LOST

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    291
Хорас не е татко му на Бен, туку тој му се појави на John во сон кога John ја бараше кабината на Jacob. Во сонот сечеше дрва и му течеше крв од носот...

Исто така Хорас присуствуваше на раѓањето на Бен. И Хорас го вработи татко му на Бен во Dharma. :)
Да,да Хорас не му е татко на Бен(то е кога ќе правиш 6 сезони од серија која можеше да заврши со 3),ама знаев дека го имаа покажано претходно.Јас мислев дека Хорас беше во комбето со Бен кога ја стави гас-маската и покоси се живо од Дарма.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_Behind_the_Curtain

Неразбирам зошто Кејт, Хуго и Џек не му кажаа на Џин дека Сан исто така се вратила на островот. Ако му кажеа, он во епизодава немаше да ги носи кај Соер, туку ке шетаа низ островот да ја бараат. A Џин секако ги прашал како му е жената, нелогично е да не ги прашал.

Плус, што се случи со останатите преживеани, Роуз, мажот и, и уште некој ликови...кај се тие?

Откога ке дознае Џин дека Сан се вратила на островот, ке сака да го убие Лок, дека нели овој му вети оти нема да ја врати. Веројатно така ке започне "војната".

Widmore feat. Dharma feat. O6 vs. The Others a.k.a The hostiles feat. John Locke
Stay tuned. Who's right, and who's wrong? (=

Неразбирам зошто Кејт, Хуго и Џек не му кажаа на Џин дека Сан исто така се вратила на островот. Ако му кажеа, он во епизодава немаше да ги носи кај Соер, туку ке шетаа низ островот да ја бараат. A Џин секако ги прашал како му е жената, нелогично е да не ги прашал.

Плус, што се случи со останатите преживеани, Роуз, мажот и, и уште некој ликови...кај се тие?

Откога ке дознае Џин дека Сан се вратила на островот, ке сака да го убие Лок, дека нели овој му вети оти нема да ја врати. Веројатно така ке започне "војната".

Навистина ... Што стана со Роуз и со другите???

Иии сега ја гледав 8мата епизода, закон е.
Една од наЈдобрите епизоди. Тоа патувањето низ времето заврши, наскоро мора да се појави и Лок а Соер веќе се најде со Џек, Кејт и Хуго. Тоа со статуата малце ме замисли ама ке го објаснат во следните епизоди (мораат)

Ае!!!

А привезокот што го видовме и кај статуата Хорус, можно е да е некој сјебан ''артефакт'' со магична моќ кој му припаѓал на Ричард! Затоа и го бараше телото на Пол, за да си го поврати. Сигурно му го украле сопружниците, па затоа неговите луѓе сакаа да ги убијат крадците! Па потоа ги начека Сојер, па ја спаси па оваа остана бремена од Хорас, па овој се искара и испијани поради привезокот кој женицата:D сеуште го чуваше... и се замрсија сметките и то. Ах Ричард, Ричард мумијо стара... :D

Најверојатно има поврзаност со стар египет....
И најверојатно египјаните биле први што дошле на островот....
Имено, статуата е најверојатно Анубис, египетски бог, кој е чувар и судија на мртвите....
Привезокот кој беше на вратот на типот(како ли се викаше) е стар египетски симбол за безсмртност....
Хиероглифи можеа да се видат скоро низ целата серија....

my.php
321pxankhsvgp.png

my.php

4x13glyphs.jpg

5x05temple03.jpg

caveglyphs01.jpg

my.php

my.php

Имено, статуата е најверојатно Анубис, египетски бог, кој е чувар и судија на мртвите....
Привезокот кој беше на вратот на типот(како ли се викаше) е стар египетски симбол за безсмртност....

my.php

my.php

my.php

my.php

Да .. Добра ти е теоријата...Само од каде они таму ..

Колку и да погодуваме, никогаш нема да погодиме што ќе се случи следното во ЛОСТ :cheeky1:

Да .. Добра ти е теоријата...Само од каде они таму ..

Па кажаа дека излезот бил во Тунис (а Тунис е блиску да Египет) ако не се лажам....
Ако истовремено е и излез/влез или слично....
Може овој ќе да е начинот.....
Истовремено се знае дека египјаните биле искучителни морепловци....
Можеби случајно налетале на него....
Како и да е мислам дека ќе има логично објаснување....

my.php
321pxankhsvgp.png

my.php

4x13glyphs.jpg

5x05temple03.jpg

caveglyphs01.jpg

my.php

my.php

Па кажаа дека излезот бил во Тунис (а Тунис е блиску да Египет) ако не се лажам....
Ако истовремено е и излез/влез или слично....
Може овој ќе да е начинот.....
Истовремено се знае дека египјаните биле искучителни морепловци....
Можеби случајно налетале на него....
Како и да е мислам дека ќе има логично објаснување....

Имав јас своја хипотеза дека натписите се всушност египетски хиероглифи но, не останав на тоа. Поради пресудниот ден и одбројувањето залетав накај Маите. Истражував и завршив во ќорсокак. Ја баталив таа претпоставка и си помислив тогаш сигурно станува збор за некоја друга заборавена цивилизација, која ние луѓето не сме ја истражувале доволно бидејќи немаме нити доволно материјални докази кои ќе потврдат дека истата постоела. Зборувам за Атлантида! Сепак и оваа теза паѓа во вода, зошто?

Затоа што налетав на ова.
Броевите 4 8 15 16 23 42 побарајте ги во соодветните поглавја на египетската Книга на Мртвите. Првите четири се патишта кои водат до смртта, а последните две се воскреснувања. Воскреснувањето и пресудниот ден ги среќаваме и во Христијанската религија. Некој треба да се жртвува, да умре па да воскресне за да го спаси светот...

http://www.digitalegypt.ucl.ac.uk/literature/religious/bdbynumber.html

Но тоа не е се, кога сите тие ќе се соберат и ќе се добие бројот 108(познат ни е од претходно поради одбројувачот од окното)... е кајганџии тој број во Книгата на Мртвите е всушност Судниот ден.

Еве нешто за да ја поткрепам тезата.
800px-Hieroglyphs.JPG

5x05temple03.jpg

И сеуште стојам зад ставот дека богот е Хорус, а не Анубис. Хорус е богот на светлината, светлина како онаа од Орхидејата, светлина како вечен живот, светлина како патување низ времето, светлина како порта до други светови, Stargate fan, anyone? =)

Сеуште не наседнавте на оваа теорија?
Huh, well google Horace Smith. Ups Horace, делува познато а богами и самата поема ми е позната од некаде. :D

On a Stupendous Leg of Granite

In Egypt's sandy silence, all alone,
Stands a gigantic Leg, which far off throws
The only shadow that the Desart knows: -
"I am great OZYMANDIAS," saith the stone,
"The King of Kings; this mighty City shows
"The wonders of my hand." - The City's gone, -
Nought but the Leg remaining to disclose
The site of this forgotten Babylon.

We wonder,- and some Hunter may express
Wonder like ours, when thro' the wilderness
Where London stood, holding the Wolf in chace,
He meets some fragment huge, and stops to guess
What powerful but unrecorded race
Once dwelt in that annihilated place.

Погодувам како ќе заврши серијава. Бомбата ќе експлодира и крај на островот, а јунациве ќе се вратат во времето пред да дојдат на островот и ќе си ги средат животите, Џек нема да се разведе од онаа Сара, Кејт нема да го убие татка си, Сојер нема да го убие оној ни крив ни должен продавач на шкампи итн... Само Хуго како во хорор филмовите пред самиот крај пак ќе ги види бројките некаде :)...

Погодувам како ќе заврши серијава. Бомбата ќе експлодира и крај на островот, а јунациве ќе се вратат во времето пред да дојдат на островот и ќе си ги средат животите, Џек нема да се разведе од онаа Сара, Кејт нема да го убие татка си, Сојер нема да го убие оној ни крив ни должен продавач на шкампи итн... Само Хуго како во хорор филмовите пред самиот крај пак ќе ги види бројките некаде :)...

Држи место али далеку е крајот а и ништо не се знае кога во прашање најнепредливата серија. :jaj:

Според мене не. Има уште мноогу за откривање и прогнозирање ама сепак очекувам да заврши многу покомплицирано од ова и сепак да не се реши се, туку да се остави гледачот да го свати крајот како он го замислува :wink:

А вистина ли е како што некои викаат дека на крај ќе се установи дека всушност не биле на остров

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom