LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Ма штом е мое сигурно не е така, јас се утнав до сега. Интересна опција е дека се е експеримент на Дарма, но продуцентите наводно се изјасниле дека не е експеримент, не е ни сон на Харли ниту било чиј, не се ни во чистилиште, туку дека крајот ќе биде нешто најшокантното досега видено од сите ТВ серии. :vozbud:
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:Едвај Чекам!

Да, и земајќи го во предвид нестареењето и шминката околу очите можиме да претпоставиме дека Ричард е всушност човек од античко време.
А има и теорија дека тоа ланчето дава бесмртна моќ, затоа Ричард го сакаше телото на Пол, за да си го врати... затоа беше пуцаљката помеѓу луѓето на Ричард и Пол, затоа Хорас толку и се налути на жена му, и затоа изгледа подив и малкуцка постар во сцената со малиот Бен.
Maybe, maybe not. За почит е оставањето простор на олку теории.

Интересно, ама не верувам дека е така. Ричард го сакаше телото на Пол за да им го покаже на другите да знаат дека и Дарма имале жртви, а ланчето не е толку битно, да било битно одма ќе се побунеа другите.

Интересно, ама не верувам дека е така. Ричард го сакаше телото на Пол за да им го покаже на другите да знаат дека и Дарма имале жртви, а ланчето не е толку битно, да било битно одма ќе се побунеа другите.

Yes, cuz Richard is thirteen years old... and they stole his candy.
Кажав уште пред некој ден, ланчето е талисман кој сигурен сум 100% ќе го сретнуваме и понатаму во серијава. Гледаш во колку многу ситуации го сретнавме досега симболот и колку можни сценарија постојат. :)

И никој не спомна ништо за мојата теорија со Stargate и вклучување на вонземјаните во серијава. :D

Убаво, но пропушташ еден дел.
Статуата не може да биде божица во никој случај. Хинт, види ја должината на сукњата. И со друг дебатирав за ова, затоа и ја напишав песната. :D Во египетската култура не било дозволено жените да носат сукња над колена. Значи сигурно е машки бог, кој точно велиш дека не можеме да знаеме. Јас претпоставувам дека е Хорус, поврзано е со светлината, светлината е живот, светлината е онаа од Орхидејата, истата таа Орхидеја која се наоѓа на 500 метри од статуава. Значи како еден вид на заштитник е статуата. Ти претпоставуваш дека е некој друг бог и тоа е твоја теорија. Можеби си ти во право, можеби јас.

Да ги замрсам уште повеќе работите, многумина по лост форумите претпоставуваат дека лицето на статуата ќе ни биде многу познато, еден од ликовите во Лост. Целат на Џек... Јас сепак мислам дека тоа ќе биде претерано, сите Изгубени да се всушност реинкарнирани египетски богови, сето ова ми делува како ептен Јуџи-О стил. :)
Тоа болдираното не го знаев:). Ама стојам на тоа дека може да има и две статуи. Ногата на онаа статуа што ја видовме имаше 4 прсти и имаше сандалчиња.
Анубис има 4 прсти, ама нозете му се боси на секоја слика. Така да... прочитав исто и за таа теорија дела може да биде фацата на некој од изгубените. Ама ако е Џек ќе го направат ептен глупаво, затоа што тој одамна ја изгуби смислата на глава улога, не ми е веќе ни интересен.
Ако се појави некоја лостис фаца на статуата, целам кон Лок, затоа што кутриот најмногу претрпи во све, и веќе почнав и јас да верувам дека тој е посебен:).
Можеби Ричард го сакаше телото на Пол само поради правдина. Ама, ако се свртиме пак на египетската митологија, мислам дека не им било дозволено труповите директно да ги закопуваат во земја, туку прво да ги мумифицираат.

Бебето што се роди сега е најверојатно Итан.
Не може да биде Итан, зошто бебето се роди во сегашно време, мислам дека веќе престанаа со тајм травелинг.
Туку одвај чекам нова епизода.Ќе биде интересен новиот триаголник со Соер е двете дами:back:

Не може да биде Итан, зошто бебето се роди во сегашно време, мислам дека веќе престанаа со тајм травелинг.
Туку одвај чекам нова епизода.Ќе биде интересен новиот триаголник со Соер е двете дами:back:
Не се роди бебето во сегашноста. Тие се сега во 1974та година, освен Лок и Бен кои се во сегашноста.
Тајм травелот заврши, ама тие останаа заглавени во 1974.

Не се роди бебето во сегашноста. Тие се сега во 1974та година, освен Лок и Бен кои се во сегашноста.
Тајм травелот заврши, ама тие останаа заглавени во 1974.
Ау да, заборавив дека Џулиет кажа нешо такво судејки по костимот на Пол.Тоа значи дека Џек, Кејт, Харли и цо. се во 74?!

Ау да, заборавив дека Џулиет кажа нешо такво судејки по костимот на Пол.Тоа значи дека Џек, Кејт, Харли и цо. се во 74?!
Сега кога се вратија повторно на островот да.
Уствари, да се поправам, или 1974 или 1977, Џулиет го виде костумот на Пол, па отидоа 3 години понапред, така да околу овај интервал ќе е:).

Е сега, некој да ми каже како се викаше епизодата кога гледавме флешбек од Бен, кога тој беше мал. Мислам дека во една милисекунда таму се појавува Соер, па сакав да проверам.

Јове позз.

Многу мистерии а малку разјаснувања:toe:Сега треба полека по полека да се објаснува а да не биде последните 2 епизоди...

Сега кога се вратија повторно на островот да.
Уствари, да се поправам, или 1974 или 1977, Џулиет го виде костумот на Пол, па отидоа 3 години понапред, така да околу овај интервал ќе е:).

Е сега, некој да ми каже како се викаше епизодата кога гледавме флешбек од Бен, кога тој беше мал. Мислам дека во една милисекунда таму се појавува Соер, па сакав да проверам.

Јове позз.
Да се самоцитирам.:helou:

Да,да Хорас не му е татко на Бен(то е кога ќе правиш 6 сезони од серија која можеше да заврши со 3),ама знаев дека го имаа покажано претходно.Јас мислев дека Хорас беше во комбето со Бен кога ја стави гас-маската и покоси се живо од Дарма.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_Behind_the_Curtain

bscap0000.jpg
сликава од 3x20
a следнава епизода од 5 сезона
Namaste

Jacob-ManBehindTheCurtain (1).jpg
One of the few frames where Jacob is visible

Дајте линк за down, за епизодата La Fleur. Фала :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom