LOST

Дали ви се допадна крајот на серијата?

• Вкупно гласачи
    288
Член од
27 февруари 2007
Мислења
16
Поени од реакции
0
продуцентите најавиле дека во следните две епизоди ке умрат 5 души сеа кој се????
Се шпекулира дека тројца од нив се царли,том и рајан (двајцата се од the others)

а кој се другите не се знае ама викаат дека ке умрел саид ако го убијат него веке не гледам!!!!!!!!!!

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
P.Overdrive напиша:

Џејкоб или Јаков, не Џакоб.
Не ви личи на Locke со коса? :)

Плус, Locke не е мртов - Ben го застрела на местото каде што би требало да му биде левиот бубрег.. кој, нели, веќе го нема :)
Фаца слика!!! И интереснен заклучок :). Не ми текна за ова. :)

... The episodes will air uninterrupted over three seasons (16 episodes each season), with the series concluding in 2009-10 with a highly anticipated and shocking finale.
Штом продуцентите го изјавуваат ова, сигурно финалето ќе биди стварно shoking добро. Кој ќе чека до 2010??? :toe: :)

J

JohnnyMass

Гостин
P.Overdrive напиша:

Џејкоб или Јаков, не Џакоб.
Не ви личи на Locke со коса? :)

Плус, Locke не е мртов - Ben го застрела на местото каде што би требало да му биде левиот бубрег.. кој, нели, веќе го нема :)
Добар заклучок. Не мислам дека ова е случајно.Нели не видовме како чичко Лок испушти душа.Ама некако сум ептен сигурен дека дури во 4 сезона ќе дознаеме за судбината на чичко ми Лок :)

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
абе луге дај некој нека ми каже зошто кога се врати Бен на 20ката од прошетката со татко му сите беа мртви од дарма кога он го уби само татко му овие епизодиве треба по 2пати да се гледаат

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Па тие „The Hostiles“ (дел од нив сега ги знаеме како „The Others“) ги отепаа останатите.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
диме напиша:
Па тие „The Hostiles“ (дел од нив сега ги знаеме како „The Others“) ги отепаа останатите.
Грешка си.... проблемот беше што таа гасната бомба беше биолошко оружје, кое можеше да убие се наоколу во поголем радиус... па Бен ги уби сите со таа гаста

J

JohnnyMass

Гостин
Димитар напиша:
Грешка си.... проблемот беше што таа гасната бомба беше биолошко оружје, кое можеше да убие се наоколу во поголем радиус... па Бен ги уби сите со таа гаста
Moжно е.Ама па може и овие Others да имале такви бомби како што имаа и маски па да ги испоубиле сите од Dharma кои се по станиците низ островот (ама мислам дека Бен воопшто не знаел за оваа станицата со електромагнетот The Swan) и затоа овој Американецот од Заливската војна останал толку долго таму и не знаел што е со неговите од Dharma Initiative.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Мислите дека 20 епизода е интересна????

Чекајте и гледајте ја 21вата!!!!!:zver:
:ija: :ija: :cuc: :cuc: :cuc: :bravo:

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
JohnnyMass напиша:
Moжно е.Ама па може и овие Others да имале такви бомби како што имаа и маски па да ги испоубиле сите од Dharma кои се по станиците низ островот (ама мислам дека Бен воопшто не знаел за оваа станицата со електромагнетот The Swan) и затоа овој Американецот од Заливската војна останал толку долго таму и не знаел што е со неговите од Dharma Initiative.
И јас мислам така.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
You're missing the point.

Островот исполнува желби.. Locke и татко му, Ben и мајка му, Ben и Dharma. Сетете се на епизодата кога Locke го здогледува татко му врзан за столица на островот, и тоа што Ben му го кажа тогаш ("the magic box" = островот); сетете се и на тоа што Alpert му го кажа на Ben како копиљ во E20.. па вратете се малку назад, и сетете се на Walt.

Ben кажува дека едната страна (меѓу Dharma и The Hostiles/Natives) морала да биде "прочистена". Според мене, Ben ги убил сите, едноставно замислувајќи си желба (нешто како, "I wanna live with The Hostiles, but DI are forcing me to stay here, so they gotta go. Oh, I so wish they weren't around.." *poof* they die). Затоа сите паѓаат мртви без да се мрднат - hint: типот на клупата. Инаку, тоа во лименката/бомбата е нервен гас.

Друго мене ми го привлече вниманието.. нели Desmond, кога го спасуваше Charlie сите тие пати од смрт, уствари го менуваше текот на настаните? Е сега, во 21 на Charlie му беше предвидена сигурна смрт, и реши да се жртвува за другите (главно Claire & Aaron) да можат да бидат спасени. Планот беше: оди до станицата (која наводно е целосно под вода - поплавена), го наоѓа прекинувачот, го исклучува, се дави во вода. Е ама, тоа не се случи. Станицата не беше поплавена и Charlie не умре, ама го пречекаа две зенсги со зиз.. овај, пушки. Интересно во целата ситуација е тоа што му го кажа Desmond пред да биде нокаутиран, као он (D.) требало да биде на местото на Charlie.. можда бил во право, зашто настаните очигледно не течат по редоследот што го имал во главата.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
P.Overdrive напиша:
Станицата не беше поплавена и Charlie не умре, ама го пречекаа две зенсги со зиз.. овај, пушки.
И вака заврши 21та епизода а јас почнав на цел глас да пцујам затоа што ќе треба да чекам како мисир сега за да ја гледам 22та...А кога ќе ми текне дека треба цело лето да дремам за стигне 4тата сезона...Или не?

П.С. Тие типките во подводната станица...страва!:drk:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
TpH_Bo_OkO напиша:
И вака заврши 21та епизода а јас почнав на цел глас да пцујам затоа што ќе треба да чекам како мисир сега за да ја гледам 22та...А кога ќе ми текне дека треба цело лето да дремам за стигне 4тата сезона...Или не?

П.С. Тие типките во подводната станица...страва!:drk:
Таа со пиштолот (поблиску до Charlie).. мислам дека е Annie, она девојчето од Dharma (женската на Ben :)). Има смисла.. Ben им наредил на The Others да не одат таму (наводно имало некоја несреќа, станицата се поплавила), а уствари тоа го направил за да ја заштити Annie.. може, може..

Уште наредна недела, па пауза до 02.2008 :(

Edit: Или, Alex стварно му е ќерка на Ben.. со тоа што Danielle = Annie.. дем, има еден куп можности :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
hm..... why charlie???:( :( :( why ете го првиот кандидат кој нема да го гледаме следната сезона а другите два овие што останаа да ѓи чекаат The Others саид и корејецот :(

Епизодата со највеќе емоции убедливо браво за продуц.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
P.Overdrive напиша:
Таа со пиштолот (поблиску до Charlie).. мислам дека е Annie, она девојчето од Dharma (женската на Ben :)). Има смисла.. Ben им наредил на The Others да не одат таму (наводно имало некоја несреќа, станицата се поплавила), а уствари тоа го направил за да ја заштити Annie.. може, може..

Уште наредна недела, па пауза до 02.2008 :(

Edit: Или, Alex стварно му е ќерка на Ben.. со тоа што Danielle = Annie.. дем, има еден куп можности :)
Ја не верувам дека Алекс му е ќерка на Бен :) Мислам дека ја мотаат Алекс пошто ја дрпнале од Даниел...

А тоа дека Ени е таа, имаш поента тука, ама па која е таа другата? :raz:

И сеа мене не ми е јасна една работа...Пораката за помош на Даниел се испраќа од таа станица цели 16 години...Зошто кога веќе има некој доле не ја спречеле??И така нели не дозволуваат никој да си оди од островот... И како ако тоа беше нервен гас, Даниел е жива?

Ако Бен нема никаков контакт со Ени скоро 20 и кусур години, кој и носи храна?? Како знаат дека има живот???

И ПОБОГУ! Зошто едноставно не го пресекоа кабелот на плажата наместо да се нуркаат внатре да гасат од свич??????

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
хахаха епа немаја изгледа ножици :) не можи тоа им е само за да се поврзани со ''главната'' станица т.е. со островот ама па струја од каде? нема врска следната ќе биди пак добра ексик кој ќе чека после 8 месеци за поново да гледа лост :(

Kajgana Shop

На врв Bottom