослободениот МИБ (лошиот) може да ја зазема повремено “формата“ на црниот дим, предходно чуван, контролиран и повремено користен од “добрите“ луѓе (како Бен) на Џејкоб???:toe:
Ми ја разбираш сега збунката?

Мене логично објаснување ми е црнот дим што предходно го “користеше“ Бен да е всушност Џејкоб химселф кој што исто би требало како и МИБ да може да зазема различни облици. :toe:

Ова од една страна има логика бидејќи нели тој црн дим ги потепа луѓето на Видмор противникот на Бен (а со тоа и на Џејкоб) и очигледно сојузник на МИБ, а од друга страна нели Џејкоб ни е претставен како МИВ (мен ин вајт :) ) односно добриот кој со допир ги лечеше и спасуваше “нашите“ јунаци.

Оваа контрадикторност продуцентиве мораат да ја објаснат или ќе им остане голем пропуст у серијава. :toe:

Верувај преголем би бил превидот за да го направат.

Чадот е чад, не е ни добар ни лош. Зависи само кој го контролира. Едно време го контролираше Бен. Сега го контролира МиБ. Веројатно не на истиот начин. Едноставно, МиБ може да зазема разни форми, а како го прави тоа ќе треба да објаснат до крајот.

Зошто чадот го уби Mr.Eko, тогаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom