LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Зошто сигналната ракета ја покажаа два пати кај што испукува?
:toe:
Дали Џек и компанија значи дека се во исто време со Evil Locke?
Ако испукаа две сигнални ракети, значи не?
А ако испука една сигнална ракета и ја покажаа истата два пати, значит да.

Испукаа две ракети, а ако се Џек и компанија во исто време со Evil Locke, значи дека се во 2007ма година... Изгледа имало уште еден тајм травел... Она што го кажа Iosono.

Tоа во сегашната епизода можеби се случува 100 и нешто дена пред да прелета авионот, бидејки ако е подоцна, како тогаш островот е под вода?

Не, ова во епизодава е 100 и нешто дена откако се на островот, откако авионот прелетал. Секвенцата во авионот е почеток на крајот на серијата, она што ќе се случува откако (конечно) ќе се вратат во минатото и ќе го збутаат островот под вода. Поинаку кажано, авторите само го поместиле тој дел паралелно со остатокот од дејството. Кога ова би било драма, би се одвивало по овој редослед: прво ќе се прикажуваше делот на островот, едните против другите (или против новиов Лок), островот ќе завршеше под вода, планот на Изгубениве ќе се оствареше. Веднаш потоа ќе следеше враќањето во изменетата реалност: авионот, аеродромот итн...

Исто е, само работите не се прикажани една по друга туку паралелно, за да бидеме збунети малце.

Ова за Дезмонд..
Мислам дека е во авионот,затоа што отиде во ЛА да ја бара мајка му на Фарадеј..
Баш вчера на А1 ја гледав епизодата и ми текна дека тоа би можело да биде..

Не може да биде тоа, Дезмонд е на авионот во истото време кога треба да е на островот (додека другите прелетуваат и паѓаат). Уште не тргнал во ЛА и нема појма које Фарадеј и која му е мајка, кога авионот прелетува.

Одговорот е ваљда дека островот е потопен, иднината е сменета, Дезмонд не може повеќе да биде на островот кога авионот прелетува, зошто островот го нема. Па така се наоѓа на авионот или било каде на друго место на светов, сеедно.

Мислам дека теоријата на IOsonoINTERISTA е доста добра.

Еве една моја теорија поврзана со тоа шо го „кажа“ Juliet по смртта: „It worked“.

Мислам дека тоа значи дека планот за ресетирање на времето им успеал. Како го знај тоа Juliet? Па во 3. сезона Desmond од ко го сврти Fail-Safe клучот, почна да патува низ времето заради то шо беше во центарот на магнетното поле. Juliet сега беше на истото место и мислам дека и Juliet почна да патува низ времето исто како Desmont. И пред да умрe Juliet беше во друго време и виде дека тие стварно успеале.

И да, сите се сега во исто време. Најверојатно 2007. (мислам :) )

Зошто Desmond не беше на островот? - Оти во таа временска линија островот беше под вода.

Evil Lock сака да си оди дома??? - Каде дома? / Најверојатно „дома“ во иднината. Само тоа можи да објасни зошто MIB (Evil Lock), Jacob, Richard? не стареат.

Како и да е... Very confusing!!!

1.
Каде е Christian? И поважно:
2.
Од каде Desmond во авионот?

Гледајте ја епизодата, ќе дискутираме вечер. Внимавајте на спојлери, не им расипувајте на другите.
[/LEFT]
[/CENTER]

Да, сосема изумив за Дезмонд, ама и кај исчезна во авионот?

Во Кристијан и Дезмонд лежи одговорот за мистеријата на таа временска линија.

Ракетата еднаш испука, али филм е мора да се покаже и на двете места, неможе сплит скрин да направат.

Иначе и јас помислив дека не ја активирале бомбата, illustrated nja, и верувам многу други истото го помислиле, али досегашното искуство со серијата покажа дека не е така како што мислиме

А домата на лошиот батко мислам дека е the temple, и дека таму сака да се врати.

И да, сите се сега во исто време. Најверојатно 2007. (мислам :) )

Зошто Desmond не беше на островот? - Оти во таа временска линија островот беше под вода.

Evil Lock сака да си оди дома??? - Каде дома? / Најверојатно „дома“ во иднината. Само тоа можи да објасни зошто MIB (Evil Lock), Jacob, Richard? не стареат.

Како и да е... Very confusing!!!
Дека се во исто време, во исто време се. Онаа ракетата беше една, само прикажана два пати (ако ве збуни тоа).

Прееска му пишував на Божино околу одењето на Evil Lock дома. Мислам дека тоа дома е на земјата (надвор од островот де). Мислам дека Evil Lock бил заробен на островот и дури сега пронашол начин да излезе. Понатаму, мислам дека тој начин е преку храмот, но таму не можел да влезе поради Џејкоб и како што гледаме, огромна група негови следбеници. Додека Evil Lock (привремено име) е сам. Сега кога Џејкоб го нема, Evil Lock оди во храмот, зошто преку храмот ќе оди дома. Ова на некој начин го предвидел Џејкоб кој ги викна (со име и презиме како што видовме) нашиве Изгубени да бидат во храмот кога ова ќе се случи. Тие се последната надеж и по се изгледа ќе го стигнат да го уништат островот за Evil Lock да не може да се врати дома.

И уште едно прашање кое го дискутиравме со Божино а ме интересира што мислите:

Дали Evil Lock го контролира Smoke monster или Evil Lock e Smoke monster???

Дека се во исто време, во исто време се. Онаа ракетата беше една, само прикажана два пати (ако ве збуни тоа).

Прееска му пишував на Божино околу одењето на Evil Lock дома. Мислам дека тоа дома е на земјата (надвор од островот де). Мислам дека Evil Lock бил заробен на островот и дури сега пронашол начин да излезе. Понатаму, мислам дека тој начин е преку храмот, но таму не можел да влезе поради Џејкоб и како што гледаме, огромна група негови следбеници. Додека Evil Lock (привремено име) е сам. Сега кога Џејкоб го нема, Evil Lock оди во храмот, зошто преку храмот ќе оди дома. Ова на некој начин го предвидел Џејкоб кој ги викна (со име и презиме како што видовме) нашиве Изгубени да бидат во храмот кога ова ќе се случи. Тие се последната надеж и по се изгледа ќе го стигнат да го уништат островот за Evil Lock да не може да се врати дома.

И уште едно прашање кое го дискутиравме со Божино а ме интересира што мислите:

Дали Evil Lock го контролира Smoke monster или Evil Lock e Smoke monster???

Храмот сигурно ќе има форма на круг, и поради тоа evil Locke ќе неможе да влезе во него. Бидејки видовме што направи тој со пушката, кога направи круг од барут. Па чадта неможеше да го напдне во тој круг... Мн релно би било ова објаснување.

@IOsonoINTERISTA

There was a funny moment where Carlton said that John Locke is the Smoke Monster and most of the LA crowd which had not seen the episode yet freaked out because they were spoiled. Oops!

Последната епизода е на 23 мај :)

@IOsonoINTERISTA

There was a funny moment where Carlton said that John Locke is the Smoke Monster and most of the LA crowd which had not seen the episode yet freaked out because they were spoiled. Oops!

Последната епизода е на 23 мај :)

И мене ми се чини дека е Смоуки зошто го снема пред да влезе Смоуки а потоа му кажа на Бен: извини што мораше да ме видиш ваков (во вакво светло). Со оглед на тоа дека тој и не направи ништо посебно пред да влезе Смоуки, мене ми се чини дека Смоуки и Evil Lock се едно те исто.

Значи ние веќе гледаме како ќе биде крајот на серијава. Секоја епизодад ќе имаме по 20-тина минути за тоа како ќе им биде кога ќе го напуштат остворово.

Динамична премиера. :vozbud:
Не сакам да одам со разни теории претпоставки пошто скроз сум збунет.
Само ќе кажам две работи.
Џон Лок е закон.
Татко му на Џек го немаше во авионот затоа што можеби е жив.

@IOsonoINTERISTA

Нешто не ми е јасно со твојата теорија. Како ги објаснуваш куќите на Dharma на островот шо е под вода?

Значи ние веќе гледаме како ќе биде крајот на серијава. Секоја епизодад ќе имаме по 20-тина минути за тоа како ќе им биде кога ќе го напуштат остворово.

Нема да го напуштат. Ќе се дигнат у ваздух, како што требаше да се дигнат на крајот на минатата сезона. Планот ќе успее а она што го гледаме во авионот и потоа, е што ќе беше ако не беше, или изменетата реалност...

@IOsonoINTERISTA

Нешто не ми е јасно со твојата теорија. Како ги објаснуваш куќите на Dharma на островот шо е под вода?

За да го потопат островот (рецимо со бомбата), треба пак да се вратат назад во времето на Дарма и тогаш да го акнат. Зошто сега не им врши работа, ништо не им менува. Авионот прелетал, тие паднале, ако се дигнат во воздух, ќе умрат и крај.

Единствено ако се вратат назад во Дарма, го потопат островот, за авионот да не падне: ја менуваат реалноста.

И ја барам некоја дупка во идејава ама освен оние ситните работи кои можат нешто да расипат, генералната слика ми е оваа...

@IOsonoINTERISTA

Патување пак назад во времето, активирање на бомбата, ова што сега го гледаме е можеби како ќе заврши серијата, почетокот на крајот.

И нели смоуки беше чувар на темпл? Ќе да има две смоуки.

А ме интересира која беше типката што рече дека била на истиот авион со изгубениве...

Патување пак назад во времето, активирање на бомбата, ова што сега го гледаме е можеби како ќе заврши серијата, почетокот на крајот.

И нели смоуки беше чувар на темпл? Ќе да има две смоуки.

А ме интересира која беше типката што рече дека била на истиот авион со изгубениве...

Стујардесата шо му дава пијалок на Jack :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom